V64-tips Bergsåker 30 juni

Spiken:

8 Oceanic Clearence (V64-5) vann i V75 i Gävle i maj och kommer hon bra till från sitt tillägg kan hon bli farlig för de flesta till slut. Vi spikar henne när Izzy som var spik i tidningen är struken.

Sparloppen:

V64-1: 2 Victor Ruda var mycket bra när han vann på Bergsåker förra året. Med tre lopp i kroppen och ett fint utgångsläge bör han ha bra chans att vara med i segerstriden. Senast han var med i V75 satt han fast som sexa och uppgiften är lite enklare än i Bronsdivisionen.     
9 Alvena Valva har varit i fin form länge och är ett givet streck. Hon gick bra som tvåa på Bergsåker i maj och fick chansen för sent när hon var fyra på Umåker i samma månad. I juni har stoet vunnit både på Bergsåker och i Östersund och hon ska streckas.    
3 Outrunner har gått bra som elvaåring och räknas när han går barfota runt om som vanligt.
Han har haft betydligt lättare att komma i gång i år än tidigare. Han fick ordentlig vila och jag har tränat honom i lite längre intervaller. Han har fått gå tre stycken intervaller två gånger i veckan och när han gått jobb på Dannero har han bara fått gå i bakvarv. Han springer rakare med huvudet och man kan inte tro att han är elva år gammal. Han är lika fin i intervallerna som han har varit. Jag har sparat hovarna hela vintern så han går barfota runt om och är klart effektivare då. Det blir halvstängt huvudlag som det har varit hela året, säger Leif Sjölander.

V64-4: 6 Diamonds Lucky är startsnabb och lättplacerad och vann från ledningen näst senast. Han var slagen av två bra hästar senast och här är vinstchansen större än på Färjestad.
10 Young da Vici vann tre lopp i följd från framspår tidigare i år och har gjort bra lopp utvändigt ledaren. Han var slagen med en tiondel av Diamonds Lucky senast, men klaffar det från bakspåret finns chansen till revansch.   
11 Pane Vino vann lätt i Gävle i april och har efter segern radat upp tredjeplaceringar och förbättrat sig tidsmässigt varje gång.

Systemet

V64-1: 2,3,9 (11-10)
V64-2: 1,3,6,8 (11-9)
V64-3: 2,4,5,8 (7-6)
V64-4: 6,10,11 (5-1)
V64-5: 4,5,6,11,13,14 (12-9)
V64-6: 8 Oceanic Clearance (9-4)

864 rader/kronor

Fullständig rank med analyser och intervjuer finns i veckans nummer av V75Guiden.

Tipsredaktör: Torbjörn Sundberg.