V75-tips Charlottenlund 14 maj

 

Analys V75–1

Ett stolopp som kan liknas med Stoeliten. Det ser öppet ut på förhand men 2 Nelson Nora gör en intressant debut för Flemming Jensen och är ”Isemannens” val före 9 Hanna banker. Vi räknar med att Nelson Nora är riktigt i ordning eftersom hon kommer till start här. Hon har fått hårdhet av starter på Vincennes och skötte sig godkänt som sexa i V75 på Momarken senast. Får tipset från bra läge.
5 Patricia Hastrup vann lätt från spets (12,8-14,4) på Odense senast och ska passas tidigt. Minns att hon slog av en så pass bra häst som Windy Ways på speed på Axevalla i somras.
10 Darling Hornline står lite tufft inne på pengarna men har hög kapacitet. Hon skötte sig rätt bra som fyra bakom Wild Honey i Stoeliten på Åby senast och ska inte nonchaleras.
4 Diadora B.R. var femma på topptiden 1.10,7/2100 auto på Vincennes senast och den tiden sticker i ögonen. Hon gjorde det bra med omväxlande andra utvändigt och dödens men fanns aldrig med i segerstriden utan hängde med som femma, svenske Carabinieri som var favorit var tvåa i det loppet.
9 Hanna Banker har tänt till för Flemming Jensen och får Björn Goop i sulkyn nu.
6 Otrobanda letar efter formen.

Spetsstriden
1 Caddie Kasandra är snabb men smyger i det här sällskapet. 3 Soho kan öppna snabbt men körs knappast i ledningen. 5 Patricia Hastrup spetsade och vann från innerspår bakom bilen senast och aspirerar på täten, körs nog där om hon kommer dit. 6 Otrobanda är snabb men letar efter formen, smyger? 8 Britt Palema är mycket snabb och laddas troligen trots åttonde. Patricia Hastrup?

Ranking
A: 2,5,10,4 B: 9,6,3,8 C: 1,7

 

Analys V75–2


10 Gizmo de Veluwe
har hög kapacitet även om han inte har visat den klass som storebror Brad de Veluwe hade. Det är en häst under stark utveckling och hans slutvarv i kvalet till Kungapokalen senast var riktigt ”tungt”, klockan visade på 1.10,7 sista 1000 och då hade han ändå inte helt fritt spår förrän sent på upploppet. Han är stark och hård och har plockat ner 6 Masterglide två gånger från dödens. Ska åtminstone ha en vettig chans att runda till vinst och i en öppen omgång väljer vi att singelstrecka honom på den ena kupongen.
4 Now or Never Flair värmde starkt inför V75-loppet i Örebro senast men kunde inte hota vinnande Uppohoppa trots ett förmånligare lopp. Kanske behövde han loppet senast och han ska räknas tidigt. Det är dock värt att nämna att det finns galopp i honom också.
6 Masterglide spetsade och släppte för press till 9 Crown Wood efter ett halvvarv senast. Avgjorde sedan säkert när luckan kom på upploppet.
12 Trevi Dilli kan mycket men står knepigt till från tolfte bakom bilen.
5 J.H.Mannerheim har inte riktigt räckt när han testat V75 men vann på bra sätt i lite enklare gäng från mestadels dödens senast.
1 Titanio C R är svår att sätta in men han har ett bra läge, öppnar snabbt och vinner ofta. Senast släpptes han till ledningen efter 300, fick bestämma efter 16,6 första 1000 och stack enkelt undan sista 300. För tre starter sedan kämpade han sig till segern efter ett lopp i andraspår och utvändigt utan rygg sista 600.

Spetsstriden
Flera snabba och i första hand strider 1 Titanio C R, 2 Way to go Chief och 3 M.T.Lancelot om spetsen. Utifrån laddas 6 Masterglide som också är snabb. Lite svårbedömt men kanske forceras M.T.Lancelot till spets en bit in i loppet?

Ranking
A
: 10 B: 4,6,12,5,1,9,2,3,7 C: 11,8

 

