V64-tips Axevalla 15 mars


V64-tips Axevalla 15 mars

Bästa spiken

Ett sprinterlopp inleder och fine fyraåringen 9 Vikens High Yield (V64-1) står för klassen i gänget. Han svarade för en fullt godkänd årsdebut som tvåa bakom Prosperous senast och bör vara ytterligare förbättrad till den här starten. Bakspår över kort distans kan vara lurigt men i detta lilla fält bör han hamna vettigt på det ändå. Motståndet är inte det tuffaste och jag räknar med att favoriten löser uppgiften och spikar.
Det var lite strul under sommaren ifjol men sedan var han bra i några starter. Vi hade tränat på inför årsdebuten men utan något banjobb och jag tycker att han var godkänd. Han borde ha gått framåt rejält med det och jag räknar faktiskt med att han löser den här uppgiften. Han är väldigt snabb och kort distans är nog inget problem. Vi har siktet inställt mot Kungapokals-kval i slutet av april. Han går med skor och fast bomull som tidigare, säger Mikael Fellbrandt.

V64-tips Axevalla 15 mars

Låset

3 O’Man Flax (V64-5) är en klassig typ som gör årsdebut. Det här är en häst som borde ha en del att hämta under året om han får vara frisk och visst är han ett tänkbart spikbud. Rapporteras vara väl förberedd men är inte helt rumsren av sig ännu varför jag väljer att gardera.
Det är en jättebra häst som har fin inställning till sitt jobb men han är inte helt att lita på ännu. Han tränar bra och känns precis som han ska och har gått två banjobb inför detta. Det senaste efter underkant 1.19 full väg och det löste han bra på en halvdålig bana. Det är lite extra till häst och när han fungerar är han riktigt bra men han är fortfarande spänd och omogen. Jag hoppas att han klarar starten och kommer han till ledningen måste han ha riktigt fin chans. Han är tränad för att vinna men ska funka också, säger Ulf Stenströmer.

4 Vikens Gozo var positiv i sin comeback senast efter lång skadefrånvaro. Han borde ha gått framåt rejält med den genomköraren i kroppen och tränare Fellbrandt låter uppåt och har inte gett slaget förlorat på förhand.
Han var verkligen positiv i comebacken. Han hade varit borta för en spricka i ett framknä och hade bara gått ett jobb innan och borde också ha gått framåt med det. Läget är intressant och han är bäst när han får vara med där framme och Kim får väl köra så mycket det går från start och försöka komma till ledningen. Vi siktar på barfota fram om banan tillåter och det skulle han vara gynnad av. Jag tror att min häst är på gång och han har fått bättre självförtroende och är inte så stressad. O´Man Flax är väl värst emot men kan vi komma till ledningen så får vi se, säger Mikael Fellbrandt.

Systemet

V64-1: 9 Vikens High Yield (8-6)
V64-2: 1,2,7,10,11,12 (4-14)
V64-3: 1,4,8 (3-5)
V64-4: 3,5,10 (12-8)
V64-5: 3,4 (8-6)
V64-6: 1,2,3,4,5,10 (6-9)

648 rader/kr

Ola Ekenberg