V86-tips Kalmar 6 Juni

V86-1
3 Keycard
12 Mulligan
6 Sharp Dream
——————-
10 Gunell Palema
5 Letizia
2 Am I Wrong
1 Ibiza Nalan
8 Diora Sound
9 Anna
11 Panz Doubletrouble
4 Pearl Face
7 Kickans Girl

Analys: Ett stolopp som håller rätt bra kvalitet. Vi provar att klara oss vidare med tre markeringar och plockar med en från varje volt. Tipset till 3 Keycard från ett bra läge. Kan Veijo Heiskanen köra sig till ledningen springer Keycard fort och kan bli svår att nå ifatt. I den senaste starten kom hon inte till från en position en bit ner i fältet men för tre starter sedan, i ett V75-lopp på Färjestad, kördes hon till spets efter 650 meter och drog undan till vinst i imponerande stil.

– Läget kunde inte vara bättre och hon är snabb iväg. Jag testar för ledningen och där trivs hon bra, det går inte att ta upp henne utan hon drar på och sköter sig själv. Senast gick hon helt okej bakifrån och hon hade vilat före det så hon borde vara lite bättre nu. Det blir åter barfota runt om och jänkarvagn, säger Veijo Heiskanen.

12 Mulligan står för klassen i loppet. Hon gick bra som tvåa i årsdebuten på Charlottenlund och nådde sånär ikapp vinnande tyska hästen Goldy Stardust efter en pigg invändig avslutning. Lite marigt läge här med dubbla tillägg men hittar Thomas Uhrberg rätt ryggar biter hennes spurt bra. Det senaste loppet bör ha fört fram hennes form lite.

6 Sharp Dream kan mycket och är värd att passa i första starten efter ett tävlingsuppehåll. Hon öppnar bra och bör hamna vettigt på det direkt. Joakim Lövgren har fin form på stallet och Sharp Dream är et segerbud.

V86-2
11 Nakoda Goj
10 Elliot Coger
4 Tristan Cesar
6 Youngblood Pellini
8 Rodick Broline
———————
1 Gaya di Quattro
3 Uddens Index
9 Dark Xray
2 Edgy Look
5 U.S.A.Neo
7 Gurrah Sting

Analys: Ett långlopp med bara elva hästar och över tre kilometer hinner hästarna på tillägg oftast komma i kontakt med fältet. Vi streckar en kvintett vilket bör vara starkt och ger tipset till 11 Nakoda Goj som är van vid betydligt tuffare motstånd än det han nu ställs emot. Senast kom Nicklas Westerholm fel på det vid avancemang 1200 kvar och blev hängande och hamnade lite i ”ingenmansland”. Här är vi inne på att han kan spara speeden länge och med sådana upplägg har Nakoda Goj avslutat mycket vasst. Ett exempel är när han i V75 på Solvalla på Annandag Jul hämtade in 20 meter på en så pass bra häst som Ready Ribb och avgjorde med en visslande avslutning över upploppet. Vi spikar på det lilla systemet.

10 Elliot Coger är urstark och passar perfekt på distansen. Formen sitter där och han tål att göra grovjobbet. Han har varit ifrån en månad inför detta men visade form som trea i den senaste starten.

4 Tristan Cesar har bara en vinst så här långt men har visat fin styrka och Veijo Heiskanen har fin form på stallet.

– Han har gått jättebra varje gång utom senast men då blev han väldigt stressad före loppet och det var inte konstigt att han sprang sig trött egentligen. Jag tror att tre varv ska passa honom bra och fjärdespåret tror jag att han klarar utan problem. Han har bara vunnit ett lopp men springer så bra han kan varje gång och jag tycker att han kämpar. Det kan eventuellt bli aktuellt med barfota runt om nu, det var länge sedan han gick så, sedan jänkarvagn igen och åter norskt huvudlag, säger Veijo Heiskanen.

6 Youngblood Pellini har kanske inte riktigt utvecklats som förväntat men har ändå gått rätt bra under våren och kan hamna bra på det från springspår med startvasse Thomas Uhrberg. Inga meriter alls över lång distans ännu men borde passa på den.

8 Rodick Broline avslutade bra som fyra senast och har tidigare visat gott kunnande. Tre segrar över lång distans (samtliga segrar över 2640 meter) på åtta starter och verkar ha fina stayeregenskaper.

V86-3
4 VästerboontheNews
3 Darling Mearas
6 Going for Gold Zaz
5 Monark Newmen
7 Target Kronos
———————-
2 Global Money
1 Bazir Dimanche

Analys: Ett bra lopp för den högsta klassen där vi med viss tvekan ger tipset till 4 VästerboontheNews och Wilhelm Paal, som sköter tömföringen för första gången. Det var inte rätt tryck i tioåringen i V75 senast och det tog emot sista 100. Loppet bör ha fört fram formen och här lutar det åt spets direkt. Ett tidigt streck men ingen spik.

