V75-tips Åby 28 december

Publicerad

Åby bjuder på en trevlig V75-omgång som håller god sportslig klass.Vi går ut hårt och inleder med två singelstreck. Robert Bergh tar ut Nobel Amok (V75-1) efter galoppmisslyckandet på Bjerke i november och då lär hästen vara bra i ordning. Trots dubbla tillägg räknar jag med ekipaget rundar till seger. I den andra avdelningen får vi stifta bekantskap med Petri Puros talangfulle Short in Cash. Det lyser klass om den här treårige Ready Cash-sonen och trots ett trist utgångsläge tror jag att han bara är bäst!

V75-1:

13 Nobel Amok har haft ett kanonår hos Robert Bergh med nio segrar och drygt 750 000 kr intjänat. I den senaste starten, på Bjerke i mitten av november, fungerade det dock inte och det blev dubbla galopper. Återkommer nu efter ett litet tävlingsuppehåll och jag räknar kallt med att hästen är bra i ordning direkt. Dubbla tillägg är alltid tufft men det här gänget ska han normalt runda. Voltstart har fungerat väl förut och jag inleder med spik.

12 Barkeviuos Mingo kan också se tillbaka på ett toppår med bl.a. dubbla V75-vinster. Har inte startat sedan augusti och även om det knappast handlar om toppform direkt är han främste utmanare till Nobel Amok.

9 Coktail Bar har gjort ett par fina insatser i regi Lutfi Kolgjini och vinner nog lopp inom en snar framtid.

Rank A: 13 B: 12,9,5,10,2 C: 6,14,11,7,4,8,1,3

V75-2:

Det går inte annat än att tokgilla Petri Puros Ready Cash-son 8 Short in Cash! Han har gjort tre starter så här långt i karriären och vunnit i två av dem. Vid förlusten galopperade han kort efter start och tappade massor av mark. Svarade sedan för en strålande upphämtning och travade runt 1.14 i 1 900 meter utan att pressas. Senast kördes hästen till spets efter 450 meter och fick lite småpress under vägen men bara joggade undan till lätt seger med till synes gott om kräm kvar. Visst, trist läge och orutin talar emot men då jag tror att det handlar om en undantagshäst kan jag inte låta bli att spika.

7 Clay Neergård fick kämpa för att vinna senast på Skive. Gången före avslutade han 11 sista 800 men kunde inte ta ner M.T.Multo Bene. Vid segern på Jägersro (besegrade Short in Cash då) svepte han till ledningen 500 kvar och vann lätt på ett mycket bra sätt. Återstår att se om han är bra nog att besegra en felfri Short in Cash.

10 Hall of Rings är ytterligare en fin travare som vunnit två av fyra starter. Vid den ena förlusten var han dock chanslös att stå emot Short in Cash men fick göra grovjobbet utvändigt ledaren.

Rank A: 8 B: 7,10,5,1,12 C: 11,9,6,4,3,2

V75-3:

3 Erwin är en segerstaplare som är obesegrad felfri. Har tagit tre raka spetssegrar och imponerade senast då han gled undan med lätthet på en riktigt bra tid. Kan öppna snabbt och är han lika fin som senast blir han svårslagen.

6 Ibelieveinamerica har vunnit fem av sex starter hittills i karriären och vid enda förlusten var hästen inte frisk. Har två lopp i kroppen efter ett långt uppehåll och formkurvan pekar uppåt. Är utrustad med, vad det verkar, en härlig löpskalle och vi har inte sett botten i honom ännu.

10 Fortuna B.R. gör debut i regi Flemming Jensen. Tränades tidigare av Björn Goop men har inte startat sedan finalen av norskt stoderby då hon galopperade när hon nått fram utvändigt ledaren. I försöket höll hon mycket tappert efter en tung löpning och hon besitter tveklöst stort kunnande. Måste tas på allvar trots avsaknaden av lopp i kroppen.

1 Bigarrå har blivit bättre och bättre och har ett spännande läge här. Kan öppna snabbt och borde kunna få en fin resa i den främre träffen.

7 Lipari avslutade bra senast och kan mycket när han fungerar fullt ut. Med lite klaff kan han vara långt framme.

Rank A: 3,6,10,1,7 B: 2,4,12,11,8 C: 9,5

V75-4:

Ett öppet lärlingslopp där mycket kan hända. Snabbe 1 Mooney var fin vid segern senast då han vann smått överlägset via 12 sista 700. Skulle ha startat 13/12 men ströks då vilket oroar en aning men tränare Lövgren har säkert sin springare i ordning. Kan öppna snabbt och innerspår över kort distans känns som smaskiga förutsättningar.

