V64-tips Färjestad 30 januari


V64-tips Färjestad 30 januari

Spikarna

7 Rainbow of Nando (V64-1) har radat upp starka insatser på sistone. Senast i V75 gick hon ett mycket starkt slutvarv i tredjespår men nådde inte riktigt ledande/vinnande Bellino B. Hon gick strax under 14 sista 1000 och då var rapporterna innan att hon knappast skulle vara på topp. Det loppet bör normalt ha gjort henne gott och motståndet hon ställs mot ikväll skrämmer inte. Hon är rätt snabb bakom bilen och med offensive Kim Eriksson i sulkyn talar mycket för att hon laddas mot täten, och också kommer dit, efter en bit. Sedan blir hon mycket svårslagen.

6 Top Yllit (V64-6) är en vinnartyp (åtta segrar på 19 starter) som dessutom visat V75-kvalitéer under fjolåret. Han har nu två lopp i kroppen efter ett ganska långt uppehåll och har varit fin i båda. Näst senast, i come backen, fick han ge sig knappt mot Carlos Milo, som var stark V75-trea för en dryg vecka sedan, och senast kördes han till ledningen mitt i loppet och var sedan aldrig hotad. Han är inte beroende av ledningen utan har visat att han även kan vinna utvändigt om ledaren vilket han gjorde i V75 i april ifjol. Den här uppgiften ser lämplig ut och jag tror att Top Yllit vinner från de flesta positioner om han är lika bra, eller kanske t.o.m. ännu bättre, med de här två loppen i kroppen.

V64-tips Färjestad 30 januari

Låset

Två hästar känns starkt i V64-2. Nyblivne fyraåringen 4 Mack Dragan vet ännu inte hur det känns att förlora efter fem starter. Han har körts till ledningen varje gång och sedan varit ohotad. Motståndet hårdnar förstås men han har verkligen visat fin inställning och dessutom varit stabil från början varför jag inte tror att fjärdespåret ska ställa till det. Det troliga är väl att han kan köras till ledningen tidigt igen och sedan är han hästen att slå. Men jag vill gärna dubbla med 14 Royal T.K. som nu har två lopp i kroppen efter uppehåll. Han startade senast i ett lördagslopp och efter en invändig köresa fick han aldrig chansen till slut. Han såg väldigt stark och fin ut över mål och hade nog haft segerchans om det löst sig i tid. Han har tidigare öppnat snabbt från liknande läge på tillägg och med lite klaff kan han hamna bra till direkt. Hästen har bra styrka och gynnas av distansen. Två streck känns väldigt starkt.

V64-tips Färjestad 30 januari

Draget

9 Joy Ribb (V64-3) har ingen vidare formrad men verkar på gång mot den form som ifjol innebar två segrar i februari. Senast spurtade hon bra som fyra i ett V86-lopp och gången fick hon inte chansen. Hon trivs med välkörande Anders Eriksson och niondespår också passar fint då är som allra bäst då hon får jaga i ryggar. Stämmer det med draghjälp fram till slutsvängen kan hon absolut spurta ner det här inte alltför formstarka sällskapet.

 

Systemet:

V64-1: 7 Rainbow of Nando (9-3)
V64-2: 4,14 (10-1)
V64-3: 1,2,5,7,9,10 (4-11)
V64-4: 1,3,4,6,9,12 (5-7)
V64-5: 1,4,5,6,7,9,11,12 (10-2)
V64-6: 6 Top Yllit (3-11)
576 rader/kronor