V75-tips Charlottenlund 27 augusti

V75-1

Rank

A-hästar

3 Awesome Deal

B-hästar

5 Something Fishy

11 Nougat Ås

1 Dancer Rich

7 Get On Up

C-hästar

6 Pommeau Simoni

4 Staro Interstate

10 Need For Speed

9 A’Ka Sjæl Skov

2 Top de Luxe

8 Fortune Boko

Spetsstrid
1 Dancer Rich står ensam på startvolten i detta stayerlopp. Lär knappast få sitta i orubbat bo där framme och vi är inne på att Flemming Jensen kommer tidigt med 3 Awesome Deal och ställer en allvarlig fråga om att få överta.

Loppanalys
I ett stayerlopp som inte känns särskilt tufft på förhand tycker vi att Flemming Jensens 3 Awesome Deal ska ses med mycket god segerchans. Han var visserligen oplacerad senast på Åby men kom då aldrig riktigt till i ett lopp där farten skruvades upp successivt. Han visade i alla fall 12,9 sista varvet i spåren och det går inte att begära så mycket mer. Var duktigt vid segern på Åby i maj där han kördes till ledningen efter 200 meter och sedan ökade farten undan för undan för att sedan vara ensam på målfotot. Inte omöjligt att det kan bli samma scenario den här gången och då blir han svårfångad.

5 Something Fishy anförde i ett ganska tufft tempo senast (13,9 första rundan) och höll fullt godkänt till slut. Hakade på duktigt bakom Quite Pepper i ett stayerlopp i början av juli och han känns som ett tidigt segerbud i detta gäng.

11 Nougat Ås ståtar med två raka segrar och gör det bra även om han inte håller lika hög nivå numera. Höll farten bäst näst senast och kämpade sig förbi Stand and Deliver precis före mål. Har varit struken för en halsinfektion efter förra starten och det har kanske blivit lite för långt mellan loppen för att det ska vara helt optimalt. Har dessutom 60 meters tillägg att hämta in och det kan bli en tuff uppgift men måste ändå räknas tidigt.

1 Dancer Rich är inte så tokig och står ensam på startvolten. Är mer stark än snabb och kan räcka långt.

7 Get on Up kunde vänta med attacken till in på upploppet senast och höll undan knappt men säkert. Formen är således fin men han lyckades inte hålla undan för Nougat Ås den 11 juni. Tänkbar vid gardering.

 

V75-2

Rank

A-hästar

8 Bandit Brick

B-hästar

4 Titanio C R

9 Global Strategy

7 Champion Melon

3 Can Lane

6 Viggen Langborg

C-hästar

10 Causette

1 Vakse Viggo

2 Aston Martin

5 Curfew

Spetsstrid
Flera som kan lägga iväg raskt. 3 Can Lane är inte oäven från början men formen är däremot ett frågetecken. 4 Titanio C.R. är riktigt snabb iväg. Höll med enkelhet upp innerspåret senast (högervarv då) och kan spetsa på nytt. Utifrån finns 7 Champion Melon och 8 Bandit Brick som båda är snabba och frågan är om någon är villig att försöka ta emot den sistnämnde.

Loppanalys
Svenskfödde 8 Bandit Brick förlorade i sin tävlingsdebut men har sedan tagit 17 (!) raka segrar. Han har matchats lite lagom försiktigt hemma i Danmark men har imponerat stort. Steen Juul håller sin häst högt och tanken är man ska spänna bågen ytterligare nästa säsong och då visa upp sig för den svenska publiken. Senast övertog han ledningen och vann lekande lätt med krafter kvar på 13,1 full väg. Han har galopperat en gång i livet, för tre starter sedan på Århus (högervarv), men lyckades via ett strålande upplopp ändå hinna fram till Awesome Deal och avgöra till seger. Även om det finns en del fina och formstarka motståndare är det svårt att tro på något annat än seger trots läget.

4 Titanio C.R. är också en segervan herre (vunnit 13 av 23 starter) och han såg fin ut vid en lätt spetsseger senast efter två månaders tävlingsuppehåll. Den här hästen har vi sett på svensk mark och han gjorde ett fullt godkänt lopp på Solvalla under elitloppshelgen. Gick med i tredjespår under slutrundan och fullföljde bra via 11,5 sista 800 meterna utan att vara segeraktuell. Kan öppna kvickt men frågan är om man väljer att ta emot storfavoriten om denne ställer en allvarlig fråga.

9 Global Strategy vann överlägset senast efter en rejäl långspurt och visade att formen är intakt. Har dessförinnan gjort två starter i Sverige, blev fast i ett V75-lopp i den första och höll bra efter ett tufft lopp i den andra. Lär dyka upp i den främre träffen men det känns lite långsökt att tro på seger.