Analys V75–3

Ett öppet lopp för fyraåringar där vi chansar lite och spelar med USA-importen 5 Hillman som A-häst. Han har bara gjort en start för Daniel Redén, galopperade direkt bakom startbilen då men såg sedan mycket fin ut i en snabb upphämtning (klockan visade på runt 1.10 i ett varv mellan två riktmärken) och med gott om krafter i behåll. Det var visserligen ett billigt lopp men Örjan Kihlström hade ”fulla linor” bakom hästar i mål och det såg bra ut.
1 Goofy Greenwood blir troligen favorit men han är inte startsnabb utan mera stark och vi tror att han blir över från innerspåret. Löser det sig kan han förstås vinna och han är tidig.
6 Shotproof debuterade för Flemming Jensen i ett kval till Kungapokalen senast. Spetsade och släppte till Grant Boko efter 200. Såg sedan ut att ha sparat i slutkurvan men tappade kanske lite spänst in på upploppet och galopperade när han lyftes ner på open stretch. Lite svårbedömt var det men Shotproof har tidigare visat kapacitet som duger gott här.
4 Bad Moon Rising höll till 150 kvar utvändigt om Goofy Greenwood i årsdebuten senast och behöver inte be om ursäkt för den insatsen. Vann fem lopp redan som tvååring och utvecklades fortsatt som treåring med sex årssegrar och vinst i Danskt Kriterium som främsta triumf. Öppnar rätt bra utan att vara någon blixt iväg.
2 McSpirit har två lopp i kroppen och borde bli allt bättre. Hängde med godkänt men inget mera från rygg på ledaren i ett kval till Kungapokalen senast.
10 Lubeck kom inte till senast men avslutade bra via 12 sista 800 i ett lopp som vanns av Great King Wine gången före.
7 United Love kan vara en tokrysare. Avslutade rappt som trea efter sen lucka bakom Goofy Greeenwood senast, knepigt läge dock.
9 Mindyourvalue W.F. var det ”drag” på senast. Räckte inte i kungapokalskval då men höll anständigt. Johnny Takter upp nu och kan duga i ett lite enklare motstånd.

Spetsstriden
En svårbedömd spetsstrid. 1 Goofy Greenwood är långstegad och mera stark, blir troligen överflyglad. 2 McSpirit kan öppna hyfsat och 3 Racing Mange tillhör ungefär samma kategori men den sistnämnde smyger troligen. 4 Bad Moon Rising öppnar rätt så bra och Birger Jörgensen vill säkert testa att försöka köra sig till ledningen. 5 Hillman är van vid startbil från USA och borde kunna öppna snabbt men klippte i galopp direkt bakom bilen i sverigedebuten i Gävle. 6 Shotproof spetsade från andraspår senast och kan blanda sig i spetsstriden om Flemming Jensen väljer att ladda från spår en bit ut. Bad Mon Rising till front efter en bit?

Ranking
A: 5,1,6,4 B: 2,10,7,9 C: 3,12,11,8

 

Analys V75–4


3 Victory Kåsgård
fick sin fina segerrad bruten senast. Han satt då i fjärde utvändigt och när loppet kördes efter löjligt långsamma 16,6 första 1500 med Barkevious Mingo i spets hade han en omöjlig uppgift. Det hjälpte föga att han var nere i 08-tempo i tredjespår utan rygg mellan 800 och 300 kvar. In på upploppet fick han en galopperande Starzinner framför sig och blev kanske lite generad av det. Hur som helst rättade han till sig fint sista 100 och fullföljde bra via 10 sista 800. Läget är bättre nu och kanske kan Birger Jörgensen sen köra sig till ledningen. Uppgiften ser hur som helst lämplig ut och vi väljer att spika i ett annars halvöppet lopp.
Bakom vår idé är det flera om budet. 1 New Muscle Ås är snabb ut och klar spetsfavorit. Han vann på bra sätt i monté i Örebro i lördags och går bra i spets. Känslan är ändå att han är bäst över kort distans.
4 Iago Zon höll starkt i ledningen efter att ha blivit het senast, fick ge sig emot holländske Everton då men höll ändå bra. Gynnas av lite kortare distans nu och är alltid att räkna med när han håller sig lugn.
Kapable 9 Staro Ivy League vann ett överpacat lopp i debuten för Peter Untersteiner och såg fint ut. Behövde inte gå i botten då och går säkert fram med loppet.
12 Colonel Cantab står svårt till men såg okörd ut vid vinsten i ny regi senast och är ett rysarbud.

Spetsstriden
1 New Muscle Ås är snabb och spetsar troligen, frågan är vilken taktik Björn Goop väljer. 4 Iago Zon är mycket snabb men kan bli het om han laddas. 3 Victory Kåsgård körs troligen offensivt.

Ranking
A: 3 B: 1,4,9,12,6 C: 2,8,11,5,10,7

 