3 Darling Mearas spurtade rappt efter vilsamt lopp som trea bakom Anna Mix senast. Det var en plusinsats och hon ser ut att gå emot en mycket intressant säsong. Ett givet segerbud trots att det är ärrade kämpar hon ställs emot.

6 Going for Gold Zaz har fått snälla resor mest varje gång och tackade senast med att vinna enkelt efter 09/800 från andra utvändigt. Det är tuffare emot här men för tre starter sedan satt Going for Gold Zaz fast, och såg fin ut, i ett lopp som vanns av Propulsion.

5 Monark Newmen är osäker och har galopperat två senast för att sedan visa fina fartresurser. Kan vara med om det i felfritt lopp.

7 Target Kronos har inte en siffra rätt i raden och kan därför bli bortglömd. Kapacitet för vinst finns absolut.

1 Bazir Dimanche börjar komma igång men är tung i kroppen ännu. Han känns vettig i jobben och ska kunna göra ett bra lopp men det är en peng som gäller. 2 Global Money känns bättre i jobben och han är snabbare från start så jag har större förhoppningar på honom även om det är några bra emot och seger är inte att begära. Vi ändrar inget på någon av dem, säger Preben Sövik.

V86-4
5 Strawberrydaiquiri
9 Veroni
6 Je t’Aime Lucky
———————–
14 Bigarrå
2 Aurore d’Inverne
7 Global Upfront
1 Just Invincible
4 Skogans Lotten
8 Kiara Sånna
12 Zolicia
15 Rosa Parks
3 Day Composite
11 Twilight Brodda
13 Sparkling Classic

Ett öppet och lurigt stolopp där vi försöker klara oss med tre markeringar. Tipset till 5 Strawberry Daiquiri som avslutade riktigt positivt som knappt slagen tvåa av fina Galante Olandese på Lindesberg senast. Hon tävlade barfota runt om då viket verkade ge en växel. Kan vara lösningen på det här svårtippade loppet.

9 Veroni visade 1.12 sista varvet senast och är ett tidigt bud från ett läge som kan bli bra.

6 Je t’Aime Lucky avslutade rappt från fjärde invändigt i skymundan senast och travade 1.12/1000. Kan gå fram en del med det loppet i kroppen och ska ses med chans.

14 Bigarrå visste vi ju skulle få ett svårt läge. Formen har i alla fall aldrig varit bättre men härifrån måste hon ha flyt och det är kanske ändå främst pengar som gäller. Hon var jättefin och pigg i jobb idag (fredag) och håller absolut den fina formen. Vi ändrar inget på henne, säger Veijo Heiskanen.

V86-5
9 Uappa di Azzurra

———————
6 Interest Sånna
4 Dream in Matchtown
8 Barack la Marc
11 Jessica Highness
10 Nejlika Dag
1 Alfas Ice Man
12 Cingvar T.T.
5 See You Tomorrow
13 Jack Bowler
7 Oli Follo
2 Le Baron
3 Lookahere

Analys: Final i Kalmarsundsmontén och vi tror mycket på 9 Uappa di Azzurra som är obesegrad efter två montélopp. Hon avslutade 14 sista 700 vid segern för Stephanie J Werder på Axevalla näst senast och senast mötte han sju av onsdagens motståndare och vann mycket lätt utvändigt ledaren. Henriette Larsen låg lugn utvändigt om ledande Nejlika Dag och gled undan till ohotad seger utan att pressa hästen.

6 Interest Sånna var överlägsen i enklare omgivning näst senast. Han fick ett snällt lopp från rygg ledaren senast. Han kunde inte följa med när Uappa di Azzurra skärpte tempot i sista kurvan men höll farten bra på behörigt avstånd.

4 Dream in Matchtown smög med i tredje invändigt senast och avslutade bra över upploppet. Nu står hon 20 meter före sina tuffaste motståndare men tar knappast revansch på vår spik.

8 Barack la Marc har gått jättebra i monté även om hon galopperade bort sig senast. Jeg vet inte riktigt vad det berodde på men fomen är fin och det är en bra montéhäst. Vi har inte planerat några ändringar, säger Veijo Heiskanen.

V86-6
11 Night Brodde

3 Mellby Glader
9 Neon Hagh

——————
7 Chuck Camto
1 Tengil Face
2 In the Air Tonight
10 Quick Right
12 Derby Simoni
8 Appreciated
4 Mr Culpeper
5 Bellmondo
6 Tjalle

Analys: Ett treåringslopp där vi chansar med tre streck. 11 Night Brodde har vunnit ett av fem lopp men har galopperat vid sina fyra förluster. Han var ute mot betydligt tuffare hästar på Solvalla under elitloppshelgen senast och gjorde ett starkt lopp efter startgalopp. Det var första gången bakom bilen och om han sköter sig är det bra segerchans. Conrad Lugauer har formen på topp för dagen och de får förtroendet trots utgångsläget.

3 Mellby Glader inledde bra som tvåa i debuten och vann säkert från ledningen därefter. Han galoperade med krafter kvar näst senast och tog en ny galopp från rygg ledaren senast. han har inte hler att lita på men bör segerstrida felfri från bra läge.

