V64-tips Åby 1 februari


V64-tips Åby 1 februari

Spiken:

4 Stronghold (V64-5) har en passande uppgift i detta sprinterlopp som inte ser alltför blodigt ut på förhand. Orkade inte från ledningen senast och får inga plus för den insatsen men är klart bättre över kort distans. Brukar kunna springa sina 12-tider över distansen och det bör räcka långt mot detta motstånd. Kan öppna snabbt och även om det inte blir spets direkt räknar jag med att han blir släppt dit efter en kort bit. Har han sedan bara en bra dag ska han kunna leda detta runt om och jag spikar.
Han orkade inte över full väg senast och han är helt klart en sprinter. Formen är som den ska vara och det är passande förutsättningar för honom också. Över kort distans tror jag på honom och det är en rätt så bra häst för klassen. Inga ändringar, säger Lutfi Kolgjini.

V64-tips Åby 1 februari

Låset:

Ett lopp över lång distans inleder. Tipset till 3 Rafiki Fri som har visat finfin form på slutet. Näst senast avslutade han rejält in i mål men fick målfotostryk av Friend of Nature och senast blev det en mycket lätt seger efter att ha övertagit täten i ett tidigt skede av loppet. Nu handlar det om voltstart och det är lite svårbedömt hur han kan öppna. I ett litet fält har det inte lika stor betydelse och det är väl inte omöjligt att man provar samma taktik som senast. Skulle han få överta täten blir han mycket svårslagen men som hästen ser ut för dagen kan han vinna detta från alla positioner.
Han fick hårt tryck nästan hela vägen senast men gick undan lätt och det fanns krafter kvar. Formen är hög för dagen och han fick ett bra spår för en häst som är lite trögvänd och jag kan tänka mig att han kan vara lite trög att få runt och få fart på. Det lilla fältet passar ju bra om vi inte kommer till direkt ifrån början. Det är svårt att sia om taktiken och vi får se vad som händer. Han har absolut inte gjort bort sig på lång distans tidigare och jag måste vara optimist. Vi stängde igen helt senast och han kommer att gå med helstängt igen, säger Anna Isabelle Karlsson.
2 Bellino B. gjorde första starten på fyra månader senast och får klart godkänt för sin insats. Det här handlar om en bra häst som nästan alltid levererar goda insatser men det har blivit väl många andraplatser. Har varit stabil i voltstart tidigare och med lopp i kroppen över passande distans kan det vara dags för seger.

För fullständig ranking, flera intervjuer och analyser, se veckan nummer av V75 Guiden.

Systemet
V64-1: 2,3 (5-7)
V64-2: 1,4,5,6,12 (9-3)
V64-3: 1,2,5 (7-3)
V64-4: 1,3,4,10,13 (6-7)
V64-5: 4 Stronghold (7-2)
V64-6: 5,6,9,11 (2-8)
600 rader/kr

/Av Ola Ekenberg