4 Bravo Qira spetsade från innerspår senast och drog på i tufft tempo hela vägen (10,2 första 500 och 12,3 första varvet) men blev snöpligt upphunnen precis före mål. Insatsen var bra och det kan bli revansch den här gången.

6 Desefinado gick en snabb långsida senast men kunde inte rå på vinnaren trots en 11-avslutning sista 700. Har nu fyra raka andrapris och skor på är ett frågetecken. Ska ändå ses med vissa möjligheter och har en duktig kusk i Sandra Erikssson.

3 Toutou hängde väl mest med i V75 senast. Kan bättre än så och var duktig vid segern för fyra starter sedan då han tog ner Mooney sista biten efter att ha travat utvändigt om denne under slutrundan.

2 Aurore d'Inverne håller fin form för dagen och får Kevin Oscarsson i sulkyn.

10 Black Snapper har två raka triumfer efter tidig ledning bägge gångerna. Får anfalla bakifrån nu men kan inte nonchaleras och gynnas så klart om tempot skulle bli högt.

5 All Star Boy är inte så tokig och kan vara ett tänkbart skrällbud.

Rank A: 1,4,6,3,2,10,5 B: 11,12,9,8,7 C: -

V75-5:

Ett stolopp där 2 Swish Lane står perfekt inne i loppet och fungerar hon som senast ska det vara toppchans till en ny seger. Avslutade med vassa 1.10 sista 800 då och avgjorde säkert sista biten i bra stil vilket inte alltid är fallet vad gäller henne. Har nog siktat mot denna uppgift ett tag och att hon är bästa hästen i fältet råder det knappast någon tvekan om. Har dock problem med fräschören till och från och med tanke på det vågar vi inte lita fullt ut på henne. Dessutom måste hon ju gå med skor runt om nu och det har hon inte gjort på länge.

Stallkamraten 10 Tahays Blue Amber kommer från en imponerande seger. Är tuff och rejäl men är inte heller hon helt att lita på.

12 Litana är en snabb dam som vann plättlätt från ledningen senast. Betydligt värre uppgift nu men skulle favoriten ha en dålig dag kan hon komma in i matchen.

5 Dealwithakiss klarade inte av voltstart i onsdags. Var fin vid segern och har kunnande för att räcka långt här.

4 Edindy har gjort en start för Veijo Heiskanen och fullföljde godkänt då. Har pausat efter det och formen är något svårbedömd och skor på är ingen fördel.

6 Nouvelle Avenue var finalist i Drottning Silvias Pokal i våras. Avgjorde säkert till slut senast efter en resa mestadels utvändigt ledaren och verkar vara på väg uppåt i form.

8 Melba B.T. är ett fint sto men behöver mycket flax ifrån sitt jobbiga utgångsläge.

9 Julia Pellini var finalist i Oaks ifjol men har inte riktigt fått till det i år. Har visat lite uppåtform i de senaste starterna och skulle det stämma maximalt kan hon vara ett skrällbud.

11 Donna Donna spurtade bra senast och slinker med på systemet.

Rank A: 2 B: 10,12,5,4,6,8,9,11 C: 3,1,7

V75-6:

Fine fyraåringen 2 Nisse Roc får tipset i detta lopp över lång distans. Visade sin fina löpskalle senast när han höll undan med minsta möjliga marginal utan att vara som bäst för dagen. Perfekt läge nu och kan öppna bra. Även om han inte skulle lyckas nå ledningen av egen kraft kan han kanske få överta i ett tidigt skede. Bra chans i så fall.

10 Gomez är en lite flegmatisk herre som är under fortsatt utveckling. Övertog ledningen 1 450 kvar i ett lördagslopp senast och vann utan att vara bottnad. Hade ingen tur med löpningen i ett V75-lopp på Eskilstuna för tre starter sedan men gick i alla fall fullt godkänt in i mål. Bakspår nu som då är ingen fördel men hästen tål nog ett offensivt upplägg och kan krossa allt.

8 Wingait Erik har varit duktig i V75 på sistone. Senast blev allt fel men han agerade också segare än vanligt. Jobbigt läge här och med den senaste insatsen på näthinnan står vi över honom.

