V64-tips Åby 16 mars


V64-tips Åby 16 mars

Spikarna:

Omgången inleds med en mycket stor favorit och det är på förhand svårt att spekulera i att det ska bli förlust för 6 Cash Crowe som är överlägsen i sin låga klass. Petri Puro har plockat fram några segerstaplare tidigare och mamman Giant Crowe är syster till Commander Crowe och Master Crowe. Cash Crowe var överlägsen i debuten som treåring och vann trots galopp näst senast. Johnny Takter stack direkt till ledningen i årsdebuten senast och intrycket över upploppet kan bara ges högsta betyg. Johnny kör till ledningen igen och vinner loppet om hästen är i normal författning.
– Hon har överkapacitet för klassen och Johnny gillade verkligen henne som bara den och visst såg det fantastiskt bra ut från sidan. Hon har ett lätt och vägvinnande steg. Jag trycker henne inte i jobben utan hon får gå framåt av loppen och det är rena utbildningslopp och hon går med träningsbalans. Hon var lat från början och behövde sällskap men hon har mognat och känns lugn och avslappnad i jobben. Det verkar som att hon fattar vad det går ut på men hon är efter Ready Cash och om hon börjar pulla kan det vara kört. Det är klart att jag tror att hon ska vinna, annars är man dum i huvudet, säger Petri Puro.

7 Trevi Dilli (V64-4) är tillbaka efter tävlingsuppehåll och Flemming Jensen brukar inte ta hästarna till Sverige om han inte är nöjd med jobben. Hon var bra vid tre segrar i följd i somras och var ute mot tuffare hästar i V75 senast. Hon kördes väl offensivt och gick till attack 1300 kvar från femte utvändigt trots att första varvet gick efter 1.12. Hon hade grepp in på upploppet men stumnade. Nu har de tuffaste motbuden sämre startspår och jag väljer att spika trots uppehåll.

 

 

 

Låset:

 

Ett sparlopp där jag streckar två hästar men tror mest på 7 Raspberrysky som inte kom till från ett dåligt spår i V75 senast och fick backas. Hon avslutade strålande över upploppet som trea och är knappast sämre med lopp i kroppen. Nu bör hon hamna hyggligt till från andraspår.
– Hon avslutade jättebra i Kalmar senast och det ser bra ut med henne och hon är den klart bästa vinstchansen. Det blir ingen ändring, säger Veijo Heiskanen.

11 Makera har springspår och kan nå en vettig position direkt. Hon var ute i samma lopp som Raspberrysky senast och blev fast på innerspår med gott om krafter kvar.

 

Systemet

V64-1: 6 Cash Crowe (5-4)
V64-2: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10 (2-4)
V64-3: 1,2,3,6,7,8,9,11,12 (10-4)
V64-4: 7 Trevi Dilli (4-8)
V64-5: 7,11 (6-9)
V64-6: 3,6,9 (7-4)

540 rader/kronor

 

Fullständig rank med analyser och intervjuer finns i veckans nummer av V75-Guiden.