V75-tips Axevalla 31 december


Analys V75-1

9 Vikens Fingerprint håller toppform och var rejäl vid V75-segern senast på Mantorp. Hon avgjorde då mycket enkelt via 1.11 sista 700 där det inte heller såg tomt ut i mål. Känslan är att hon möter nu enklare motstånd och även om hon står med dubbla tillägg ska hon ha bra chans att fälla allt. Hon tål också att göra en hel del jobb själv.
Hon vann till slut väldigt lätt i V75 senast. Oskar ryckte norsken i början av upploppet men efteråt sa han att det var helt onödigt. Hon har ätit bra efter det men har bara skrittats och går ett lätt jobb imorgon (lördag). Hon gillar verkligen att tävla och har aldrig gått tom, hon gör vad hon kan varje gång. Det blir åter norskt huvudlag, contendervagn och ryckhuva, Huvan har inte dragits på fyra starter nu och den reagerar hon bra på så det är bra att ha den resursen kvar, säger Mikael Fellbrandt.
15 Adi Gallia har varit snäppet under kulltoppen bland de fyraåriga stona under året och hon har visat fin form i starterna på slutet. Näst senast blev det en enkel seger från ledningen och senast avgjorde hon säkert efter att ha suttit långt ner i fältet. Läget nu är chansartat men stämmer det bara lite med positionerna är hon med i främre träffen.
Hon var jättefin vid segern senast och allt är normalt i jobben därefter. Hon tränar aldrig bra och aldrig dåligt så det är svårt att säga något om formen utan den får man läsa av i loppen. Det blir inga ändringar från senast och jag tycker att hon är en av de första man ska strecka. Jag får köra på chans men hon kan speeda och upploppet är långt, säger Nicklas Westerholm.
3 Key Mom var bra vid segern senast men har nu inte startat på en månad och gör dessutom debut i ny regi. Hon är lite svårbedömd i voltstart då hon endast har gjort en start tidigare i voltstart och då blev det galopp från spår fyra. Sköter hon sig är känslan att hon hävdar sig bra.
Hon gick jobb idag (fredag) och känns mera stark än snabb, hon tar i och kämpar och det känns som en ärlig häst. Sedan finns det frågetecken. Spåret är inte bra i voltstart och det innebär galopprisk. Sedan är det ingen fördel med skor men jag hoppas att det fungerar bra. Vanlig vagn blir det men jag vill värma henne innan jag bestämmer huvudlag och annat, säger Mikko Aho.
7 Green Mamba avslutade bra från svårt läge i ett amatörlopp senast och visade fin form. Från ensamt springspår ska hon kunna öppna bra och kan sitta i spets in i första sväng. Skulle hon få bestämma en bit kan det hålla hela vägen.
8 Devs Daffodil svarade en stark insats senast. Hon galopperade då efter 700 meter men kom tillbaka fint och avgjorde säkert och visade 11,5/1300 meter efter galoppen. Visar hon samma takter som senast duger hon långt.
13 Viola Grif gör intressant debut på svensk mark men har inte startat sedan augusti.
Jag har haft henne tre månader men det tog lite tid med alla papper. Hon är allround men det är hårda banor i Italien och det kan bli problem med stänk och om banan blir tungsprungen. Hon är genomjobbad och har gått två banjobb, ett efter 1.23/2140 och ett efter 1.20/1600 meter i långvagn. Hon får smyga med i ryggar men det är en fin travare som kan bli en bra barfotahäst längre fram, säger Sofia Aronsson.
14 Gun Palema fick gå lite för tidigt senast men jag var nöjd med hennes insats. Hon hade stått över lite innan och ska vara lite vassare den här gången. Hon kan öppna rätt bra och vi får hoppas hon kan hitta ner i en bra position direkt. Stämmer det kan hon vara med på en bra placering. Hon går som senast med norskt huvudlag och vanlig vagn, säger Pär Hedberg.

Spetsstriden: Det är ingen på startvolten efter strykning av 1 Sally MacLennane och 7 Green Mamba från springspår är nog snabbast iväg.