Rank A: 2,10 B: 8,4,1,3,7,5,9,11 C: 12,6

V75-7:

Ett nytt lopp över lång distans och 1 Akermann står på tur för att vinna. Fick chansen alldeles för sent senast på V75 (Juan vann loppet) men sköt till bra över upploppet och hade förmodligen varit med i striden om det hade löst sig lite tidigare. Gör allt som oftast fina insatser och avslutade t.ex. duktigt bakom Platon Face och Staro Ivy League i slutet av oktober. Kan öppna snabbt bakom bilen och känns jätteintressant här!

2 Juan var rejäl vid V75-segern senast som togs efter en rejäl tappstart. Travade 14,5/2 300 meter efter det och höll farten bäst till slut och avgjorde på styrka. Kan inte vara med från början men slipper att bli hängande från början från detta spår. Kan ta dem på råstyrka men är alltid lite sårbar då han saknar speed.

4 Hades Håleryd återkom efter lite vila senast. Fick en fin resa invändigt men galopperade bort en tätplats mitt på upploppet vilket lämnar en del frågetecken efter sig. Står annars perfekt inne penningmässigt och har vunnit över lång distans tidigare. Kan öppna raskt om kusken vill men det kan ju kosta mer än det smakar.

3 R.K.King har visat uppåtform på slutet och har visat att han fungerar väl med skor också. Kan lägga iväg rätt bra från början och är segeraktuellt på nytt.

Rank A: 1,2,4,3 B: 11,7,10,8 C: 6,12,5,9

Systemet

V75-1: 13 Nobel Amok (12-9)
V75-2: 8 Short in Cash (7-10)
V75-3: 1,3,6,7,10 (2-4)
V75-4: 1,2,3,4,5,6,10 (11-12)
V75-5: 2,4,5,6,8,9,10,11,12 (3-1)
V75-6: 2,10 (8-4)
V75-7: 1,2,3,4 (11-7)

2520 rader/1260 kronor

On
Off

0 kommentarer

 • V86-tips onsdag 7 april

  Världsartisten Ecurie D. gör årsdebut denna V86-onsdga och är ett av våra två singelstreck i omgången.

  Tips Redaktionen, 2021-04-06 12:15

 • V86-tips till Åby/Solvalla 6 januari

  Åby och Solvalla delar på årets första V86-omgång och den ser ganska intressant ut rent spelmässigt. Vi spelar med en stark spik och har sedan två lite fräckare utgångshästar.

  Tips Redaktionen, 2021-01-05 11:06

 • V75-tips Jägersro 25 augusti

  Det körs en extra V75-omgång på Jägersro under tisdagskvällen då det är uttagningslopp till Svensk Travderby och Derbystoet. Samtliga sex uttagningslopp till derbyt finns inom V75-ramen och omgången ser favoritbetonad ut. Många av förhandsfavoriterna har dock dragit svåra utgångslägen och inte omöjligt att det kan bli någon lite överraskning. Don Fanucci Zet har dragit spår tolv men trots det lämnas ensam på kupongen och är omgångens enda spik.

  Tips Tommie Åkergren, 2020-08-24 11:33

 • V75-tips Jägersro tisdag 28 juli

  Det är topptävlingar på Jägersro på tisdagen och givetvis är Hugo Åbergs det stora russinet i kakan. Spikarna heter Önas Prince och Unoicsdue Gnafa'.

  Tips Redaktionen, 2020-07-27 20:20

 • GS75-tips till Solvalla 26 april

  Solvalla kör söndagens Grand Slam-omgång. Eftersom vi inte hade möjlighet att få med tipsen i tidningen så bjuder vi självklart på analys, ranking samt ett spelförslag här på hemsidan! Vi spelar med en stark spik samt två utgångshästar som vi har en bra känsla för.

  Tips Redaktionen, 2020-04-24 12:00

 • V86-tips till V86 15 april

  Eftersom veckans nummer av V75 Guiden når våra läsare först under torsdagen så bjuder vi självklart på tips till onsdagens V86-omgång. Vi spelar med två spikar och sedan kryddar vi systemet med två utgångar där den ena kan rensa skönt vid eventuell seger!

  Tips Redaktionen, 2020-04-14 12:00

 • V75-tips Dannero 11 april

  Dannero fick hoppa in som reservbana för Klosterskogen då Norge har tävlingsstopp. Det är årspremiär på Dannero och det bjuds på välfyllda lopp. Två bra spikar från bra lägen visar vägen mot sju rätt.