Analys V75–5


6 Slide So Easy
imponerade vid flertal tillfällen ifjol. Tog en enkel spetsseger med krafter kvar i årsdebuten. Fick harva utvändigt ledaren i ursinnigt tempo senast och det var inte så mycket att säga om att han blev trött inne på upploppet. Har han bara tagit det loppet på rätt sätt är han med och gör upp om segern.
1 Photo Lavec tog ledningen och såg ut att gå mot segern då han galopperade mitt på upploppet i debuten för Flemming Jensen senast. Det loppet bör föra fram formen och nu sitter Björn Goop upp i sulkyn. Innerspår på ”Lunden” är inte det bästa men från spets eller rygg ledaren med lucka kan det bli en snabb revansch.
7 Aron the Baron övertygade vid två raka spetssegrar på V75 i vintras. Fuxen har potiential att bli en elithäst och gör en intressant comeback. Med tanke på att man tar ut honom i Silverdivisonen direkt så lär han vara väl förberedd och trots ett spår långt ut bakom vingen ska han streckas tidigt.
3 Cash Hanover var inte som bäst från ledningen näst senast då han bröt ut och tapppade stilen sista biten. Fick en paus efter det och var riktigt fin senast. Kusken släppte ledningen i ett tidigt skede, fick sedan chansen i sista sväng och via ett rappt upplopp blev segern väldigt lätt. Femåringen avgjorde åkandes och intrycket var läckert. Normalt är han vassare med den genomköraren och från ett passande läge ska han räknas.
12 Master Crowe kördes snällt senast och sprang så fort han kunde sista halvvarvet (08,2 sista 400). Hade vilat före det och är säkert vassare nu. Tufft emot och svårt läge men en häst med hans löpskalle kan aldrig räknas bort.
4 Farzad Boko svarade för en svettig insats då han kvalade in till Derbyt ifjol. Räckte inte till i finalen och tappade sedan formen i höstas. Efter en inledning i tredjespår så kördes han snällt i årsdebuten, han fick fritt sent och var inte tom i mål. Såg laddad och löpsugen ut och den genomköraren har säkert gjort honom gott. Från ett perfekt läge försöker nog Roger Malmqvist att leda från start till mål och Farzad är en tänkbar skräll.
8 Emmett Brown tävlade med jänkarvagn senast och var klart förbättrad vid lätt spetsseger även om travet inte stämde runt kurvorna, och speciellt i sista sväng. Svårt läge nu och det krävs tur.

Spetsstriden
1 Photo Lavec spetsade enkelt i debuten för Flemming men nu är det innerspår och det är lurigare. 3 Cash Hanover öppnade snabbt senast men är svår att sätta in här. 4 Farzad Boko svarade ut en så pass snabb häst som Target Kronos i Breeders’-finalen 2015 och är ett hett spetsbud. 6 Slide So Easy är snabb men tar inte en längd på Farzad Boko om Roger Malmqvist laddar. 7 Aron the Baron är också kvick men han har vilat och har spår långt ut.

Ranking
A
: 6,1,7 B: 3,12,4,10,8 C: 5,11,9,2

 

Analys V75–6

Ett väldigt öpppet och spelvänligt stayerlopp. 13 Alfas da Vinci var stort slagen av Balfour och Saveur i Orebro Intn’l i lördags men Joakim Lövgren märkte tidigt att de inte skulle gå och ryckte aldrig det norska huvudlaget. Fuxen var var ändå blek och då starterna kommer tätt så är han aningen svårbedömd. Man ska dock tänka på att han vunnit det här loppet två gånger tidigare och uppgiften är betydligt enklare nu. En normal Alfas da Vinci har vettig chans att runda allt.
10 Trovatore sänkte 6 Platon Face den tunga vägen via 11,5 sista varvet senast och imponerade så smått. Trovatores formkurva pekar spikrakt uppåt och trots att han står hårt inne på pengarna vill vi varna för honom.
15 Usain Henna spurtade bra lite i skymundan i Orebro Intn’l i lördags och han brukar trivas med täta starter. Får han rätt draghjälp under slutvarvet kan det gå vägen.
2 Capitole har hög segerprocent och står bra inne i loppet. Han har vunnit över distansen i år och är ett givet streck.
7 Banker Transs R stod samma start som Voltiguer de Myrt näst senast, kunde inte utmana denne trots en perfekt resa, vilket inte är så konstigt, men fullföljde positivt som tvåa på en topptid. Visade fortsatt form vid segern senast även om han bröt ut lite den sista biten. Med tanke på vad han visade näst senast så står han billigt inne här och han är värd att passa.
14 Zonguldak spurtade bra från andra utvändigt senast och vara bara slagen med ett huvud. Näst senast fick han lägga flera speeder och med tanke på det höll han farten mycket bra. Han är härdad i tuffa gäng och bra nog att segerstrida.
6 Platon Face har galopperat i 15 av sina 21 starter och åkte på sin första förlust i felfritt lopp senast. Håller han sig till rätt gångart lär Thomas Uhrberg förska utnyttja hans styrka och fungerar femåringen lika bra som vid segern på Solvalla så dyker han upp i striden.
3 Wallaby gjorde ett mycket formstarkt intryck vid segern näst och höll bra efter en tung resa senast. Johnny Takter lär försöka nå ledningen och då kan ekipaget bli svårfångat.
5 Cash Converter fick inte travet att stämma näst senast och var blek senast. Det kan vara så att han tappat formen sin fina form men med Björn Goop i sulkyn och viss chans att nå ledningen så vågar inte vi ranka ner honom för långt.
12 Stand and Deliver slog banrekord på Skive från spets senast och övertygade stort. Andra förutsättningar nu men han gjort bra lopp även över lång distans.
9 Tinamo Jet satt fast med krafter kvar näst senast och sköt till bra över upploppet senast. Han har form och är en tänkbar skräll.
4 Juan fick ett tungt lopp och tappade trots 11 sista 800 senast. Han är riktigt bra i grunden men den rätta spänsten och formen verkar saknas.

