V86-tips Åby/Solvalla 4 april

V86-1
  5 Harran Boko

——————————–
  6 Ibelieveinamerica
12 Infinitus
10 VästerboChecklight
  9 Havbergs Viking
  4 Lönshults Johannes
  2 Magnifik Coktail
11 Bag’s Simoni
  7 Ugly O.P.
  3 Omay Southwind
  1 Diamond Breeze
  8 Whitesocksspirit

Analys V86-1: 5 Harran Boko är ett jättelöfte hos Conrad Lugauer. Tyvärr hade han inte sin bästa dag i senaste starten vilket var hans viktigaste lopp (än så länge) i karriären. Det var i Margaretas Tidiga Unghästserie med hela 300.000 kronor i förstapris. Harran Boko körde sig då tidigt till ledningen och såg länge ut att gå mot segern men 100 meter från mål föll han ur i travet och galopperade 50 kvar. I loppet dessförinnan vann han enkelt trots att han öppnat första varvet efter snabba 1.12,4. Nu möter han ett motstånd som han inte ska förlora mot om han har en ”normaldag” på jobbet och spiken är given.
– Hästen åkte till veterinären efter senaste starten och blev behandlad men det var inga stora grejer. Han fick jogga i fyra veckor och sedan har vi tränat på som vanligt. Han känns stark och bra och är redo för säsongen nu. För tio dagar sedan körde jag 1.15 i två varv inne på Jägersro med honom och var jättenöjd. Hästen känns jättefin. Jag förstår att hästen blir favorit när han har gått de tiderna han har gjort i vinter och varit så bra vid segrarna. Om han går felfritt, då vinner han. Det blir aluminiumskor runt om, säger Conrad Lugauer till Kanal75.

Vid gardering är det tre-fyra hästar som känns hetast. 6 Ibelieveinamerica höll uppe tempot utvändigt om ledaren på V75 och stumnade lite till slut. Det är en fin och stark travare som bakom favoriten känns som en av de klart bättre. 12 Infinitus är mer stark än snabb men spurtade bäst av köhästarna på V75 senast i loppet som vanns av Who’s Who. Iskallt läge igen men vid tempo biter hans avslutning bra. 10 VästerboChecklight slog på en galopp 200 kvar senast (ej noterad) men hittade benen och fullföljde rätt bra som tvåa.

V86-2
  4 Havbergs Knight

  6 Joe Martini
  5 Dice Man
  8 Dani Boko
——————————–
  2 Kabanoss
  3 Pointillist
  1 Adams Pace
  7 Cantab G.T.

Analys V86-2: 4 Havbergs Knight tog smärtfritt hand om ledningen i årsdebuten och öppnade första varvet efter 1.15,3. Han kunde sedan svara Neo Neon den sista biten via 13,4 sista 700. Det är bra spetschans igen och risken/chansen är väl sedan rätt stor att han får styra och ställa en del över den långa distansen. En rätt bra segerchans men vi garderar med en tio på det stora, vilket känns väldigt starkt.

6 Joe Martini avgjorde med lätthet över tre varv i minicomebacken hemma på Färjestad senast, trots att han travade utvändigt utan rygg under större delen av loppet. Lopp i kroppen samt att man rycker bakskorna är två plusfaktorer som gör honom till första motbudet.
– Joe Martini var jättefin när han vann direkt i comebacken hemma på Färjestad. Visst, han möter någon bra men jag tycker inte att han är sämre än någon annan och han är ju även lite härdad i V75. Det kan eventuellt bli barfota bak, säger Anton Sverre.

5 Dice Man har nu fått två lopp i kroppen men inte glänst i dessa. Börjar man spetsa till honom i utrustningen så finns det fart för att utmana om segern i den här omgivningen.

8 Dani Boko har testats barfota runt om i de två senaste starterna. Gjorde bort sig kort efter start första gången och nu senast fick han inte travet att stämma alls över upploppet. I starterna dessförinnan hade man kunna skönja en bättring i aktionen men till den här starten känns han åter svårbedömd. Han får sista strecket på att det finns en del inombords.

