V64-tips Romme 9 september


V64-tips Romme 9 september

Spikarna:

7 Ural (V64-3) är bara tre år gammal och möter äldre hästar, trots det är han mycket intressant i detta lopp. Jaded-avkomman gjorde comeback senast och kördes snällt i tredje par invändigt, han hade lite sparat och pressades inte det minsta. Han har inte startat i voltstart på fem starter, men öppnade fort från spår två i voltstart vid segern på Färjestad och vann från ledningen. Springspår passar bra och Magnus Jakobsson är vass från springen. Kort distans gör det svårt för tilläggshästarna att hinna fram, vi tar en rå och spikar denna talang som visat sina fartresurser vid segrarna.
Fick lite sparat i comebacken senast och hästen är snabb i benen, men det är inte bara att skicka iväg honom från start. Hittar vi till ledningen ska det vara en bra segerchans, att han har vunnit på Romme enda gången han startat där är ju bara ett plus, säger Magnus Jakobsson.

6 Tekno Odin (V64-5) behöver ingen närmare presentation och givetvis ska han ha toppchans i denna omgivning. Hästen har åtta segrar under året och bara fyra hästar på startvolten gör att han tidigt kommer sitta bra på det. Det är ingen vild gissning att han tidigt kan forceras till spets men oavsett vilket löpningsförlopp hästen får ska segerchansen vara god. Given spik och trots att han blir jättefavorit ser vi ingen anledning att gardera.

 

V64-tips Romme 9 september

Sparlopp:

15 Feria de Mayo (V64-2) har en tuff uppgift framför sig, men är i absolut knallform för dagen. Stoet har fem segrar på tolv starter på Romme och första gången med Oskar J Andersson är mycket intressant. Att hon är bäst i loppet rent kapacitetsmässigt är vi övertygade om, men vi garderar då utgångsläget kan fälla henne.
12 Kulani har haft form en längre tid och att hon bara har en seger under året förvånar. Stoet har tre segrar av sex i karriären på Romme och körande Therese Boström har tre fullträffar ihop med Kulani och känner henne väl. Det är en stor fördel i sådana här sammanhang. Hästen har fått hårdhet av tuffa lopp på sistone och möter enklare konkurrenter den här gången.
8 Lisa Scarlet blir vårt sista streck på kupongen och det kan vara så att hon tidigt hittar till ledningen trots spår åtta bakom bilen. Hästen har två segrar och två andraplatser ihop med Jenny A Björk och går 1.14 över distansen. Det räcker långt i denna omgivning och från spets kan hon bli svår att få tag på även om Feria de Mayo och Kulani är bra.

Fullständig ranking med analyser och intervjuer finns i veckans nummer av V75-Guiden.

Systemförslag

V64-1: 1,3,5,8,10 (2-9)
V64-2: 8,12,15 (11-14)
V64-3: 7 Ural (3-12)
V64-4: 1,2,4,6,7,9,10,12 (15-3)
V64-5: 6 Tekno Odin (9-1)
V64-6: 3,4,5,9,11 (8-6)

600 rader/kr

Mårten Eriksson