V64-tips Axevalla 10 januari


V64-tips Axevalla 10 januari

Bästa spiken:

1 Mack Dragan (V64-3) kommer med fyra raka segrar sedan debuten och jag tror att han fullbordar ett fullt staket genom att vinna idag. Det är en ganska speciell häst som inte ser ut att ha så mycket att åka med under vägen men när det blir upplopp är det istället fulla tömmar och massor av krafter att bruka. Han står perfekt inne på pengar här, sitter direkt i ledningen, och sedan är det en mycket bra chans. Starthästarna står bra inne på pengar gentemot tilläggshästarna och jag tror inte att 7 Sambuco med skor på hovarna är nog bra för att besegra min spik.

Kompletterande spiken:

2 Thengill (V64-6) såg grym ut senast men tappade oturligt vojlocken så att den slog mellan benen in på upploppet, vilket störde hästen till galopp. Felfri hade han utmanat Master Crowe om segern, även om Master Crowe med största sannolikhet hade gått segrande, han vinner ju ”alltid” sida vid sida. Men poängen är att Thengill såg ruggigt fin ut och visade toppform. Nu är motståndet flera klasser enklare och han har faktiskt lärt sig att öppna rätt så hyfsat. Med tre strykningar på framspår lär han hitta ut oavsett och sedan blir han svårstoppad. Spik!

Dragen:

7 Luna Lovegood (V64-2) tillhör de mer betrodda men jag är inne på att hon borde vara favorit. Hon hade gott om krafter kvar i rygg ledaren senast och utvecklas med varje start. Det som talar emot är att det finns risk för dödens, men undviker bara kusken det tror jag att hon har bra chans att fälla samtliga över upploppet.

3 Riverside Drive (V64-4) är jag inne på är bästa hästen för dagen och chansen finns faktiskt att hon kan hitta till ledning. 2 Angela Rich är väldigt kvick ur volten och tar hon en längd på favoriten första biten ligger vägen öppen för André Eklundh och Riverside Drive. Men slipper hon bara dödens är det faktiskt en rätt så vettig chans och jag förstår inte alls den låga procenten.

V64-tips Axevalla 10 januari

Kioskvältarna:

Loppen idag är ihåliga och det skiljer mycket mellan de spelade och mindre betrodda hästarna. Det finns dock några som har chans att ställa till med en jättesmäll.

3 Stepping Key (V64-1) såg småfin ut senast på Åby och spurtade jämt med Freedom Transs R. som vann igår. 11 Kimos Lilly i samma lopp avgjorde med full spänst över mål vid segern för tre starter sedan och har visst kunnande.

4 Mill Rotation (V64-5) har varit skadeförföljd senaste åren och har hunnit bli tio år. Det borde normalt sett vara svårt att hitta formen efter ett så långt uppehåll men hon såg rätt fin ut som fastlåst i skymundan senast. 1 Go For Bananas har varit struken för halsinfektion (29/12) och kan ha tappat lite i form. 9 Caddie Icon går jämnt och bra varje gång men är inte att lita på, så det finns viss chans för skräll.

Systemförslag:
V64-1: 3,5,7,8,9,10,11 (12-1)
V64-2: 1,2,6,7,8,10 (5-9)
V64-3: 1 Mack Dragan (7-3)
V64-4: 1,3,8,12 (9-5)
V64-5: 1,4,6,9 (7-5)
V64-6: 2 Thengill (4-9)

7 x 6 x 1 x 4 x 4 x 1 = 672 rader/kronor

V6 – enbart på sex rätt