V86-3
  2 Puccy Italia

  6 Hall of Fashion
  1 Twin’s Zindy
  8 Sun Esterel
  5 Madelen L.T.C.
  4 Makera
——————————–
  3 Bubba Degato
10 Flirting Girl
  7 Othala
11 Paduca Dream

Analys V86-3: Vi snackade med Veijo Heiskanen gällande 2 Puccy Italia inför senaste starten och då låg Veijo väldigt lågt och menade att nästa lopp ska passa betydligt bättre. Därför var det riktigt bra gjort att haka på Mellby Collector så bra som han gjorde via 11,2 sista 700. Lopp i kroppen nu alltså samt att han står perfekt inne och har ett optimalt spår, bara plus kring hästen alltså.

6 Hall of fashion spetsade senast och höll sedan jämnt 13-tempo i täten. Han var utan svar mot en smygkörd sista biten men vi tycker att han inte gav något riktigt formbesked. Med Christoffer Eriksson i sulkyn missar hästen sällan ledningen och visst kan det hålla hela vägen från spets.

1 Twin’s Zindy vill vi varna lite för. Johan Untersteiner är bra på att få hästarna att öppna snabbt bakom bilen och lyckas han hitta vinnarhålet så blir Zindy extra intressant. Hon fick aldrig chansen senast och hade en del krafter kvar.

5 Madelen L.T.C. vann den norska motsvarigheten till Derbystoet för fem starter sedan. Nu handlar det om årsdebut och formen är knappast på topp direkt. Hon streckas ändå på sitt grundkunnande.

8 Sun Esterel gör första starten på nästan ett halvår. Flemming brukar ha hästarna bra i ordning direkt och vi vågar inte lämna honom utanför systemet.

4 Makera får sista strecket. Hade visat form innan loppet senast då hon var sämre. Men man ska inte döma henne för hårt på en insats.

V86-4
  1 Earn n’Burn

——————————–
  3 Barbara L.Hanover
  4 Rose Garden
  9 D’Laina
  6 Stronghold
10 Minnestads Ecuador
  5 Dragondamour Sisu
12 Mellby Exotic
  2 Valnes Doris
  8 In Line Tooma
11 Level Change
  7 Kiss Me Kate T.J.

Analys V86-4: 1 Earn n’Burn har verkligen höjt sig ett snäpp sedan han kom till stall Goop och tagit två andraplatser och nu senast en seger tre starter. Efter att ha fått ge sig från ledningen i de två inledande starterna så rycktes skorna senast och då vann han enkelt efter att ha övertagit ledningen 900 meter från mål. Förutsättningarna med spår ett över kort distans kan inte bli bättre. Det blir barfota runt om igen och nu kan det även bli en jänkarvagn vilket är ytterligare ett plus. Bra chans att han leder runt om och vi spikar.
– Earn n’Burn har fått ett bra spår och är snabb bakom bilen. Jag tycker att han har utvecklats bra hos oss och känns dessutom grymt fin i träningen efter senaste segern. Jag tror faktiskt att han kan klättra lite i klasserna framöver. Vi fortsätter med barfota runt om och sedan har det varit tal om att testa honom i jänkarvagn och det kanske kan vara läge för det nu, för det borde han tända till lite ytterligare av, säger Anton Sverre.

3 Barbara L.Hanover är kanske tuffast emot. Hon fullföljde bra efter att ha tvingats göra grovjobbet i tredjespår sista 650 senast men det riktiga trycket kanske inte fanns där. Reijos hästar är i bra slag för dagen och från ett bra läge är hon värst emot vår spik. Plusfaktorer är att det blir såväl bike som barfota den här gången.
– Barbara L.Hanover har inte haft några riktiga lopp men verkar normal här hemma i träningen. Fick ett bra utgångsläge och jag tror det blir open eye, jänkarvagn och barfota runt om, om banan ser fin ut, säger Reijo Liljendahl.

