Tips till V64 Åby 14 december


Tips till V64 Åby 14 december

Spiken

V64-5 är ett nytt stolopp och här finner jag min spik i omgången. Det handlar om 1 La Diva Rossi som har perfekta förutsättningar för att leda det här från start till mål. I senaste starten fick hon inget fäste och vi glömmer den insatsen. Näst senast gick hon bra efter galopp i ett V75-lopp och gången före det höll hon enkelt ledningen från just innerspår och drog på i bra tempo (12,7 första varvet) och gick undan till en lätt seger. Vann med skor förra vintern och skulle hon bli snuvad på spets finns ju open stretch att tillgå.
Senaste starten kan man glömma. Jag rev av skorna då och det blev inget bra på den banan och hon fick inget fäste. Jag körde intervaller med henne i måndags och det kändes jättebra och jag tror att formen är intakt. Hon är kanske lite sämre med skor men det ska inte vara så stor skillnad. Hon är väldigt rask ut och öppnade ju en 1.10 på Bjerke för tre starter sedan och gjorde det med enkelhet. Ledningen är plan A och jag åker till Åby med goda förhoppningar. Förutom skorna blir det inga ändringar, säger Per Ludvig Nilsen.

Tips till V64 Åby 14 december

Låset

V64-4 är ett sprinterlopp som inte håller någon högre klass och jag låser på en duo. 8 Black Snapper hade pausat från tävling i fem veckor inför senast men gav ett starkt formbesked direkt. Öppnade snabbt och satt i spets per omgående och trots lite uppvaktning på sista långsidan blev segern säker på en klart gångbar tid. Trots spår längst ut på vingen är han spetsaktuell igen, men ska räknas oavsett löpningsförlopp.
3 Baron Etoile hamnade utvändigt ledaren 1150 kvar senast. Lade press på ledaren på sista långsidan och tog över 500 kvar och provade att rycka ifrån men stumnade till slut. Får klart godkänt för sin insats och det här är en treåring som blir allt bättre. Nu blir det troligen jänkarvagn på och full laddning från början.
Jag tyckte att han var bra senast. Det blev tufft och jag lade allt på ett kort och tänkte att det får bära eller brista. Han har tagit det loppet bra och vi tränar inte så hårt utan håller igång och startar och då håller han ihop bra och presterar i loppen. Nu är det kort distans och det är medvetet för att försöka få upp farten i honom, men den kommer mer och mer. Han har galopperat mycket tidigare när man begärt något av honom men senast öppnade han lite bättre och på torsdag är jag inne på att trycka iväg vad som går och hoppas på att ta mig till ledningen. Det kanske blir jänkarvagn den här gången, han gick med det i våras och jag tyckte att det lyfte upp honom lite grann när han gick i den. Min häst ska ses med hygglig chans, säger Rickard Svanstedt.

Systemet

V64-1: 2,4,5,6,7,10 (1-9)
V64-2: 1,4,8 (3-2)
V64-3: 3,4,7,8,9,10 (12-5)
V64-4: 3,8 (7-4)
V64-5: 1 La Diva Rossi (3-8)
V64-6: 6,9,10 (7-4)

648 rader/kronor

Ola Ekenberg