V64-tips till Axevalla 25 januari


V64-tips till Axevalla 25 januari

Spiken

Ett montélopp och här finner jag mitt spikförslag. 2 Windwalker (V64-3) har förvisso inte vunnit lopp på väldigt länge men nu kan det vara dags. Har varit duktig i fyra starter efter uppehåll och höll tappert senast efter en tuff öppning. Formen är således god och att Sofia Adolfsson sitter i sadeln den här gången gör inte saken sämre. Är kvick ut och blir inte inledningen alltför kostsam ska vara det mycket bra chans att spåra detta lopp runt om.
– Senast var det lite synd att han inte fick vinna. Han tog lite töm, vilket han brukar göra till slut, och hade det inte varit för det så hade han nog varit först i mål. Han fick vila lite efter det och har varit på besök hos tandläkaren. Han har stått över något jobb men är lättjobbad och det ser bra ut. Han öppnar alltid bra men har fått svar och då blir det lite segt till slut och de som har slagit honom har fått smyga med. Han är en riktig kämpe och ger sig inte även om mjölksyran sprutar över öronen på honom. Jag hoppas att han är bland de tre och blir det hans lopp så att säga, kan det vara dags för seger. Eventuellt blir det norskt huvudlag den här gången, men det bestämmer vi sent, säger Jörgen S Wallin.

V64-tips till Axevalla 25 januari

Låset

En ny spårtrappa för ston och 13 Dealwithakiss (V64-5) har en lämplig uppgift. Orkade inte riktigt senast men pullade bort mycket krafter under vägen och vi glömmer den starten. Näst senast fick hon en jobbig väg till ledningen efter 650 meter för att sedan släppa till vinnande Swish Lane. Kunde inte haka på till slut men det var inte så mycket att säga om. Helt annat motstånd nu och läget blev bästa tänkbara i denna spårtrappa. Bra chans!
– Första reaktionen var att hon var väldigt blek senast men sedan berättade Calle att hon nästan kvävde sig. Hon pullade väldigt hårt när det gick sakta en bit och det passar inte henne. Hon känns fräsch och fin efteråt och så sett är jag nöjd. Hon är ganska starttrög och läget passar nog bra. Jag tycker att hon är rätt så bra för klassen och jag är positiv. Det vore skönt om vi kan slippa brodden någonstans, det var första gången med det senast, och det kan också ha varit en liten orsak, säger David Persson.
7 Talija Bi är inte helt att lita på och är dessutom missgynnad av att tävla med skor. Kan tyckas märkligt att dubbla med henne men faktum är att hon visade uppåtform i skymundan senast via 12,7 sista 800. Läge för offensiv styrning?

För fullständig ranking, flera intervjuer och analyser, se veckan nummer av V75 Guiden.

Systemet

V64-1.
2,5,10,11 (7-6)
V64-2. 2,3,5,7,9,10 (11-6)
V64-3. 2 Windwalker (10-9)
V64-4. 3,5,11 (6-2)
V64-5. 7,13 (11-12)
V64-6. 2,3,5,6,10 (4-11)

720 rader/kr

/Av Ola Ekenberg