Rank: A: 9 B:15,3,7,8,13,14,12,11,5 C: 2,10,6,4

 

Analys V75-2

5 Hobby de L’iton var mycket fin vid V75-segern i Halmstad senast. Han fick då attackera dryga varvet kvar från fjärde utvändigt och landade utvändigt ledaren 600 kvar. Via 12,7 sista varvet avgjorde han mycket enkelt och formen verkar vara helt på topp för dagen. Han kan öppna hyggligt men är inget spetsbud. Han lever dock högt på sin fina styrka och blir det inget tempo på loppet sänder nog André Eklundh fram i ett tidigt skede. Hobby de L’iton är bra nog att avgöra den tunga vägen och han känns som en stark spik!
Han var inte speciellt tagen efter loppet senast och han kändes bra i två intervaller under fredagen. Allt är normalt med honom och det blir bara tio dagar mellan loppen men det är hemmaplan och jag kunde inte låta bli att gå ut med honom. Inga ändringar och jag har goda förhoppningar, säger Sofia Aronsson.
Vid gardering är Johan Untersteiners duo 1 Sandsjöns Enzo och 10 Stand by Ken aktuella. Sandsjöns Enzo var bra vid knapp seger senast då han fick en tung resa utvändigt ledaren. Han riskerar dock att bli över från start från innerspåret. Stand by Ken kördes fram utvändigt om ledaren 1100 meter före mål senast och avgjorde säkert. Han är stark och skulle gynnas av överpace på loppet.
3 Sato fick det inte riktigt att stämma näst senast men avslutade klart bra senast. Han har kapacitet att kunna blanda sig i striden.
4 Edio har startat i monté ett tag och gjort det bra men går bra i sulky också.  Han är bara medelsnabb ut och hamnar därför ofta långt bak i sulkylopp. Han visade fin form senast när han avslutade i 10-fart sista 500 så formen är bra. Han går som han brukar med öppet huvudlag och vanlig vagn, säger Mikko Aho.

Spetsstriden: Inga riktiga startraketer men 3 Sato kan öppna bra om han laddas. 4 Edio med Åke Svanstedt i vagnen kommer säkert prova en bit. 8 Tabasco C.D. öppnade mycket snabbt näst senast till ledningen men frågan är om Kaj Widell laddar från spår åtta?    

Rank: A: 5 B: 1,10,3,8,9,12,11 C: 2,4,6,7

 

Analys V75-3

3 Alhambra Mail är obesegrad i fyra starter på svensk mark och hon har avgjort på rejält sätt varje gång. Näst senast avgjorde hon mycket enkelt från andra utvändigt och var i princip ensam över upploppet. Det blev även en bekväm seger senast. Hon fick då attackera från femte utvändigt 800 kvar och då enda hotet galopperade in på upploppet tågade Alhambra Mail undan enkelt via 14,5 sista 700. Hon kan öppna rätt bra och även om det inte blir ledningen sitter hon i ett bra slagläge direkt. Hon har visat att hon går hela vägen in i mål och gynnas av Axevallas långa upplopp.
Hon är bra och har fått bra läge. Nu vet jag inte om det blir laddning från start men hon kan öppna och det skulle vara intressant att se henne i ledningen, då får de svårt att besegra henne. Hon är allround och går från alla positioner. Hon har fått fina lopp vid segrarna men hon är bra för sin klass och så länge hon vinner måste vi fortsätta att tro på henne. Jag körde henne en sväng under söndagen och hon var fin. Det blir inga ändringar, skor som senast och öppet huvudlag och jänkarvagn, säger William Ekberg.
Välstammade 4 Be the One avgjorde lätt senast via 13,7 sista 700 från tredje utvändigt och hon är ett givet segerbud. Hon har en del galopper i raden men har blivit störd till galopp vid några tillfällen och känslan är att hon inte är direkt osäker. Bör också få en fin resa från perfekt läge.
Hon var fin vid vinsten senast och hon har tagit loppet bra. Det är en fin häst som är under utveckling och utan att jag kan motståndet tycker jag hon ska räknas. Läget är bra men det är lite svårbedömt hur snabbt hon kan öppna. Vi ändrar inget utan hon går som senast, säger Clas-Göran Björkroth.
5 Daisy Cash avslutade klart bra senast och var bara knappt slagen och kördes snällt gången före där hon följde med fint på innerspår. Hon står bra inne på pengar och är absolut värd att se upp med.
Hon är en nyttig häst som håller fin form och hon avslutade bra senast. Spåret går inte att klaga på och hon kan öppna skapligt. Hon är väl ingen typisk sprinter men Axevallas långa upplopp är ett plus då hon alltid går till slut. Hon har alltid gått med skor och det blir inga andra ändringar heller. Hon är väl den som har bästa chansen av mina två på V75, säger Flemming Jensen.

