V64-tips Dannero 22 juni


Singelstrecket

Ett fint kallblodslopp över lång distans avslutar och jag tar ställning för 7 Hulte Magnus som har gjort tre starka insatser på raken utan att få vinna. Han har fått göra en hel del grovjobb själv i dessa lopp och fått se sig besegrad av Tangen Haap, Solör Stegg och nu senast av Art Kjarvald och det måste bara vara hans tur snart. Den långa distansen gynnar honom och jag tror att första segern sedan i november 2015 kommer här!
– Han har gjort några fina lopp på slutet. Senast hade han lite otur då han blev kvar i tredjespår i sista kurvan och Art Kjarvald fick lifta med i rygg en lång bit in på upploppet. Han möter ungefär samma hästar som senast förutom att Mel Odin tillkommer. Jag är nöjd med honom för dagen och jag är faktiskt lite optimist inför det här loppet. Distansen tror jag är en fördel för honom, det visade han på Bergsåker om inte annat. Det var längesedan han vann men jag tror inte att det handlar om moralen utan istället om mycket tillfälligheter. Ifjol, i två stora lopp, var han knappt slagen av Tekno Odin i det ena och av Månprinsen A.M. i det andra och trots att han gjorde jättebra lopp fick han inte vinna. Segern måste komma snart och jag ändrar ingenting, säger Leif Jonsson.

V64-tips Dannero 22 juni

Låset

Sprinterlopp och det första av två försökslopp som nämndes inledningsvis. 4 Antonio Tabac vann under elitloppshelgen på en topptid. Fick visserligen ett optimalt lopp men avgjorde lätt via vassa 09/400 och spurtade förbi Angle of Attack invändigt sista biten. Kan öppna ganska bra bakom bilen och bör ha goda möjligheter att nå front och väl där är han hästen att besegra.
5 Serious Try är en rejäl herre som jag håller som tuffare än tipsettan. Senast, på V75, fick han aldrig riktigt chansen och gick sig inte tom i mål. Dock sprang han och bröt en del och var inte som bäst den dagen. Näst senast avslutade han duktigt från tredje ytter men trots 09,7 sista 600 var han utan chans att nå ikapp vinnande Angle of Attack. Nu har han laddat batterierna till den här starten och en bra prestation är att vänta och han kan vinna även från utvändigt ledaren.
– Han var inte trött i mål senast men var entömd och inte riktigt körbar. Han är behandlad efter det och vi har siktat hit och jag tror att han kommer att leverera en bra insats. Eventuellt kör vi med bakskor i försöket men vi får se hur det blir och jag tror inte att det betyder så jättemycket, säger Henrik Svensson.

Systemförslag


V64-1:
5,6,7,10,13 (14-12)
V64-2: 3,4,7,9,11,14 (1-10)
V64-3: 4,5 (1-2)
V64-4: 2,3,7 (4-1)
V64-5: 1,6,8 (2-5)
V64-6: 7 Hulte Magnus (8-10)

540 rader/kr

Fullständig rank, mer tipssnack och fler intervjuer hittar du i senaste numret av V75-Guiden.

 

Av: Ola Ekenberg