V64 Kalmar 16 september


Singelstrecket


7 Broadway Appolo
(V64-1) är lite extra till häst, det visade han om inte annat vid segern på Solvalla. Trots att tempot var högt uppskruvat hade fyraåringen inga problem att vinna överlägset trots en resa i dödens. Senast fick han en bra resa i andra par utvändigt och bjöd strid mot härdade Tudor Kronor på en smetig bana. Jänkaren kämpade fint hela vägen hem och var en längd bakom vinnaren, men de var mil före övriga. Tilläggshästarna står billigt inne i detta lopp och spår ett passar utmärkt. Det är första gången med voltstart för hästen men från spår ett kan Johan Untersteiner köra på säkerhet. Blir det lågt tempo är säkert inte Johan rädd för ett offensivt upplägg, men hästens speed biter fint och upploppet är långt i Kalmar så oavsett hur Untersteiner lägger upp det är vi övertygade om att Broadway Appolo vinner. Skönt att ta tag i omgången direkt, spik!

V64 Kalmar 16 september

Sparloppet


10 Countrygirl Ås
(V64-4) fick se sig besegrad av Felicia V.E. näst senast, men drog fram henne och var knappt slagen utan lopp i kroppen. Med två lopp i sig känns det givet att tippa henne då hon har en sylvass speed om den kan sparas till halvvarvet från mål.
– Hon kändes jättefin aktionsmässigt senast på V75 och jag vet inte varför hon galopperade. Denna gång blir det samma sulky som vid starten i Kalmar och eventuellt bakskor. Hon gjorde en bra insats näst senast, men vi fick dra fram Felicia V.E. och det avgjorde det loppet. Jag hoppas någon annan vill göra jobbet den här gången, för jag vill helst inte syna dödens då jag tycker hon är bäst med en ryggresa. Hästen känns fin i jobben och jag förväntar mig en bra prestation, säger Claes Svensson.
14 Felicia V.E. tog sig förbi vår tipsetta kort innan mål senast, men Peter Untersteiner körde ett maximalt lopp med henne den gången. Han ryggade Claes till upploppsdags och sjuåringen var skyldig att vinna. Stoet hade ett grymt fjolår, men förra segern var årets första så det måste nog klaffa igen för att hon ska ta andra raka segern. Långt upplopp i Kalmar är ett stort plus för henne.

Systemförslag


V64-1:
7 Broadway Appolo (9-10)
V64-2: 1,6,8 (10-5)
V64-3: 3,6,8,9 (11-2)
V64-4: 10,14 (8-3)
V64-5: 1,3,6,8,9 (7-2)
V64-6: 1,4,5,7,8 (10-3)

600 rader/kr – endast V6

Fullständig rank, mer tipssnack och fler intervjuer hittar du i senaste numret av V75-Guiden.

Mårten Eriksson