Spetsstriden: 3 Alhambra Mail har öppnat hyggligt i sina två starter i Sverige med framspår men det låter som det kan bli lite mer gasning från start den här gången. 7 Iceland Falls har visat tidigare att hon kan öppna snabbt.

Rank: A: 3,4,5 B: 10,1,11,2 C: 6,7,9,12,8

Analys V75-4

Ett lopp över tre volter som ser öppet ut. 5 Grainfield Aiden var kraftigt förbättrad med jänkarvagn och norskt huvudlag vid V75-segern på uppesittarkvällen senast. Avslutningen i tredjespår via 1.11 sista 800 var vass och när norsken drogs 200 kvar stegade han lätt ifrån. Kan komma bra på det med andraspår direkt och skulle Hannu Korpi kunna köra sig till spets efter ett halvvarv eller så stiger chanserna. Grainfield Aiden gynnas klart av att gå i ledningen även om han nu var bra bakifrån senast.
10 Stud Muffin har en lämplig uppgift och bör hamna bra på det från springspåret. Det är dock frågetecken för att han inte har sett bra ut och travat knackigt  i de två senaste starterna.
Han håller okej form men han vinner inte så ofta numera. Han avslutade bra senast men har alltid lite problem med aktionen då det går fort till slut. Han ridtränas och allt har varit normalt efter senaste starten. Han gick barfota senast men att han måste gå med skor nu är inte så stort minus även om han allra bäst utan skor, i övrigt går han som senast. Han kan öppna helt okej och vi får försöka hitta en bra position. Stämmer det kan han ta en bra premie. Vi reser dagen innan men det ska inte vara några problem, säger Flemming Jensen.
 4 Global Unspoked har ett läge som kan vara ”både och”. Hittar Oskar Svanberg ut i ett bra läge finns absolut chansen. Global Unspoked avslutade rätt bra som trea senast.
12 Bo C. blandar och ger i prestationerna och är svår att räkna på men kan mycket när det passar. Knepigt läge med bakspår men måste ändå räknas tidigt.
11 Breidablicks Cognac kan betydligt bättre än visat och kan överraska med lite klaff.
1 M.T.Nordic Spirit spetsar troligen och får en fin resa här. Kan duga en bit.
6 Callmesally är van vid tufft motstånd och är inte borta även om dagsformen är dunkel. Hon var inte bra senast  men kan gå fram med lopp i kroppen.
Henne var jag besviken på senast, hon hade tidigt mjölksyra och tröttnade. Vi hade haft foderbyte innan det och kanske hade det betydelse, nu har vi bytt tillbaka till det tidigare fodret. Hon behövde loppet och var väldigt fin i jobb på rakbanan idag (fredag). Hon gick de intervaller hon brukar gå före en start. Hon går bra med skor och jag räknar med en bättre insats nu. Vi ändrar från öppet huvudlag till helstängt, som hon brukar gå med, men sedan rycktussar och vanlig vagn som senast, säger Mikko Aho.
15 Lady Palema gick okej senast men hon har haft lite svårt sista biten. Hon hade varit ifrån lite inför senast och bör gå framåt med loppet. Det är annars en väldigt fin häst med bra stam men hon hade varit sjuk då hon kom från USA och vi kommer göra några starter nu så får vi se, annars får hon gå till avel. Hon får svårt härifrån och jag är nöjd om hon gör en bra lopp och fungerar. Skor fungerade senast och det blir åter vanlig vagn, säger Pär Hedberg.

Spetsstriden: 1 M.T.Nordic Spirit är den trolige tidige ledaren och ”PU” avgör själv om han kör där eller inte. 5 Grainfield Aiden visade storform i V75 på Mantorp och kan, tillsammans med 10 Stud Muffin, eventuellt utmana om ledningen efter en bit.

