V64-tips Halmstad 26 september


Bästa spiken

2 Otrobanda (V64-2) har utvecklats starkt de senaste månaderna och fram för allt plockat fram en startsnabbhet som hon inte haft tidigare. Hon överraskade med att spetsa från innerspår vid segern i uttaggningsloppet till Derbystoet. I finalen var hon ännu snabbare och tog enkelt hand om ledningen från samma spår. Var sedan aldrig i förlustfara och gled undan på ett riktigt bra sätt. Stoet är knappast lika vässad till den här starten men det lär inte behövas. Öppnar hon som i de två senaste starterna bommar hon inte spets och sedan är det en toppchans. Jag har respekt för 5 Angel Rain men hon har inte fungerat på sistone och är missgynnad av distansen. 6 Christine Sixteen är en vass sprinter men hon är löpningsberoende och det är stor risk att det här blir ett taktiklopp.

Chansspiken

Känslan är att spetsstriden avgör mycket i V64-avslutningen och den bör stå mellan Pellini-hästarna New Moon och Replay. Med springspår och det extra anlopp som det innebär är det fördel 7 Replay Pellini och Thomas Uhrberg är skicklig på att pricka från start. Fyråringen vann från just den positionen senast, då fick han tryck i omgångar och med tanke på det var det starkt att hålla undan. I ett lopp där det är rundspel mellan tre hästar tycker jag att det är läge att ta ställning för spetsfavoriten.

V64-tips Halmstad 26 september

Sparloppet

Jag låser V64-inledningen på en trio. 12 Bullyoung har övertygat stort i tre raka segrar och det verkar lossnat för den tidigare sköre femåringen som då sällan levererade i flera starter på raken. Näst senast krossade han allt via 11 sista varvet. Senast kördes han till ledningen i ett tidigt skede och sedan var han i en klass för sig efter 12,4 sista 1000. Han har givetvis bra chans igen men är överspelad och har en lite knepigare uppgift ikväll.
1 Toddler har lite pengar på sig jämfört med kapacitet. Han slog en så pass bra häst som Eldrick Boko i mars och var tapper trea från utvändigt ledaren i ett tufft V75-lopp efter det. Han blev tempotorsk och var chanslös trots 10 sista 800 i ett Derbykval som vanns av omöjlige Readly Express näst senast. Senast galopperade Toddler direkt men travade sedan i underkant 1.13 i två varv efter galoppen. Med voltstart förligger det galopprisk men skulle han sköta sig måste favoriten vara riktigt bra för att plocka in 40 meter på Toddler.
8 Elliot Coger visade härlig styrka och vann trots ett tungt lopp över den aktuella distansen senast. Nu är motståndet tuffare men han är ändå värd ett streck.

Systemförslag


V64-1:
1,8,12 (5,6)
V64-2: 2 Otrobanda (6,5)
V64-3: 1,3,4,5,7,8 (6,2)
V64-4: 1,2,3,4,6 (5,7)
V64-5: 1,2,3,4,7,8,9,12 (10,6)
V64-6: 7 Replay Pellini (3,5)

720 rader/kr – endast V6