V64-tips Bergsåker 11 december


V64-tips Bergsåker 11 december

Spiken

7 Höstbolillemor (V64-2) står bra till på pengarna, (det är ju fördel ston i det här loppet), och möter ett överkomligt sällskap. Hon har ett lopp i kroppen efter en och en halv månads bortavaro och bör gå fram en del med den genomköraren. Höstbolillemor har visat överlägsna fartresurser och löper hon upp till sitt bästa är det en rätt bra vinstchans. Jan-Olov Åberg är en bra kallblodskusk och han brukar ta tillvara chanserna väl bakom ”nordisarna”.

V64-tips Bergsåker 11 december

Chansspiken

12 Vegas (V64-4) blir min chansspik i ett mycket öppet lopp för lärlingar/ungdomar. I det här sammanhanget rutinerade Jimmy Jonsson med elva årssegrar och 13 i segerprocent sköter tömföringen. Vegas är stark och lite småtrög varför bilstart är att betrakta som ett plus. Sedan står han ju svårt till bakom bilen men i ett ihåligt lopp kan kanske Jimmy chansa och köra till lite i början för att försöka hitta ner i andraspår efter en bit. Vegas har ett lopp i kroppen efter en och en halv månads tävlingsfrånvaro och bör vara förbättrad med loppet. Han tävlade med skor då och gick ett rätt bra slutvarv via i underkant av 1.15,5 från sjätte utvändigt så skotvånget oroar inte. Visserligen var han trög i loppet men det brukar han som nämnts tidigare vara och att det blir tempo direkt i loppet med autostart är en fördel. Sammantaget bör det åtminstone vara en vettig vinstchans.

V64-tips Bergsåker 11 december

Låset

4 Mr Deauville (V64-5) har visat stor fart och blir svår att stå emot om han sköter sig. Senast inledde han väl långsamt och hamnade illa till i fjärde utvändigt i ett taktikbetonat lopp. Han visade sedan strax över 13,5 sista varvet med 12 sista 400 och fullföljde starkt in i mål så farten är det inget fel på. Mattias Djuse har siktat på det här loppet efter det och Mr Deauville är i mina ögon klar förstahäst. 3 Vermont Kronos är också en fin sort och han har visat rätt bra startsnabbhet. Näst senast blev han fast med gott om krafter kvar som femma i det stora tvååringsloppet Svampen i Örebro och såg verkligt stark ut över linjen. Senast blev det en snöplig galopp innan bilen släppte fältet men han har annars varit stabil med autostart. I segerstriden.

V64-tips Bergsåker 11 december

Skrällbudet

6 Mogas Young Baron (V64-1) kan vara värd att se upp med. Han höll riktigt bra i dödens i tufft sällskap senast. Valeur vann det loppet och även om det är några bra emot här så är det snarare lite enklare emot nu. Kaj Widell har fin form och Mogas Young Baron har öppnat rätt bra från springspår tidigare. Skor är väl inget plus men distansen passar fint och skulle man hitta till ledningen kan det hålla länge.

 

 

Intervju

Solvallatränaren Mattias Djuse har haft ett strålande resultat med sina tvååringar i år med hela 1,1 miljoner inkört och bättre kan det bli. Kapable men vansklige 4 Mr Deauville (V64-5) kan bättra på siffrorna ytterligare i finalen av Norrlands Elitserie för tvååringar. Hur var det näst senast när ni drog iväg i stor ledning och han galopperade på sista långsidan?

– Han drog iväg och hoppade lite utan anledning 700 kvar då. Jag har ingen förklaring till galoppen men han är lite lynnig. Senast gick han bra med nytt huvudlag och lite annan ny utrustning och skötte sig. Han höll sig lugn men hamnade långt ner och kom inte till riktigt. Det blir samma utrustning som senast och han har tränat på normalt inför det här. Han är lite upp och ner i det mentala men sköter han sig är han med i segerstriden. De senaste loppen har han tagit på rätt sätt och vi har haft den här finalen i tankarna med honom en tid, säger Mattias Djuse.

Systemet

V64-1. 3,6,9,11,14 (4-1)
V64-2. 7 Höstbolillemor (10-2)
V64-3. 4,5,6,7,8,9,10,11 (3-2)
V64-4. 12 Vegas (9-10)
V64-5. 3,4 (1-8)
V64-6. 1,4,6,9,10 (5-2)

5 x 1 x 8 x 1 x 2 x 5 = 400 rader/kr och systemet deltar endast i sexrättspotten