V64-tips Åby 12 oktober


V64-tips Åby 12 oktober

Spiken:

2 Travolta Treb (V64-3) var ute mot bättre hästar senast (Liam Dana vann) och gjorde ett bra lopp men hade ingen tur och efter att ha blivit hängande från start fick kusken chansa invändigt. Han höll farten klart godkänt bakom hästar via 1.11 sista 700 och visade att formen är intakt. Att det är kort distans nu är bara en fördel och han bör sitta i ledningen på några steg. Femåringen är kanske bäst med ett rygglopp men här finns inte mycket annat val än att köra i ledningen. Har bra chans att spåra hela vägen och jag spikar.

Låset:

7 Nobel Amok (V64-1) har vunnit sex av elva starter hos Robert Bergh, fyra av fyra från ledningen, och det här ser ut som en ny bra chans. Femåringen efter Zola Boko är med raska kliv på väg mot Gulddivisionen och det ska bli spännande att se hur långt han kan gå hos Robert Bergh. Han är snabb från start och har vettig chans att nå till tät även om det finns konkurrenter som hotar att köra i tät. Han kan vinna även från utvändigt ledaren och måste ses med bra chans oavsett löpning.
Han var åtgärdad inför senast och var då jättefin igen i loppet. I träningen ser han fortsatt fin ut och han går bra från alla positioner. Han är bra för klassen och ska göra upp om segern. Inga ändringar, säger Kevin Svedlund.
Många väljer nog att spika men jag blev imponerad av 6 Tooltime som visade stora fartresurser efter galopp senast. Hon laddades då från start och öppnade bra men galopperade efter 100 meter och var långt efter klungan innan hon ställde sig. Att hon sedan kom ikapp och visade sig starkast i spurten var nästan sensationellt då det var ett ganska bra motstånd, tvåan Alwaysinblackpedia har tidigare visat upp sig på V86. Med en fin löpning kan hon utmana favoriten.

V64-6

Ett klurigt stolopp där man kan strecka fler hästar om plånboken tillåter. Tipset till 1 Vegas Am som såg stark ut efter startgalopp senast via 12,9 sista 1900. Tittar man på stammen med Ready Cash som far bör distansen vara gynnsam. Hon kan öppna bra men är inte helt stabil och det krävs att nog att det löser sig. Med en fin resa är hon given i striden.
8 Helena Klipp har fått två ganska snälla lopp, det var en lugn dödens senast och vi körde bara till slut. Hon kändes fin och gör bra lopp varje gång. Hon kan nog vara gynnad av lång distans och framförallt om det blir tempo. Hon har samlat ihop till en seger och kan vinna. Kanske måste vi köra med skor bak igen, säger Kevin Svedlund.
12 Farah Diba River avslutade starkt senast och kanske har bäst form av samtliga. Läget sätter dock ner chanserna. 5 Julia af Solnäs får sista strecket. Hon står fint till och har kapacitet för seger men formen är dunkel. 2 Party Lane är snabb och vass med en ryggresa och 9 Julia Pellini har kapacitet för att utmana men bara hygglig form.

Systemförslag
V64-1: 6,7 (8-5)
V64-2: 5,7,10,11,12 (6-4)
V64-3: 2 Travolta Treb (3-8)
V64-4: 10,11,12 (3-1)
V64-5: 2,3,5,6,10 (1-8)
V64-6: 1,5,8,12 (2-9)

600 rader/kronor

Fullständig rank med analyser finns i veckans nummer av V75Guiden.