V64-tips Romme 18 november


Singelstrecken

Vi inleder med spik på 1 Björs Frej som står perfekt inne i loppet och svarade för en bra prestation senast som fyra trots att han fick sin segerrad bruten. Hästen tvingades attackera i mycket vida spår runt slutkurvan och gick bra hela vägen hem. Han har öppnat bra från innerspår bakom bilen tidigare, så även om han kanske inte spetsar initialt så lär sexåringen tidigt hitta ut i andraspår. Litet fält är ett stort plus för honom och Ulf Eriksson har tre segrar bakom hästen på fyra försök, given spik.

2 First Love Boko (V64-3) fick vingen rakt på nosen och det blev omstart senast. I den giltiga starten hade stoet respekt för bilen och blev därför över från start, hon såg sedan fin ut som sexa och hade lite sparat. Vid segern på Sundbyholm följde hon bilen och vann på 1.12,9 auto över aktuell distans och gör hon om den prestationen så vinner hon detta lopp. Vi har svårt att se någon ta en längd på hästen och spikar, hela vägen Westholm!
– Det blev lite struligt för henne senast och hon fick mycket sparat till slut. Hästen känns fin i jobben och hon är mycket startsnabb, hoppas bara hon inte blev skraj för bilen efter det som hände senast. Blir banan fin kan hon åter tävla barfota och från detta läge måste hon ha bra segerchans, säger Patrik Fernlund hos Jörgen Westholm

V64-tips Romme 18 november

Sparloppet

Efter strykningen av förhandsfavoriten, 2 Queer Fish, bör den fjärde avdelningen stå mellan två hästar. 5 Research (V64-4) kom bort i ett taktiklopp i Örebro, men visade form då. Hästen har varit struken för feber efter det och var han står för dagen är ovisst. Han har sex segrar på tolv starter på hemmaplan och Linder har en seger och en andraplats ihop med kämpen då han kört honom. Hästen klarar att göra mycket på egen hand vilket han har visat flertalet gånger.  
7 Global Newsletter levererar år efter år och hästen har två lopp i kroppen och kommer säkert vara ännu mer förbättrad med dessa i sig. Åttaåringen är okomplicerad och startsnabb, så Tillman ”lägger nog lasset” trots spåret. Jennifer har kört honom med framgång de tre starter honom suttit upp bakom hedershästen.

Systemförslag


V64-1:
1 Björs Frej (5-2)
V64-2: 1,5,9,12,15 (14-3)
V64-3: 2 First Love Boko (8-9)
V64-4: 5,7 (4-3)
V64-5: 1,2,3,6,9,10 (4-5)
V64-6: 4,5,6,7,9,10,12 (11-1)

420 rader/kr

Fullständig rank av samtliga V64-lopp, mer tipssnack och intervjuer finns i senaste numret av V75-Guiden.

Av: Mårten Eriksson