Goops andrahäst i loppet, 4 Rose Garden, trodde vi en hel del på senast men då galopperade hon dubbelt. Först på väg mot ledningen och sedan som gott gåendes i vida spår över upploppet. Fart har hon utan tvekan och hittar man bara rätt med hennes balans så kan hon segerstrida här.
– Rose Garden hade jag gärna sett att hon fått ett riktigt lopp senast och travat hela vägen. Det kanske blev lite för bra med barfota runt om och visst kan det bli så igen men det där bestämmer Björn helt och hållet. Hon visade fart mellan galopperna men jag vill som sagt helst se att hon får ett riktigt lopp, nu är hon främst en outsider, säger Anton Sverre. 

V86-5
12 Aperfectdream
7 Federal Agent
10 Punk Pale
6 Skip Beau
2 Vikings Preacher
5 SamiswhoIam
1 Sebastian Hall
——————–
3 Un Adri Master
11 Stepping Love
8 Adamant
4 O.M.Dreamstep

Analys V86-5: Ett lopp över lång distans där vi tror mest på 12 Aperfectdream trots att han har ett dåligt spår. Han hade dåligt läge även i årsdebuten senast men lämnade fjärde utvändigt 1350 kvar och kördes till ledningen. Han svarade ärligt när han blev utmanad till slut och vann säkert. Lång distans bör inte vara något problem och han är given etta.

7 Federal Agent har visat god kapacitet men mest galopperat. Peter Untersteiner var nöjd med hästen inför debuten i ny regi för tre starter sedan men det blev galopp. Hästen var ursäktad utvändigt ledaren näst senast och helt överlägsen vid segern från andra utvändigt senast. Det var ett billigt lopp men hästen visade att han är på rätt väg.

10 Punk Pale visade fin form efter galopp senast och har vunnit över lång distans tidigare.

6 Skip Beau har bra läge men svårbedömd form i sin årsdebut. Han har vunnit sina två lopp över lång distans i Sverige (dött lopp en gång) och även vunnit över lång distans utomlands.

2 Vikings Preacher vann på bra sätt från ledningen för Ingves näst senast.

5 Samiswhoiam var bra vid spetssegern senast men klarar knappast femtespåret.

V86-6:
2 Arch Lane
——————
7 Muscleman F.I.
9 Vincent Chase
4 Mellby Fantom
3 Duke Nukem
5 Output Pressure
8 Flare
1 Sundbo Rindi
6 Aero U.N.G.
10 Supermans Girl
11 Etta Sting

Analys V86-6: 2 Arch Lane är en häst som Timo Nurmos tidigt hade höga tankar om och det har börjat bra med tre segrar i följd. Andraspåret bör inte vara något problem när hästen med mindre rutin klarat av både fjärde och femtespår. Han besegrade Muscleman F.I. senast och vi räknar med att han förlänger segerraden. En trygg spik.
Det är en bra häst som har gjort allting rätt så här långt och det är klart att jag måste tro på bra segerchans igen. Allt är bra i jobben och det är en lugn häst som har klarat svåra startspår tidigare. Han kommer att gå med sommarskor den här gången, säger Timo Nurmos.

7 Muscleman F.I. orkade inte stå emot från ledningen i ett V75-lopp i torsdags. Han släppte ledningen till Arch Lane när det möttes i februari och vi tror att han släpper även denna gång.

9 Vincent Chase har aldrig vunnit och är svårbedömd efter uppehåll. Han var knappt slagen från ledningen näst senast och visade 13,5/2100 efter galopp senast.

4 Mellby Fantom har inte vunnit ännu men varit tvåa från ledningen två gånger. Nu är det årsdebut och Reijos Liljendahls hästar visar fin form.
4 Mellby Fantom har jag varit inne på Solvalla och kört 1.20 med som snabbast och han har tränat på bra. Jag är dåligt påläst vad han möter men jag tycker att hästen är fin och kommer göra ett bra lopp direkt. Vanlig vagn och skor nu i årsdebuten, säger Reijo Liljendahl.

