V64-tips Halmstad 7 november


V64-tips Halmstad 7 november

Singelstrecket


5 Angel Rain
(V64-5) är riktigt bra i grunden och inte långt efter de bästa i årgången när hon tävlar på topp. Har inte fått till det i år men verkar vara på rätt väg igen. För tre starter sedan avslutade hon bra till slut bakom Otrobanda och gången efter visade hon 1.11 ett varv efter att ha gjort bort sig med galopp från innerspår redan innan bilen släppte fältet. Senast var hon utan chans från kön men avslutade i alla fall 11,7 sista rundan. Formen är som sagt i antågande och jag tror att hon bara är bäst och vinner även om hon riskerar att få göra jobbet utvändigt ledaren.

V64-tips Halmstad 7 november

Låset

Jag chansar lite och låser lärlingsloppet (V64-3) på en duo. 2 Dear Friend provade i Oaks-kval för tre starter sedan och fullföljde bra efter att ha varit med i en tuff öppning (08,5/500). Gången efter blev hon hängande i tredjespår första 700 metrarna innan hon nådde fram utvändigt ledande Baby´s Baby. Stred sedan tappert hela vägen in och var nära att sätta nosen först. Senast var hon inte som bäst men fick trava utvändigt utan rygg och gick med skor och öppet huvudlag. Hade dessutom inte startat på en månad innan det och vi glömmer den starten. Är hon som i de föregående starterna ska det vara bra chans. Jag väljer att dubbla med 11 Rock Star Fougett som är ständigt underskattad men som allt som oftast svarar för goda insatser. Hade en omöjlig uppgift senast men avslutade bra i skymundan via 12,5 sista 700 bakom vinnande R.K.King och var till synes inte helt tom i mål. Med lite hjälp på vägen kan hon fälla allt till slut och hon lär ånyo bli bortglömd.

Lite övriga tankar:


2 Rapide du Pommeau
(V64-1) var inte som bäst senast men har lopp i kroppen nu. Avslutade strålande som fyra i Silverdivisionsfinalen i augusti och hade Nadal Broline, Coldtown och Takethem före sig den gången. Är han i närheten av den formen kan han absolut utmana favoriten 4 October Kronos.

3 Bourbon du Nord (V64-2) är fartfylld men osäker. Är sedan senaste starten åter hos sin ägare efter en sejour hos Johan Untersteiner. Visade 13,5/1300 efter galopp när Peter Untersteiner körde honom för tre starter sedan och med bara tre hästar på startvolten kan duon kanske hitta till ledningen och sedan slippa störningsmoment. Karriärens hittills enda seger är tagen från den positionen.

4 Counterfeightr (V64-4) var seg i comebacken senast och behövde det loppet i kroppen. Var riktigt vass i maj-juni och flög fram över upploppet som trea på Vermo och hängde med fint bakom topphästar som Southwind Mozart och Readly Express i Ina Scots Ära. Kanske behöver fler lopp innan formen sitter där men streckas på sin grundklass.

2 Disco Volante (V64-6) ger ett läckert intryck och verkar vara något alldeles extra. Är dock orutinerad och möter tuffare motstånd den här gången varför jag väljer att gardera. 5 Algot Zonett, 6 Ferrari River och 7 Marciano har samtliga varit finalister i någon av E3-finalerna och visat prov på sitt kunnnade och platsar på mitt spelförslag.

Systemet

V64-1: 1,2,4,5 (3,7)
V64-2: 1,3,4,6 (5,8)
V64-3: 2,11 (4,9)
V64-4: 2,3,4,6,8 (5,7)
V64-5: 5 Angel Rain (1,4)
V64-6: 2,5,6,7 (12,8)

640 rader/kr – endast V6

Ola Ekenberg