V64-tips till Örebro 13 juli


V64-tips till Örebro 13 juli

Bästa spiken

3 On Track Banditen (V64-2) hade varit sjuk inför förra loppet och kördes medvetet snällt av tränare Jakobsson. Hästen såg fin ut och gick i mål med gott om sparade krafter. Med tempo i kroppen tror jag treåringen är segermogen i detta sprinterlopp. Vid segern i Örebro i april vann han från ledningen och travade 1.15,5 sista 800 meterna och hade sparade krafter före en sådan bra häst som Capitol Hill.
– Jag körde snällt med honom på Fornaboda och han gick i mål på ett obukat vis. Jag tror han kommer gå framåt rejält med det loppet i sig. Hästen är kvick iväg och jag siktar mot ledningen. Han ska kunna sänka sin tid ganska mycket mot senast från spets och jag tror på segerchans från detta startspår. Jag gillar hästen och han mognar för varje lopp. Det blir samma balans och utrustning som senast, säger Magnus Jakobsson.

V64-tips till Örebro 13 juli

Låset

2 Born Unicorn (V64-3) felade bort minst en tredjeplats i E3-finalen, Per Lennartsson som körde säger att det fanns gott om sparat i hästen men att han blev fladdrig i travet, därav galoppen. Treåringen är snabb bakom bilen och har visat att han behärskar distansen. Erik Adielsson har kört honom med framgång tidigare och från ledningen blir Born Unicorn inte lätt att besegra. Jag låser loppet på honom och hemmahoppet 9 Lucifer Lane som gör debut över stayerdistans.
– Lucifer Lane var ute på första långresan senast i E3-finalen och åt inte så bra inför det loppet. Det blev ett struligt lopp för oss, men hästen travade 1.11,5 sista varvet så jag kan inte vara missnöjd med honom. Jag är dock inte speciellt nöjd över mina kuskinsatser de två senaste starterna, men det är också lätt att vara efterklok. Hästen har bara gått lugna jobb efter finalen och känns fin säger pappa (tränaren Thomas L Nilsson) och resan hem från Sundsvall gick bra. Som jag läser loppet så får Erik Adielsson ledningen och för att inte bli tempotorsk måste jag nog syna dödens, det är jag inte främmande för. Första gången över lång distans tror jag ska fungera fint, hästen är stark och rejäl. Barfota och urryckare gav väl ingen märkbar kick senast, så troligen blir det skor bak på torsdag. Jag känner mig inte slagen på förhand och man ska komma ihåg att banan var stum på Bergsåker och jag vet att Lucifer Lane kan bättre än senast, säger Johan A Nilsson.

Fullständig ranking samt fler intervjuer finns i veckans nummer av V75 Guiden

Systemet
V64-1: 3,4,7 (5-8)
V64-2: 3 On Track Banditen (6-1)
V64-3: 2,9 (3-1)
V64-4: 2,3,6,7,8,9,10,11 (1-12)
V64-5: 3,5,6 (2-9)
V64-6: 2,4,5,9,12 (10-3)

720 rader/kronor

 

Mårten Eriksson