V64-tips Åby 22 februari

Spikarna:

V64-4: En trio sticker ut lite extra i detta amatörlopp men jag väljer att ta ställning och spikar 2 Ronzon Face. Han galopperade förvisso dubbelt i V75 senast men trivdes inte med banan som var lite för hård för att passa honom. Gick fort efter den andra galoppen och någon fara med formen är det inte och det här är en häst som borde ha en hel del pengar att tjäna framöver. Det låter bra från tränare Karlstedt och i Niclas Benzons trygga händer ska det vara bra chans till spets-och-slut och att det handlar om full distans är inget som oroar nämnvärt.
– Min känsla är att banorna har varit lite för hårda helt enkelt och därav galopperna på slutet. Jag körde jobb med honom i måndags och kändes pigg och spänstig, det var bra tryck i honom. Uppgiften ser vettig ut men det var ett par bra hästar med. Jag körde inte en meter på honom senast och ändå spetsade han med lätthet så han är fruktansvärt startsnabb och full väg tror jag inte ska spela någon roll. Han har startat över 2140 meter en gång för mig och satt fast i rygg ledaren då och kändes morsk hela vägen. Om banan blir hård får vi hjälpa honom lite balansmässigt, men annars blir det inga ändringar, säger Tommy Karlstedt.
 

V64-6: En spårtrappa för ston avslutar och jag är inne på att 6 Bella Tinghöj kan vara vinnaren. Hon öppnade snabbt till ledningen senast och gick undan ganska enkelt när det norska huvudlaget som hon utrustats med rycktes. Bör ha vettiga möjligheter att hitta till spets igen och väl där ska hon slås och det danska stoet blir mitt andra spikförslag i omgången.
 
 

Sparloppet:

Ett sprinterlopp inleder V64-omgången. 4 Tapiro Jet kunde inte haka på Highspirit till slut senast men svarade ändå för en fullt godkänd insats. Var bra vid en lätt spetsseger för tre starter sedan och duktig som tvåa bakom Highspirit på en 11,5-tid gången före det. Är rask från början och ska ses med bra chans att leda detta hela vägen.
Han var bra senast och jag var nöjd med honom. Han var lite segare gången före men det var positivt senast och jag hoppas att det blir lika positivt på torsdag. Han känns fin i träningen och jag tror att han har bra chans att leda detta runt om. Inga ändringar, säger Admir Zukanovic.
5 Tonicetobetrue var godkänd i ett stayerlopp senast men har mera passande förutsättningar den här gången. Kan också öppna riktigt snabbt och körande Jeppe Juel lär nog prova en bit från början även om det kan bli svårt att nå spets av egen kraft. Måste hur som helst räknas tidigt.
7 Silver Annie fullföljde bra in i mål senast via 11,5 sista 500 bakom vinnande Falk on Hill och gör allt som oftast starka prestationer. Skulle ovan nämnda duo köra mot varandra från start kan hon komma in i matchen till slut. Hon är värd ett streck i mina ögon.
 

För ytterligare analyser, intervjuer och fullständig ranking se veckans nummer av V75Guiden.

Systemet

V64-1. 4,5,7 (2-3)
V64-2. 1,2,3,4,5,7 (6-9)
V64-3. 1,2,3,5,6,7,9 (8-4)
V64-4. 2 Ronzon Face (5-9)
V64-5. 1,2,4,5,7 (3-6)
V64-6. 6 Bella Tinghöj (10-5)

630 rader/kr

Av Ola Ekenberg