V86-7:
3 Gizmo de Veluwe

10 Waffle
9 Uccello Jet
2 Save Our Souls
1 Uappa di Azzurra
8 Benoit Va Bene
6 Visone Jet
5 Werdelin
——————
7 On Vogue
11 Uno Piccolino
12 Angie Simoni

Analys V86-7: Ett öppet lopp över kort distans. 3 Gizmo de Veluwe har inte startat sedan i juni men var bra vid segern i årsdebuten förra året och han får tipset från ett bra startspår. Han är väl förberedd men det är debut över kort distans och han är absolut ingen spik.

10 Waffle har tre segrar i följd och blir säkert hårt betrodd men han är bara en i mängden från bakspår. Han kan inte nyttja sin startsnabbhet denna gång. Han vann med krafter kvar i ett taktiklopp senast där han fick öppna 1.17 första varvet och blev aldrig utmanad. Han ser fin ut och bör streckas.

9 Uccello Jet har bra rygg från start och värd att varna för. Han galopperade senast men avslutade 11 sista 900 och bör vara långt framme om han sköter sig.

2 Save Our Souls vann via open stretch senast och kanske kan göra det igen.

1 Uappa di Azzurra kan bli fast från innerspåret men har fart för att hävda sig och får nu Johnny Takter i sulkyn.

8 Benoit Va Bene öppnade 15,2 första varvet i spets senast och såg ut att gå mot fjärde raka segern när han stumnade över Momarkens långa upplopp senast.

6 Vision Jet galopperade från start som stallskrik näst senast och satt fast till slut från andra utvändigt mot Waffle senast.

5 Werdelin höll bra utvändigt ledaren när han tävlade barfota runt om senast.

V86-8:
2 Digital Performer
5 Exclamation Mark
———————-
12 Lexington Hall
11 Hercules T.
8 Pontiac S.W.
7 Quick Tilly
6 Mega Star
1 I’ll Fixit
3 J.A.Connie Bell
4 Capone Sisu
9 Buckle Up Pellini
10 Radagast

Analys V86-8: 2 Digital Performer avslutade förra året bra med två fina segrar. Han övertygade vid segern i årsdebuten senast då han avgjorde säkert från andra utvändigt mot bra hästar. Han visade 11 oktober att han är vass bakom bilen och slipper han alltför tuff öppning blir han svårpasserad från ledningen. Formen bör vara klart uppåt med lopp i kroppen. En bra häst för klassen men det saknas inte motstånd.

5 Exclamation Mark gjorde ett bra intryck vid segern i årsdebuten senast och det hördes på tränaren att det är en häst som har alltför lite pengar på sig. Han öppnar bra från start men har snabba hästar både invändigt och utvändigt. Ett givet garderingsbud och förmodligen är det löpningsförloppet som avgör vem som vinner av våra två främst rankade.
5 Exclamation Mark ser allt bra ut med. Han har tränat på lugnt efter senaste starten och ser bra ut för dagen. Har ett bra läge då han kan kliva iväg vettigt och kan vara med och göra upp om det igen. Han fortsätter att gå med skor, avslutar Reijo Liljendahl.

12 Lexington Hall har ett tufft läge och måste vara väldigt bra för att vinna men chansen finns att det blir tufft tempo. Det blir hur som helst intressant att se hästen i Timo Nurmos regi.
Det är klart att han har tränat bra, annars skulle jag inte anmäla honom till start. Han har lite pengar på sig men det är inte lätt att vinna från tolftespår och jag kommer att ge order om ett avvaktande lopp. Jag har inte bestämt utrustning och balans ännu, säger Timo Nurmos.

11 Hercules T. var bra i skymundan som trea i V75 i senaste loppet men blev struken när han inte kom iväg med jänkarvagn från springspår V75 därefter. Ett bud vid större gardering.

Stora systemet: 1x4x6x1x7x1x8x2=2.688 rader/672 kronor

Lilla systemet: 1x4x1x1x5x1x8x2=320 rader/80 kronor