V64-tips Åby 22 mars


V64-tips Åby 22 mars

Spiken

Ett stolopp över kort distans inleder och trots tjugo meters tillägg har 10 Firewire en mycket lämplig uppgift på papperet. Hon imponerade vid sin V75-seger näst senast från mestadels utvändigt ledaren och var klart starkast till slut via raska 11,5 sista kilometern. Senast blev det en promenad i parken efter att hon övertagit täten i ett tidigt skede av loppet och sedan fått bestämma. Intrycket var fortsatt mycket fint och gänget som hon möter den här gången besegrar hon normalt sett. Hon brukar uppträda stabilt i voltstart och jag räknar med att hon löser denna uppgift och inleder med att spika.
– Hon förstod nog inte ens själv att det var lopp senast och det blev väldigt enkelt. Hon sprang 1.15 full väg med både brodd och järnskor och kändes fantastiskt fin på alla sätt och vis. Jag säger inte att hon bara går ut och vinner för tillägg på kort distans är alltid svårt. Jag har inga taktiska funderingar på förhand utan det får dels hästen och dels konkurrenterna bestämma och vad gäller spåret är det normalt sett inget problem. Tidigare var hon bättre utan skor men hon har väl växt i och mognat på alla sätt och vis och det ska bli intressant att se om hon är så mycket bättre barfota den dagen skorna rycks. Tanken var att hon skulle vilat i mars men hon har varit så pigg och fin att hon får starta på, men det är ändå ett led i en uppbyggnadsprocess och det handlar om att hon ska få med sig en bra upplevelse inför kommande uppgifter. Hon lättas troligen i balansen men det bli åtminstone bakskor skulle jag tro, säger Niclas Stenquist.

V64-tips Åby 22 mars

Låset

En spårtrappa med endast åtta hästar till start utgör V64-2. 8 Vikens Preacher ger ett trevligt intryck och verkar vara under utveckling. Vid segern senast övertog han kommandot efter ett halvvarv och gick undan utan större problem med spelande öron till slut. Vann från utvändigt ledaren på ett rejält sett för tre starter sedan och visade att han tål att göra grovjobbet själv. Ska ses med mycket bra vinstchans och jag spikar på det lilla systemet.
4 New Prancer är obesegrad efter två starter och blir givetvis att räkna med på nytt. Första segern i somras var en mycket lätt spetstriumf och så var fallet även senast. Bör ha gått framåt med det loppet i kroppen och visade ju då att han kan öppna bra bakom bilen.

 

För fullständig ranking, ytterligare analyser och intervjuer se veckans nummer av V75 Guiden.

 

Systemet

V64-1. 10 Firewire (4-7)
V64-2. 4,8 (5-3)
V64-3. 4,5,9,10 (8-7)
V64-4. 1,6,7,10 (5-9)
V64-5. 1,4,5,6,10 (9-7)
V64-6. 1,3,4,8 (7-2)

640 rader/kr

/Av Ola Ekenberg