Han är orutinerad och det var en barnslig galopp senast men han är bra i jobben och det är en häst som är bra för klassen. Jag hoppas att han sköter sig och vi har inte planerat att ändra något, säger Preben Sövik.

9 Neon Hagh var tvåa i debuten som tvååring men sedan blev det galopp fyra gånger i följd. Han har varit bra vid två segrar senaste tiden och har visat att han kan göra loppet själv. Han möter tuffare hästar och känns inte så spännande som streckfavorit.

7 Chuck Camto har inte vunnit ännu men var fullt godkänd som tvåa i debuten i ny regi senast och är ett bud för den som garderar loppet med fler streck.

V86-7

1 Cash Valley
7 Harran Boko
8 Cashback Pellini
11 Uccello Jet
10 Aramis Amok
——————–
2 Valentin
3 Wingait Erik
12 Farmer Jack
5 Under the Counter
4 Baja Rosa Akema
6 Igor Ribb
9 Exquisite Sisu

Analys: Ett Klass I-försök med bra hästar. 1 Cash Valley var bra vid segern från ledningen på Charlottenlund senast och vi tror att han håller spets från innerspåret. Han kan vinna både från spets eller rygg ledaren och får tipsnicken på läget.

7 Harran Boko hade dåligt läge och kom inte till på Solvalla senast. Han öppnar hyggligt och det är möjligt att formstarke Lugauer kan köra sig till ledningen.

8 Cashback Pellini har tagit fyra segrar i följd och hästar som vinner ofta ska alltid räknas. Nu är läget svårt och mot tuffa hästar är han bara en av flera med chans.

11 Uccello Jet är inte att lita på men har fart för att vinna om han sköter sig. Han vann enkelt från ledningen senast och avslutade 09,5 sista 800.

10 Aramis Amok har mött enklare hästar vid segrarna men han har vunnit på bra sätt och han är stabilare nu än när han galopperade i V75-starterna i april. Jag tror att han kommer att göra ett bra lopp men visst hade jag varit mer nöjd om han hade fått ett framspår. Han tävlar barfota runt om igen, säger Preben Sövik.

V86-8

2 Celsius Evo
—————-
7 Spartak Face
10 Martin de Bos
3 I am Sober
6 Volt di Ruggero
8 Verdetto R.L.
1 Worrywart
5 O.P.Roc
4 Vespertilio Jet
11 Tom C.Coger
12 Symphonic Ida

Analys: Ett fyraåringslopp med ett flertal hästar som har hög kapacitet för sin låga klass. Vi tar ställning för 2 Celsius Evo som har ett passande spår även om han inte alls kan vara med i någon spetskörning. Han var bra vid segern näst senast då han attackerade från femte utvändigt 1200 kvar och gick undan säkert före Spartak Face över upploppet. Senast la han bort väl mycket från bakspår och vi tror att han är med lite bättre denna gång. Kalmar har långt upplopp och vi tror att han är bästa hästen i fältet.

Han är jättelångsam från start och senast tappade han extra mycket eftersom det gick så fort därframme. Jag ville inte chansa med risk för att köra galopp utan trodde att vi skulle vinna i alla fall. Jag var inte riktigt nöjd med honom i träningen i dag (fredag), han hade lite högre puls än vanligt, och vi ska ta blodprover. Annars är han lite smidigare än tidigare och har känts innan senaste jobbet känts bättre än någonsin. Startar han så är han förstås bra och jag försöker inte chansa från start utan vill hålla honom i trav i två varv. Jag ska ändra lite i skoningen bak, han har lätt för att slå ihop, och det blir en anorlunda sko nu, annars inga ändringar, säger Veijo Heiskanen.

7 Spartak Face har vunnit tre av fyra lopp så här långt. Conrad hann inte ut från tredje utvändigt när Veijo attackerade bakifrån med Celsius Evo näst senast och kunde inte hota sedan. Senast var hästen fin vid en seger via open stretch och han duger bra trots läget.

10 Martin de Bos har lopp i kroppen och står perfekt inne på pengarna. Han vann från ledningen senast mot bland annat Worrywart men nu är det tufft emot.

1 Worrywart är inte så jättesnabb från start så läget är inte optimalt men om det klaffar och han kommer ut i andraspår kan han vara med dem och jag håller honom som ganska jämn med 3 I Am Sober som kanske är den bättre chansen på läget. Han har vunnit på bra sätt och är under utveckling och han blir allt bättre från start när han får vara med. Det var billigt senast men han var fin på Solvalla näst senast och kan sänka rekordet en bit. Vi ändrar inget på någon av dem, säger Preben Sövik.

Stora systemet: 3 x 5 x 5 x 3 x 1 x 3 x 5 x 1 = 3375 rader/843,75 kronor

Lilla systemet: 3 x 5 x 5 x 3 x 1 x 3 x 5 x 1= 405 rader/101,25 kronor