V64-tips Åby 15 december


V64-tips Åby 15 december

Spikarna:

Ett lopp som känns ganska öppet vid första anblick men jag tror mig ha hittat en bra spik i 3 Delicious Brown (V64-1). Senast fick han göra en del grovjobb under vägen och kunde inte stå emot Staro Ivy League över upploppet men får fullt godkänt för den insatsen. Han har utvecklat sin startsnabbhet och från ett bra läge tror jag på tidig ledning. Förhoppningsvis slipper han att någon offrar sin häst utvändigt och då bör det vara bra chans. Skotvånget får ses som klart gynnsamt då han har tagit fyra av sina fem segrar med skor runt om. Höst och vintertid verkar också vara hans årstid då samtliga segrar tagits under den här perioden.

9 Valentino Strix (V64-6) har hög kapacitet för klassen och kommer säkert att vara hårt betrodd i Bronsdivisionen om man plockar ut honom där framöver. Han har dock haft lite svårt att hålla ihop tidigare men det låter positivt inför den här starten. Senast var han riktigt tapper bakom Please Mr Please och med värsta motbudet från ett dåligt läge tror jag på bra chans för Valentino Strix.
Jag var jättenöjd med honom senast och som det känns i träningen har han tagit loppet på rätt sätt. Det är ju det man är rädd för med den här hästen, att han ska gå åt fel håll efter loppen. Men som det känns har han tagit det på rätt sätt och då bör han också vara snäppet bättre. Håller han ihop så är stjärnorna taket. Helstängt huvudlag och ”svensk” jänkarvagn som tidigare, säger Admir Zukanovic.

Skrällen:

9 Dencossharonkilab ser ut som en bra häst från sidan och även om resultatraden lutar åt fel håll bör man nog strecka. Man ändrar lite till den här starten och tar hon i för fullt finns det nog bara en häst i loppet som är bättre.
Det är en jättefin häst men skulle ha vunnit senast för att få godkänt. Hon kan inte utnyttja sin startsnabbhet från bakspåret men med tanke på senast kan det vara positivt att hon får gå bakifrån. Fungerar hon så har hon kapacitet att klättra en bra bit upp i klasserna. Vi ändrar och byter bett och sätter på en halsplatta, säger Admir Zukanovic.

Systemet:
V64-1: 3 Delicious Brown (2-6)
V64-2: 1,3,5,6,7,10,11 (9-8)
V64-3: 1,2,5,9,10 (3-8)
V64-4: 1,3,7,12 (2-6)
V64-5: 2,5,8,9 (10-7)
V64-6: 9 Valentino Strix (8-6)

1 x 7 x 5 x 4 x 4 x 1 = 560 rader/kr.

 

Fullständig rank av samtliga V64-lopp, mer tipssnack och intervjuer finns i senaste numret av V75Guiden.