V64-tips Färjestad 28 november


Singelstrecket

3 Claymore (V64-1) har övertygat i två raka segrar och ser ut att vara i sitt livs form. Näst senast snabbstartade han till ledningen från tillägg, blev lite väl pigg (13,5 första 1000 i voltstart) men hade ändå kraft att hålla undan till en säker seger. Senast spetsade han på ett par steg och trots att han åter blev lite väl gåvillig så var han aldrig i förlustfara. Med tanke på att han haft svårt att hushålla med krafterna är den korta distansen ett plus. Att någon ska ta en längd på honom känns långsökt och hästarna invändigt lär inte vilja bråka då de återkommer efter vila. Kaj Widell brukar inte bränna såna här lägen och jag singelstreckar utan att tveka.

V64-tips Färjestad 28 november

Sparlopp

Tre streck känns starkt i V64-2. 1 Irish Cream Zon tävlade barfota runt om för första gången senast och var klart förbättrad då hon krossade allt den tunga vägen i stark stil. Har varit struken för feber efter det men Stall Goop är ju riktigt på tårna för dagen och känslan är att Irish Cream Zon kommer svara för en bra insats igen. Hon ser inte ut att kunna hålla någom ledning men segerstrider om det löser sig.

3 Optimum Dragonfly har galopperat i sina två starter hos Svante Båth. Näst senast kort efter start i ett försök att hålla ledningen. Senast tog hon enkelt ledningen men galopperade i början av upploppet när kusken ryckte tussarna och begärde lite extra av henne. Det ser inte ut att krävas mycket för att hon ska galoppera men skulle hon sköta sig kan hon leda runt om.
– Sköter jobben bra men har inte fungerat i lopp sedan hon kom till mig. Jag kommer att ändra en del på utrustningen till den här starten och förhoppningsvis fungerar det bättre då. Det viktigaste nu är att hon sköter sig och vi kommer att köra lite på säkerhet. Innan hon visat i lopp vad hon kan så väljer jag att ligga lågt och jag är fullt nöjd bara hon går felfritt och gör ett bra lopp. Skor runt om, säger Svante Båth på sin hemsida.

Favoriten 7 Ottens Dibaba har inlett lovande med tre vinster och är obesegrad felfri. Ikväll är motståndet tuffare och från ett spår långt ut bakom bilen riskerar hon en tung resa och då är hon sårbar.

Utgångshästar

2 Donato E. (V64-5) har en vettig uppgift och bra spets- och vinstchans. Såg inte som bäst ut i ett par starter i höstas men var smidigare och höll bra som trea i en tuff V75-final näst senast. Senast blev det galopp i första sväng. Det som talar emot är att han varit struken inför detta och dessutom är han känslig för banunderlag. Att han blivit nerstruken till innerspår gör inget för han har spetsat ganska enkelt de två gånger som han haft ”innern”. Gör han en normal prestation bör han vinna men då det finns frågetecken väljer jag att gardera honom på den ena kupongen.

5 Time is Money (V64-6) har varit klart förbättrad med ett stängt huvudlag vid de två senaste spetssegrarna. För tre starter sedan var överlägsen och senast var hon aldrig i förlustfara trots att hon fick påminnas lite sista biten. Från ett perfekt läge bär det av mot ledningen igen och sedan ska hon slås

Streckvärda

4 Hot Jason (V64-4) var riktigt snabb bakom bilen och ohotad från ledningen vid sin senaste seger. Senast travade han i underkant 14/1900 efter en startgalopp i tufft gäng. Han har lite pengar på sig jämfört med kapacitet och trots att han vilat är han värd att passa.

6 Caviar Sisu (V64-5) tävlade med helstängt huvudlag för första gången på länge senast och det var lite bättre tryck i henne även om hon blev oplacerad. Hon blev då störd till kort galopp efter ett halvvarv och avslutade sedan 09,6 sista 800 i skymundan. Skulle favoriten ha en lite sämre dag kan det gå vägen.

8 Firewire (V64-6) är riktigt bra för klassen och blir farlig med minsta lilla klaff. Kunde inte utmana favoriten näst senast men höll farten starkt efter att ha avancerat fram utvändigt ledaren inför slutrundan. Senast föll hon också med flaggan i topp, då fick hon göra grovjobbet utvändigt ledaren och att hon inte kunde stå emot speediga Mellby Dashing som liftat med i rygg är inte mycket att säga om.

Systemförslag

 

Kupong ett

V64-1: 3 Claymore (5-4)
V64-2: 1,3,7 (4-2)
V64-3: 2,4,5,6,9,11,14 (3-7)
V64-4: 4,6,10,12 (7-5)
V64-5: 2 Donato E. (6-3)
V64-6: 3,5,8,9,15 (4-6)

420 rader/kr – endast V6

Kupong två

V64-1: 3 Claymore (5-4)
V64-2: 1,3,7 (4-2)
V64-3: 2,4,5,6,9,11,14 (3-7)
V64-4: 4,6,10,12 (7-5)
V64-5: 3,6,9 (2-7)
V64-6: 5 Time is Money (8-15)

252 rader/kr – endast V6

Sammanlagd kostnad 672 kronor