V64-tips Åby 8 mars


V64-tips Åby 8 mars

Spikarna

Fina 11 Quiz Töll har en passande uppgift i V64-inledningen som är ett stolopp. Hon har årsdebuten avklarad och löste den på ett bra sätt även om det bara blev en andraplats. Hon hade inte startat på fyra månader inför det och borde ha gått framåt med loppet i kroppen. Thomas Uhrberg tyckte att hans häst kändes fin och rapporterar att hon har tagit loppet väl. Motståndet ser överkomligt ut och med springspår på tillägg med bara fem hästar på startvolten kan det till och med bli tidig ledning. Quiz Töll har visat sig duga mycket bra på V75 och var bl.a. trea i Klass II-finalen under elitloppshelgen ifjol på 12,0/2140 auto bakom Uppohoppa och Rushmore Face. Sköter hon sig och löper upp till sitt kunnande ska det vara toppchans i ett sådant här gäng. Jag inleder med spik!

Fyraårige 6 Double Night (V64-2) skötte sig på ett bra sätt i sin årsdebut och kunde bärga karriärens första seger även om själva insatsen inte sade så mycket. Hade dessförinnan galopperat i tre raka starter som stenhårt betrodd varje gång men verkar alltså vara på rätt spår nu och har säkerligen en hel del pengar att hämta framöver. Läget är perfekt och spetschansen borde vara mycket god och vid felfritt lopp blir han svårslagen. Jag spikar även om han inte är helt att lita på ännu.
Han fullföljde på ett bra sätt vid segern senast. Han har varit så svag i kroppen tidigare och har nog mått bra av den här träningsperioden som han fått. Han har mycket kvar att bevisa men i sin nuvarande klass tycker jag att han är rätt bra. Han är kvick ut och målsättningen är att köra i ledningen. Det är uthålligheten som varit problemet tidigare men jag tror att det är på gång. Inga ändringar, säger Peter Untersteiner.

V64-tips Åby 8 mars

Intervjun

V64-5 är ett sprinterlopp och 2 Hades Håleryd är som bekant kapabel och alltid segeraktuell när han fungerar fullt ut. Gick felfritt senast efter ett par galopper på slutet och avslutade bra (12 sista 400) via open stretch i ett taktiklopp. Har öppnat raskt tidigare men går från alla positioner och får tipsnicken.
Jag hade en annan skotyp och sulor på frambenen på honom senast och jag tyckte att han trampade till bra. Han gick bra till slut och jag var nöjd med honom. Han går minst lika bra på längre distanser faktiskt men han är allround. Han är lite ojämn från start och jag tycker inte att han varit så snabb här mot slutet. Jag får väl försöka vara med från början men vi får se, jag kan tänka mig att köra i rygg också. Inga ändringar, säger Peter Untersteiner.

 

Systemet

V64-1: 11 Quiz Töll (5-8)
V64-2: 6 Double Nigght (7-10)
V64-3: 3,4,5,6,7,9 (11-10)
V64-4: 1,2,5,9 (3-6)
V64-5: 1,2,5,6,8 (10-3)
V64-6: 1,2,6,11,12 (7-5)

600 rader/kronor

Ola Ekenberg