V64-tips till Åby 9 februari


V64-tips till Åby 9 februari

Spikarna:

3 Kash Brodda (V64-1) har tveklöst överkapacitet för den låga klass hon befinner sig i. Näst senast, i första starten efter lång vila, så galopperade hon 750 kvar men efter en virvlande avslutning hann hon ändå fram till seger. Senast, i V86, så galopperade hon in i första kurvan och avancerade sedan i tredjespår till ledningen 1350 kvar. Hon var sedan i en klass för sig. Hon har lite problem med fräschören och är inte helt att lita på men motståndet här är väldigt tunt och utan strul vinner hon det här utan prut. Det viktigaste bakom henne är att sätta ut rätt förstareserv om hon skulle bli struken.
Allt ser bra ut med henne. Hon går bara lugna jobb på sandbanan mellan loppen men jag tycker att hon känns bra och det är därför vi anmäler igen. Man kan inte annat än att tro på henne, det gör jag varje gång, och det är henne själv emot. Hon blev lite rädd av stänk senast när jag tog ner henne i ryggar och kom ur balans av den anledningen. Hon är fortfarande lite valpig och har varit mycket stänkrädd tidigare i sitt liv och är det lite fortfarande. Läget blev perfekt och hon öppnar bra, säger Peter Untersteiner.

8 Benjamin Evo (V64-3) höll hög treåringsklass i Finland ifjol och vid andraplatsen för tre starter sedan avslutade han med ett 13,6-varv. I sin enda start i Sverige fick han ett tungt lopp efter en offensiv styrning men vann ändå säkert. Han gör nu sin första start för Veijo Heiskanen efter att ha varit hos honom i ett par veckor. Hästen har en del galopper i raden men felfri tror jag att han bara är bäst. Jag tar ställning och spikar för att kunna ”måla på” lite i övriga lopp.
Han är stark och rejäl och han har tränat bra. Han är väl förberedd och jag tror att han gör ett bra lopp direkt. Vi har varit inne på banan ett par gånger med 21,5/2100 som snabbast. Distansen är ett plus, möjligen kan han sakna lopp i kroppen. Han går med öppet huvudlag, säger Veijo Heiskanen.

V64-tips till Åby 9 februari

Draget

Många formlösa hästar i detta snabblopp (V64-4). Jag ger tipset, lite på chans, till 4 Dollar Access som är den ende i loppet som visat lite gnista på sistone. Tioåringen var riktigt fin då han näst senast vann ett montélopp efter en snabb avslutning. Senast hamnade han i fjärde invändigt i ett taktiklopp. Han fortsatte på innerspår och avslutade 1.09 sista 400 utan att riktigt få chansen sista biten. Det måste säkert klaffa lite med ryggar men om så blir fallet kan han spurta hem det här. Dollar Access brukar också trivas den här årstiden och har vunnit i februari de två senaste åren.

Systemet

V64-1: 3 Kash Brodda (10-9)
V64-2: 3,4,9,11 (8-10)
V64-3: 8 Benjamin Evo (7-1)
V64-4: 6,8 (3-5)
V64-5: 1,2,3,4,5,6,7,8 (4-7)
V64-6: 1,2,3,4,5,6,8,9,10,12 (7-11)
640 rader/kronor