V64-tips Bollnäs 13 oktober


V64-tips Bollnäs 13 oktober

Spikarna

V64-4 är ett kallblodslopp för orutinerade treåringar över två volter. Ingen av hästarna har gjort mer än tio starter vilket gör det svårt att bedöma. Vi chansar lite med att spika 7 Battimo som visade stor fart för sin låga klass i ett kval till det norska kallblodskriteriet senast. Efter en kort startgalopp och ett lopp i femte invändigt visade han i underkant av 1.26 sista varvet utan att vara bottnad. Visar han upp den farten här och håller sig till trav är det en bra chans. Jan Roar Mjölneröd brukar ha ”på fötterna” när han styr kosan till Sverige.

– Han är inte så våldsamt rask i benen men har utvecklats lite vartefter. Jag hoppas att han håller sig till trav men han är lite osäker och inte helt att lita på. Senast gick han bra till slut och efter det har han inte haft några andra lopp att starta i. Han har tränat på som vanligt inför det här. Resan är längre än vanligt men jag hoppas det går bra. Vi ändrar inget och att han tävlar med pisk är i alla fall inget minus, säger Jan Roar Mjölneröd.

V64-5 är ett bra lopp där 11 Le Miracle har en överkomlig uppgift. Det är flera andra fina hästar med men med bara elva till start bör han komma vettigt till och det ser ut som en bra chans att han avgör med sin vassa avslutning. Vi väljer att spika.

– Han var fin vid segern senast och det har inte varit några konstigheter efteråt. Det är en väldigt mysig häst som man bara måste gilla och vi ska väl spänna bågen lite eftersom nu. Det finns två-tre vettiga lopp i Frankrike framöver och nu varvar vi med lite lopp av den här kalibern. Det är aldrig kul att stå med 40 tillägg men jag måste ändå tro att han ska ha vettig chans att runda dem, säger Svante Båth.

V64-tips Bollnäs 13 oktober

Låset

V64-3 är ett montélopp som vi låser på två hästar. 1 Blits Buitenzorg är en riktigt bra montéhäst som var helt överlägsen på topptid senast efter att ha smugit med i rygg på ledaren första varvet.

– Det är en bestämd dam som måste gå på innerspår. Härifrån blir det full gas mot täten i ett första skede i alla fall. Det bästa vore att få ta det lugnt i täten första rundan och sedan låta henne gå för fullt till slut. Men jag har respekt för Västerbo Pumpkin som var väldigt bra näst senast och det gäller att försöka lura den på något sätt. Hon är kanske allra bäst över 1640 men full väg fungerar också. Visst tycker jag att Blits Buitenzorg ska ses med bra chans, säger Daniel Wikberg.

9 Västerbo Pumpkin var toppfin i montésegern näst senast då hon i en överpacad historia vände ut och in på motståndarna sista 400. Hon satt fast i ett sulkylopp senast och verkar ha fortsatt toppform. Ett givet motbud.

För flera analyser, intervjuer och fullständig ranking se veckans nummer av V75 Guiden.

Systemet

V64-1. 1,3,5,8,9,11,12 (2-7)
V64-2. 1,2,5,7,11 (12-13)
V64-3. 1,9 (8-5)
V64-4. 7 Battimo (11-13)
V64-5. 11 Le Miracle (1-4)
V64-6. 1,2,3,4,5,6,8,10 (9-12)

560 rader/kr och systemet deltar endast i sexrättspotten.