  Tips Stefan Berglund, 2020-04-09 13:30

 • V86-tips Åby/Solvalla 8 januari

  Åby och Solvalla står som värd för V86-spelet. Vi spelar med två spikar i en omgång som ser öppen ut. Nu har det ju varit toksvårt länge på V86 och det ligger för att det fortsätter på den vägen. Bästa spiken är Surf'n Turf i V86-2 och eftersom det gäller att få åtta rätt har vi inte råd med att gardera denne även om han är väldigt hårt streckad. Utgångsläget är perfekt och motståndet lämpligt. Borin T.N. (V86-3) är lite mera chansartad men vi tror på tidig ledning och i den positionen ska det vara en vettig chans. Fyraåringen trivs extra bra i front. Guldklockan för lärlingar går som avdelning fyra och här ser det öppet ut så vi streckar på rejält.

  Tips Lars Bostedt, 2020-01-07 13:30

 • V75-tips Axevalla 31 december

  En högintressant V75-omgång bjuds på nyårsafton där det är multijackpot där det beräknas ligga runt 60 miljoner i sjurättspotten. Omgången ser inte helt lättlöst men känslan är att man kan gå kort i några avdelning och vi spelar med endast en spik. 5 Hobby L'iton var mycket bra vid segern på V75 senast och vi tror bara han är starkast i V75-2

  Tips Redaktionen, 2019-12-30 13:30

 • V75-tips till Bergsåker 1 maj

  Bergsåker kör "Extra V75" på första maj. Vi ger förtroendet till Timo Nurmos och spikar såväl Hankypanky Rubyred i V75-1 som Magic Cash i V75-5. Båda har visat toppform och verkar besitta överkapacitet för den klass de befinner sig i. Omgångens kanske knepigaste lopp är V75-6, ett sprinterlopp, och där väljer vi att heltäcka. I kallblodsloppet, V75-5, blir det i första hand en spännande duell mellan startvoltens (fördel ston) Rus Can och årsdebuterande Granetta. Den förstnämnda visade knallform som tvåa bakom Månprinsen A.M. senast medan Granetta står perfekt inne på pengarna i årsdebuten.

  Tips Lars Bostedt, 2019-04-29 16:30

 • V86-tips 24 april

  Solvalla delar veckans V86-omgång med Jägersro där vi tycker oss ha tre starka spikar. Heavy Sound gör högintressant årsdebut i V86-4 och vi tror på toppchans direkt och spikar.

  Tips Redaktionen, 2019-04-24 08:00

 • GS 75 till Halmstad 22 april

  Halmstadtravet står för GS75 på annandag påsk. Huvudnumret är guvevis avdelning 6 där elitloppsvinnaren Ringostarr Treb gör comeback och årrsdebute men motstpånd saknas inte. Bäsa spiken är kanske Don't be Shy i avdelning 2, Peter Untersteiner låter uppåt på henne och läget är bra för startsnabb häst.

  Tips Lars Bostedt, 2019-04-22 10:45

 • V65-tips Umåker fredag 29 mars

  Global Well Bred och Krister Söderholm har varit en stark laguppställning. Duon har gjort två starter tillsammans som har resulterat i två segrar och vi tycker att det är bra chans att det fortsätter på den inslagna vägen och spikar hemmahästen som tränas av Sören Lennartson. Martin P Djuse gästar med intressanta hästar i Jockes Abbot och Höwings Vipower.

  Tips Redaktionen, 2019-03-27 16:00

 • V86-tips Jägersro/Solvalla 2 januari

  Det är jackpot på kvällens V86-omgång där det finns drygt sju miljoner extra i åttarättspotten. Vi spelar med tre spikar och gå ut hårt och spikar i de två första avdelningen. Dizzy River är stor favorit i den inledande avdelning och blir normalt svårslagen. Eelis (V86-2) och Real Masterpiece (V86-6) är våra två andra spikar som är lite mer av den fräckare varianten.

  Tips Ola Thimren, 2019-01-01 12:25

 • V75 Bjerke 9 september

  Bjerke kör en högklassig V75-omgång med Kriteriet och Derbyt för både varmblod och kallblod. Ulf Ohlsson ser ut att få en fin dag och kör en av våra spikar, Giveitgasandgo i V75-6.

  Tips Redaktionen, 2018-09-07 09:45

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Guidens besökare

Övriga svenska travsidor

22 kommentarer

Anders: https://maharajah.se är länken.

Artikelkommentarer


Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206