7 Champion Melon visar också finfin form för dagen och kan lägga iväg bra från början vid full laddning.

 

V75-3

Rank

A-hästar

12 Tango Vang

6 A Perfect Torkdahl

5 Triumf Kåsgård

1 Gentleman

B-hästar

11 Onceforall Face

14 Paparazzi M

7 Global Rhapsody

2 Listas Manboy

8 Væsterbo Carreau

4 Willie Blue

13 Race Cowboyland

C-hästar

10 Rambo Flex

9 Jeter

15 Ronaldo C N

3 Super Vategård

Spetsstrid
1 Gentleman är ensam på start och ser också ut att vara gynnad av att springa i ledningen. Vi räknar med att han körs där. Skulle 7 Global Rhapsody få en pangträff från tillägg kanske hon kan utmana men det känns aningen långsökt.

Loppanalys

Öppet lopp där vi garderar rejält och hoppas på skräll. Hästarna från dubbla tillägg har en ganska jobbig uppgift då det är många hästar att runda och distansen bara är 2000-meter. Vi ger trots det tipsnicken till 12 Tango Vang som har hårdhet från V75 och skulle han komma hyggligt på det blir han nog tuff att stå emot. Det finns dock en uppenbar risk för strul och gardering är given.

6 A Perfect Torkdahl hade fått tipset från ett bättre spår men det är galopprisk från femte och vid felfri avgång risk för tappstart. Han sprang 13,0 över 1900 meter senast och skulle han ta sig iväg på bra sätt får tilläggshästarna kämpa för att hinna ikapp.

5 Triumf Kåsgård galopperade i slutsvängen senast men såg ut att ha krafter kvar.

1 Gentleman vill nog dra i ganska jämn fart då han är mer stark än snabb. Kan bli svår att plocka ner.

11 Onceforall Face har fin grundkapacitet men en dålig resultatrad och formen är dunkel. Chansen finns att han kan tända till hos Jeppe Juel.

 

V75-4

Rank

A-hästar

1 Crown Wood

11 Den of Warlock

B-hästar

3 Tinus Moseby

4 Torpedo W F

12 Daydreamer In

10 Gute Band

8 Aparte

9 Against All Odds

2 Ultra Modern Hanke

5 Ovidio Saf

6 Armani Hyrdehøj

7 Raket Skov

Spetsstrid

Öppnar 1 Crown Wood som bäst har han fin spetschans men han är ojämn i aktionen och det kan hinna förbi någon utifrån. Det skulle kunna öppna för 3 Tinus Moseby att överta i en andravåg.

Loppanalys

Lågklassigt lopp och det kan skrälla. 1 Crown Wood vinner om han presterar lika bra som i årsdebuten då han dansade runt på 14,3/2140 auto med spänstiga ben från ledningen. Han har inte fungerat perfekt på sistone men kan öppna och är hästen att slå från ledningen.

11 Den of Warlock var ute mot Diamanten senast och tappade lite till slut i en snabb avslutning. Mycket enklare motstånd nu och ett givet segerbud trots läget.

3 Tinus Moseby är Steen Juuls val i loppet och sjuåringen har presterat jämnt och säkert på sistone men saknar kanske det lilla extra.

4 Torpedo W.F. är en bättre häst i grunden men med tanke på att Steen Juul valt bort hästen är sannolikheten stor att det behövs lopp i kroppen efter ett års frånvaro från banan.

12 Daydreamer In är ganska fartfylld och blir farlig om det löser sig från läget.

 

V75-5

Rank
A-hästar

10 Flying Fortuna

2 Mac Smily

B-hästar

6 Confidence

4 Come On Hugo

7 Velvet Gio

1 Enzo de Vonnas

3 Captain Morgan

8 Cocky

C-hästar

9 Close To Heaven

5 Cointreau

Spetsstrid

4 Come on Hugo är nog snabbast första biten och vi tror att man vill köra i tät. 6 Confidence kan öppna och har chans att överta om man släpper.

Loppanalys

Ett öppet treåringslopp där vi tippar 10 Flying Fortuna trots att han inte har vunnit ännu i år. Han har tagit tre andrapris och det är två gånger bakom Executive Caviar. Senast åkte han dit i sista steget från ledningen i det tyska derbyt. Han är mest meriterad och får första strecket trots bakspår.

2 Mac Smily var fyra från utvändigt ledaren näst senast och missade därmed finalen av det tyska derbyt men gjorde ett starkt lopp som knappt slagen senast trots att han gick utan rygg sista varvet. Bra läge och Heinz Wewering kör igen.

