V64-tips Åby 29 september


V64-tips Åby 29 september

Spiken:

10 Basic (V64-6) tog tre segrar i följd i Goops regi men förlorade när hon återkom efter uppehåll senast. Hon avslutade dock 11/1000 och blev generad av en galopperande häst i sista kurvan. Vi tror att hon är klart vassare denna gång och spikar.
Det var tänkt att hon skulle kommit med i finalen i söndags men fjärdeplatsen räckte inte. Vi fick sikta på det här och hoppas hon kan få lite plåster på såren. Tråkigt läge men med lopp i kroppen så tror jag hon är högaktuell och eventuellt kan det bli barfota runt om nu, säger Ola Frisell.

V64-tips Åby 29 september

Låsen:

V64-2 är ett ganska tunt treåringslopp där jag förmodar att 1 Je t’Aime Pasteur blir hårt betrodd. Han gav sig från ledningen i debuten i maj men var bättre och vann lätt från ledningen efter uppehåll näst senast. Senast fick han bestämma i ledningen men fick press under slutrundan och ryckte undan i klar ledning in på upploppet. Han stumnade dock i sin ensamhet och vann knappt efter 13,5 sista varvet. Han kan mycket väl leda hela vägen men jag vill varna för 10 Firstlady Michelle som inte har vunnit lopp ännu. Hon ska ta ett tillägg men det är få hästar i loppet och tillägget kanske inte betyder så mycket. Hon fick chansen sent senast och hade nog varit i Oaksfinalen med fritt i tid. En fin häst som kan nå en bra position i andraspår och har kapacitet för att utmana om segern.
Je t’Aime Pasteur har testat rycktussar efter senast men jag har bra känsla med Firstlady Michelle som varit nedsatt av infektioner men Peter var väldigt nöjd med henne senast. Det blir skor runt om, säger Sören Boel.

4 Ambitious Voyager (V64-3) återkom efter uppehåll den 8 januari och tog en överlägsen spetsseger. Han har startat sporadiskt därefter men vann på bra sätt efter uppehåll senast. Han tog spets men släppte. Han hittade ut i andra utvändigt 400 kvar och avgjorde säkert över upploppet. Han har bra chans att ta spets och vinna.
Han har haft problem med halsinfektioner men nu verkar det bättre. Kort distans är nog bara en fördel och hästen var bra i intervalljobben i lördags. Han tävlar med skor som vanligt och jag tror att Herman helst vill köra honom i ledningen, säger Rolf Tvedt.
9 Fendi Draviet har en bra startrygg och kan hamna hyggligt till trots bakspår. Han var totalt överlägsen näst senast och avslutade bra från tredje utvändigt senast.

Fullständig ranking med analyser och intervjuer finns i veckans nummer av V75-Guiden.

Systemförslag

V64-1: 2,4,5,6,8,10,11 (7-1)
V64-2: 1,10 (11-3)
V64-3: 4,9 (3-5)
V64-4: 2,4,7,9,11 (8-1)
V64-5: 1,3,4,10,12 (8-9)
V64-6: 10 Basic (3-5)

700 rader/kr