V64-tips till Örebro 1 mars


V64-tips till Örebro 1 mars

Bästa spiken

2 Bouncing Ball O.O. (V64-6) har fått två lopp i kroppen och står på kronan perfekt inne i loppet. Han åkte dit på speed från ledningen mot Flash Teemer på Axevalla. Senast avslutade han klart bra som femma via open stretch över opassande distans. Sjuåringen travar markant bättre än tidigare och har tre segrar de åtta gånger han travat i ledningen. Jag tror han forceras till spets efter en bit och sedan har jag svårt att se honom förlora. Jag spikar då jag tycker denna uppgift ser väldigt passande ut!

Lillspiken

4 Food Money (V64-5) har en mycket bra uppgift framför sig och mycket talar för spets och slut. Tränare Jezek meddelar att hästen är oerhört laddad i träningen inför detta, det gör att vi nöjer oss att spika snackhästen på lilla systemet.
Han fick inte rätt fäste på Bergsåker och blev muskeltrött, jag var inte nöjd med honom den gången och hästen är behandlad efter den insatsen. Det var inga stora saker, främst i ett knä och han har tränat här hemma kontinuerligt inför detta lopp. Jag har inte kört något banjobb men jag måste erkänna att han verkligen är på hugget för dagen och nästan het och jag har svårt att hålla honom reglerbar, därför låter jag hästen tävla även om detta lopp kanske kommer väl tidigt egentligen. Det är fight mellan honom och mig i jobben för dagen, han är verkligen löpsugen. Han känns pigg och fräsch, att just Uffe ska köra är jag nöjd med då han är fin i handen för honom. Han lär braka iväg från början, men spår mitt bakom startbilen är bra och jag tror inte det är någon risk att han rusar på om han kommer till ledningen. Det blir jänkarvagn, huvudlag har jag inte bestämt än. Ju mindre brodd han slipper i skorna ju bättre är det, han har blivit mer känslig för brodd med åren och jag broddade fel senast. Jag tror på vettig segerchans och hade tankar på guld i Halmstad med ångrade mig då det ska bli kallt till helgen, säger Thomas Jezek.

Spännande Sverige-comeback

Björn Goops unghäststjärna 1 Mister J.P. (V64-5) gör spännande comeback på svensk mark.
Han fungerade inte i sin start i Frankrike. Björn körde 1.22 full väg med honom ett skarpare jobb i Frankrike efter den starten och var nöjd med hästen då. Han har varit i Sverige i en månad ungefär och här hemma finns det inget att anmärka på. Vi hoppas han kan komma tillbaka till den häst han en gång var, min känsla är att han kommer tjäna fina pengar i guld i vår. Spår ett är bra, men det finns risk att han blir för ivrig då han äntligen får tävla och galopperar. Sköter han sig så kan han öppna fort. Det är lämpligt motstånd men jag ligger ändå lite lågt med hans segerchanser, säger Anton Sverre.

Systemet

V64-1: 1,3,4 (9-10)
V64-2: 1,5,12 (4-2)
V64-3: 2,6,8 (7-3)
V64-4: 1,3,5,7,10,11 (2-9)
V64-5: 1,3,4,9 (5-7)
V64-6: 2 Bouncing Ball O.O. (7-5)

648 rader/kronor

Mårten Eriksson