V64-tips Kalmar 22 september


V64-tips Kalmar 22 september

Spikarna:

Ett tunt snabblopp inleder och det ser upplagt ut för 7 Poet Broline. Han inledde året på bästa sätt genom att spetsvinna Prins Carl Philips Jubileumslopp före Twister Bi men sedan har det mest strulat. Var blek i sin senaste start men har vilat efter det och rapporteras nu träna bra igen. Är som bekant väldigt startsnabb och här bör det bli tidig ledning. Är han sedan bara som han ska vara leder han detta hela vägen. Spik!
Han har fått en träningsperiod efter att ha varit lite down ett tag. Han känns pigg och fin i träningen och jag tror att han kommer att gå bra, allting tyder på det. Han går barfota runt om, säger Peter Untersteiner.

Mera far och son Untersteiner kan det bli i den andra avdelningen. 10 Rex Lane imponerade stort senast när han tackade för sällskapet i sista sväng och gick undan till en smått överlägsen seger efter en 12-runda till slut. Har visserligen vilat lite efter den starten men är nu åter i stridsdugligt skick enligt tränaren. Bakspåret kan så klart ställa till det men hästen går från alla positioner och motståndet känns överkomligt. Peter Untersteiners hästar vinner lopp i parti och minut och vi tror på en ny seger och hamrar in spik nummer två.
Han är lite renoverad för småskavanker efter segern senast. Han ser fin ut igen och allting tyder på att han ska gå bra. Han går från alla positioner och härifrån blir han nog så illa tvungen att göra en del grovjobb själv. Det blir inga ändringar, säger Peter Untersteiner.

Vilhelm Johanssons Minneslopp (V64-5) och fina ston bakom bilen. Trots sämsta läget får 8 Mulligan tipset. Hon slutade fyra i StoChampionatet och var i sin senaste start mycket bra som tvåa i Derbystoet bakom Cash Crowe. Är allround och kan vinna oavsett position.
Hon var jättebra som tvåa i Derbystoet senast. Hon har tränat ganska många pass efteråt men väldigt lugnt men jag tror att formen ska vara fortsatt bra. Hon har ett väldigt dåligt startspår och vi får se hur jag lägger upp det. Det är mycket möjligt att det blir barfota igen men det beror lite på hur banan blir, säger Thomas Uhrberg.
Ett år äldre 1 Ilona Håleryd har tagit två raka på bra sätt efter ett kortare uppehåll. Höll upp innerspåret senast och lyckas hon med det igen blir hon inte lätt att besegra. Spurtvann näst senast så det kan gå vägen även bakifrån.
Hon förvånade med att öppna strålande senast och i Kalmar är det också vettigt att ha innerspår. Johan får prova att vara med från början och hästen visar ju god form. Det är bra hästar emot men hon är bra själv också. Det blir inga ändringar, säger Peter Untersteiner.
2 Darling Hornline har gjort det bra utan att få vinna på sistone. Perfekt läge här och given på kupongen.
4 Uncertain Age fullföljde klart godkänt som sexa i Derbystoet senast och är bra nog att segerstrida även hon.

Fullständig rank med analyser finns i veckans nummer av V75Guiden.

Systemet

V64-1: 7 Poet Broline (2-8)
V64-2: 10 Rex Lane (8-5)
V64-3: 1,2,3,5 (8-9)
V64-4: 1,2,7,11 (9-10)
V64-5: 1,2,4,8 (6-9)
V64-6: 2,3,4,6,8,9,11,13,14,15 (7-10)

640 rader/kronor

Tipsredaktör: Ola Ekenberg