 6 Confidence inledde bra med sex segrar i följd men orkade inte plocka ner ledaren trots ett avslutande 13-varv på Axevalla senast. Han är ingen startraket men bör strida om segern.

 4 Come On Hugo gjorde bort sig från start senast men kördes ändå offensivt och pressade sig till ledningen mot 3 Captain Morgan. Han var ursäktad trots att han fick ge sig som femma.

 7 Velvet Gio besegrade Van Kronos vid segern i försöket till korta E3 men galopperade i finalen. Han avslutade 10 sista 800 i försöket till korta E3 senast.

 

V75-6

Rank

A-hästar

9 Turno di Azzurra

B-hästar

5 VästerboontheNews

3 Edward Ale

2 Stand And Deliver

8 Tripolini V P

1 Obi-Wan

C-hästar

7 O’grady

10 Amazing Dynamite

4 Nok’en Frækkert

6 Standout

Spetsstrid
3 Edward Ale
kan öppna snabbt men utifrån är nog 5 VästerboontheNews allra snabbast och får gälla som spetsfavorit.

Loppanalys
9 Turno di Azzurra
svarade för två topplopp i Åby Stora Pris utan att få vinna. I det första heatet avslutade han starkt via 09,5 sista 800 meterna men fick se sig besegrad av Midnight Hour som tog open stretch till hjälp. I det andra kördes han fram utvändigt ledande Muscle Hustle ut på slutrundan och in på upploppet såg det ut som om segergreppet var kopplat. Kunde dock inte ta sig förbi Muscle Hustle till slut men stod ändå för en mycket tapper insats. Är han lika bra igen, inget tyder på annat, blir han mycket svårstoppad i det här gänget.

5 VästerboontheNews är en bra gulddivisionshäst som håller fortsatt fin form. Fick en behaglig väg till segern senast efter att ha fått bestämma tempot helt där framme och det blev mer som ett träningspass. Är snabb ut och skulle han nå ledningen och få bestämma en bit så ger han sig ogärna utan strid.

3 Edward Ale var riktigt bra vid segern i Finland senast. Satt sist i kön och det såg nattsvart ut mest hela vägen. Avslutade dock mycket rejält och lyckades hinna fram efter 11,5 sista kilometern. Näst senast fullföljde han bra till andraplatsen bakom VästerboontheNews och från ett bra läge är han ett tänkbart motbud.

 

V75-7

Rank

A-hästar

5 Bvlgari Peak

B-hästar

4 Bali

3 Balotelli

6 Bad Moon Rising

9 Børge

10 Beyblade

C-hästar

7 Blachman

2 Bastian Lendalund

1 Babymoney

11 Bastian T

8 Bal Bora

12 Bivo Torkdahl

Spetsstrid

3 Balotelli öppnar bra och är spetsfavorit initialt. Frågan är dock om man vill ta emot 5 Bvlgari Peak. Vi ger fördel till den sistnämnde.

Loppanalys

Dansk Trav Derby avslutar omgången där Steen Juul spelar huvudrollen då han har hela fem hästar med i finalfältet. Steen väljer själv att köra 5 Bvlgari Peak som säkert också blir stor favorit och vi tvekar inte heller då vi ger Ready Cash-sonen tipsnicken. Han satt tidigt i ledningen i uttagningslopp och stack sedan undan till en mycket enkel seger. Han kan öppna bra och ställer Steen Juul en allvarlig fråga är det bra chans att han får ta över kommandot i ett tidigt skede. I spets blir han svårslagen men han har bra chans även bakifrån.

4 Bali kommer också från Steen Juuls stall och han höll undan enkelt efter tidig i ledning i uttagningsloppet. Han lär knappast komma till spets den här gången men får ändå en fin resa och är given i främre träffen.

3 Balotelli visade startsnabba takter i uttagningsloppet och höll sedan säkert undan före 6 Bad Moon Rising. Thomas Uhrberg upp i sulkyn den här gången är intressant men frågan är om Uhrberg vill ta emot Bvlgari Peak om han kommer tidigt.

6 Bad Moon Rising fick gå den tunga vägen utvändigt ledaren och höll klart bra. Slipper han grovjobbet den här gången är han inte ofarlig.

 

 

Systemförslag
V75-1: 3,5,11 (1-7)
V75-2: 8 Bandit Brick (4-9)
V75-3: 1,2,4,5,6,7,8,11,12,13,14 (10-9)
V75-4: 1,3,4,11,12 (10-8)
V75-5: 2,4,6,10 (7-1)
V75-6: 9 Turno di Azzurra (5-3)
V75-7: 3,4,5,6 (9-10)

3 x 1 x 11 x 5 x 4 x 1 x 4 = 2.640 rader/1.320 kronor