Spetsstriden
Vid voltstart i Danmark förekommer inga springspår, startspår 6 och 7 vänder upp som våra startspår 8 och 9. 1 Höwings Sydsturm spetsade från innerspår senast. 3 Wallaby kan öppna och Björn Goop lär göra ett rejält försök att nå ledningen med 5 Cash Converter som trivs klart bäst i ledningen.

Ranking
A
: 13,10,15,2 B: 7,14,6,3,5,12,9,4 C: 11,1,8

 

Analys V75–7


4 Nadal Broline
avslutade sylvasst då han fångande in ledande Volstead och D.D.’s Hitman i årsdebuten. I Olympiatravet senast fick Nadal Broline en jobbig första sväng till ledningen, tempot var sedan fortsatt stenhårt och det var inte så mycket att säga om att det blev mjölksyra sista biten. Han är inte oäven från start om Ulf Ohlsson vill vara aktiv direkt men klarar de flesta upplägg och är vår vinnare av Copenhagen Cup.
Vi dubblar systemet med 5 Cruzado Dela Noche som ser ut att ha utvecklats ytterligare av en vinter med träning. I årsdebuten avslutade han i underkant 1.11 sista varvet men var chanslös att utmana Tobin Kronos som fått styra och ställa i spets. Cruzado Dela Noche tog den genomköraren på bästa sätt för uppvisningen senast var mäktig. Från andra utvändigt ”vände han ut och in” på konurrenterna på sista långsidan och vann överlägset och avstannande via 08,7 sista 700. Nu är det debut mot eliten men det är ett steg som femåringen bör klara av utan större problem.
8 Takethem blev nerspeedad av Delicious U.S. i årsdebuten men fick ett ganska ”styggt” lopp och föll verkligen med flaggan i topp. Har han kommit ur det loppet på rätt sätt och rentav gått framåt är han ett segerbud trots läget. Steen Juul har säkert vässat lite extra inför den här uppgiften.
Titelförsvararen 10 Your Highness spurtade tilltalande via 09,6 sista 800 i Olympiatravet och verkar vara tillbaka på allvar. Bakspår är givetvis chansartat men det kan bli full körning och då kommer hennes tunga spurt att bita riktigt bra.
6 Carabinieri har svarat för två starka insatser i Frankrike och är på väg att växa in i den högsta klassen. Skulle han få spara speeden gör han knappast bort sig.
3 Buzz Mearas har startat sparsamt sedan han lämnade Kolgjini. Vann lopp den här tävligsdagen ifjol men tappade från tredje invändigt senast och även om motståndet var tufft så verkar han ha en bit kvar till toppform.
7 B.B.S.Sugarlight har sprungit sig trött i årets tre starter och åttaåringen har inte hittat den rätta formen ännu.

Spetsstriden
3 Buzz Mearas är snabbast men han visade tveksam form senast och det borde vara aktuellt att smyga igen. 4 Nadal Broline och 5 Cruzado Dela Noche har öppnat bra vid några enstaka tillfällen och med tanke på spåren är det lite fördel förstnämde när det gäller dessa. 7 B.B.S.Sugarlight och 8 Takethem är snabba men det lär kosta att försöka nå spets från spår så pass långt ut.

Ranking
A
: 4,5 B: 8,10,6 C: 3,2,7,9,1

 

 

Systemet

Kupong ett

V75-1. 2,4,5,10 (9-6)
V75-2. 10 Gizmo de Veluwe (4-6)
V75-3. 1,2,4,5,6,7,9,10 (3-12)
V75-4. 3 Victory Kåsgård (1-4)
V75-5. 1,3,4,6,7,12 (10-8)
V75-6. 2,7,10,13,14,15 (6-3)
V75-7. 4,5 (8-10)

2.304 rader/1.152 kr

Kupong två


V75-1. 2,4,5,10 (9-6)
V75-2. 1,4,5,6,12 (10-9)
V75-3. 5 Hillman (3-12)
V75-4. 3 Victory Kåsgård (1-4)
V75-5. 1,3,4,6,7,12 (10-8)
V75-6. 2,7,10,13,14,15 (6-3)
V75-7. 4,5 (8-10)

1.440 rader/720 kr

Sammanlagt 1.872 kr