V64-tips Åby 22 december


V64-tips Åby 22 december

Spiken:

Omgångens bästa spik finns i V64-6. 9 Tahays Blue Amber imponerade senast när hon krossade motståndet från utvändigt ledaren och med en liknande insats här går hon inte att slå. Det lär bli ett offensivt upplägg och kommer hon tidigt är nog respekten stor hos motståndarna. En riktigt bra chans och given spik!

V64-tips Åby 22 december

Sparloppen:

V64-1: 6 Carlos Greenwood var tillbaka senast efter tre månaders vila och var bra direkt. Även om det bara var 10.000 kronor i förstapris krävdes det en rejäl insats då blivande toppstoet Diva Deo satt i ledningen. Via en stark avslutning sista 400 från andra utvändigt avgjorde Carlos Greenwood till en säker seger och när han tävlar på den nivån så duger han bra i klassen. Från slutet på oktober i fjol till mitten på februari tog han fyra segrar på sju starter och kanske trivs han bäst på vintern. Detta blir andra starten i livet över lång distans och även om det inte är något plus känns den heller inte som något större minus. Han är snabb ut och det borde kunna bli tidig ledning. Sammantaget ser det ut som en vettig vinstchans.
Det har varit en del strul med honom sedan i våras och han har inte känts lika fin som förra vintern. Men nu känns det riktigt bra i jobben igen och om det är för att han är en vinterhäst eller inte låter jag vara osagt. Han var bra senast och det ser intressant ut här även om 2640 kanske inte är något plus. Kusken får lägga upp taktiken. Han ska räknas, säger Admir Zukanovic.
10 Digital Archive välkomnar nog skotvånget då han springer lika fort med ”dojorna” på och man har säkert siktat mot vintersäsongen med honom. Jag tror att han kommer vara redo för en bra insats efter att ha varit ifrån en period och lång distans är bara en fördel. Det är en häst som har visat sig duga rätt skapligt på lördagar och när det nu är normal omgivning och alla tvingas springa med skor bör han dyka upp i segerstriden. Robert Bergh kör allt mer i jänkarvagn och skulle den sitta på är det första gången för Digital Archive.
Han har inte startat på ett tag och vi har provat lite annorlunda träning med honom och vi får se om han tänder till på det. Han känns fin men normalt sett brukar han behöva ett par lopp i sig efter vila för att vara på topp. Distansen passar annars perfekt, säger Kevin Svedlund.

V64-4: Bo Falsig har en intressant treåring i 7 Benoit Simoni. Senast gick han en stark avslutning via 13/700 från tredje utvändigt med bra spänst över mål. Den här gången bör man vara lite mer offensiv och han har en vettig chans att krossa allt.
Han har inlett karriären bra och visat fin kapacitet. Jag hoppas att han ska gå framåt för varje lopp men läget blev ju skit. Jag bestämmer aldrig någon taktik innan loppen, vi får se hur det löser sig. Han kommer säkert göra ett bra lopp men jag har dålig koll på motståndet, säger Bo Falsig.
9 Gustavo Boko blev det drag på senast trots att Veijo inte var helt nöjd med varken värmning eller förberedelser. Nu har han fått känna på hästen en gång och kan säkert göra lite justeringar i balansen. Bakspår och autostart lär innebära felfri avgång och det här känns som en häst som ska ha en del att hämta framöver. Bör dyka upp där framme även med grovjobb under vägen.

Systemförslag

V64-1: 6,10 (12-3)
V64-2: 2,3,5,6,7,8,9,10,11,12 (1-4)
V64-3: 2,3,5,6,12 (9-14)
V64-4: 7,9 (4-8)
V64-5: 2,8,9 (4-10)
V64-6: 9 Tahays Blue Amber (6-11)

600 rader/kr

Fullständig rank av samtliga V64-lopp, mer tipssnack och intervjuer finns i senaste numret av V75Guiden.