Rank: A: 5,10,4,12  B: 11,1,6,8,9,2 C: 7,15,14,13

 

Analys V75-5

Ett rätt bra lopp öppet upp till 115.000 kronor i startprissumma. Tipset till 10 Knifetown Hall som såg mycket formstark ut vid vinsten senast. Plockade enkelt ner ledaren utvändigt sista 600 och hade gott om krafter kvar vid plättlätt vinst via 14 sista 700. Nicklas Westerholm ser ut att ha hittat helt rätt med hästarna och träningen efter flytten till Sundsvall.
Han var bra vid segern senast och det är en häst under utveckling och han känns fortsatt bra i jobben efter senast.  Han är ingen snabbstartare så spåret är helt okej och jag tror att han är lite mer hårdhet än sina motståndare. Det blir inga ändringar och jag ser honom som min bästa chans, säger Nicklas Westerholm.
8 The Gambler har vunnit två lopp av tre i smått överlägsen stil efter drygt tre månaders bortavaro. Öppnar snabbt men har ett kallt läge med åttondespår. Kan bli svårfångad om han skulle nå till ledningen utan att det blir allt för tuff öppning men räknas även från andra positioner.
3 Big Jim Pellini har inlett karriären bra och räknas tidigt från fint läge. Agerade dock entömt senast vilket gör att det är ett frågetecken för fräschören. Bör gynnas av att springa på innerspår och laddas troligen för ledningen.
4 Galba Ringbeat galopperade när han hade kopplat greppet 200 kvar senast. Såg inte tom ut i det läget och blev kanske aningen generad av galopperande häst. Jorma Kontio bör passa perfekt på den här starka treåringen.
7 Point Zero har visat rätt bra kunnande och får Åke Svanstedt i sulkyn vilket är spännande.
–  Han har varit fin i tre starter för oss men har mött lättare motstånd och det är hårdare emot nu. Han har spår långt ut bakom vingen och det är inget plus. Han har gått med öppet huvudlag men nu blir det helstängt, fast sedan vanlig vagn och rycktussar som senast, säger Mikko Aho.
<b>9 Express Lime </b>har man siktat hit med.

Spetsstriden: Flera snabba. 3 Big Jim Pellini öppnar bra och körs troligen offensivt. 5 Marcel P. har visat startsnabbhet och 8 The Gambler är riktigt snabb men  har ett trist spår. Big Jim Pellini spetsfavorit.

Rank: A: 10,8,3,4  B: 7,9,11,1,5,2 C: 6,12

Analys V75-6

12 Payet D.E. satt fast för tre starter sedan och var bra vid segern över lång distans näst senast. Han var ännu bättre senast då han öppnade förbättrat men fick toktryck med 07 första 500 och 1.10 första varvet. Läget är bra med rygg på en bra häst och han är ett givet streck.
5 HögstenaStalldräng debuterade i år som sexåring och har varit etta eller tvåa i 10 av 14 starter. Han hann inte växla tempo efter sen lucka från rygg ledaren i V75 senast men är en häst som är bra för sina pengar. Carl Johan Jepson har kört honom en gång tidigare och är givetvis ett plus i sulkyn.
–  Han fick alla krafter kvar senast när vi fick en sen lucka. Han har känts väldigt fin efter det och är den som jag tror mest på av mina. Det är en fin häst som är både stark och snabb och som går från alla positioner. Han var lite lättad i balansen senast och det blir lika igen. Det är ett bra spår för honom, det passar honom fint och han kan öppna bra. Tidigare hade han svårt att hålla sig fräsch och fick starta sporadiskt men nu håller han ihop bättre. Han går med öppet huvudlag, fast bomull och vanlig vagn igen, säger Mikko Aho.
14 Inez Alki är en bra fyraåring som gjort tre starter i Hans Crebas regi och varit bra varje gång. Lång distans är ingen nackdel men hon är nog bäst när hon får gå i ledningen och vi ser henne som ett garderingsbud från ett dåligt läge.
13 Jimpeto Joy har vunnit tre av fyra starter i Jerry Riordans regi och var ursäktad av strulig resa vid förlusten på Bjerke där han galopperade 300 kvar. Det kan vara farligt att räkna bort en häst som vunnit sex av nio starter i år men nu är det tuffare hästar emot.
15 Unico Broline är en treåring med tufft läge som har tagit årets två segrar från ledningen. Han galopperade tidigt och blev sedan fast i trötta ryggar senast och har mött Power vid två förluster under hösten. Han har tävlat barfota runt om i de fem senaste starterna men har gått bra med skor tidigare. Rysare med Åke Svanstedt.
–  Jag hade siktat på ett lopp på Axevalla 15:e december men han fick halsinfektion och fick stå över det så nu ska han främst få ett lopp i kroppen. Han är bättre barfota men går bra med skor, det blir aluminiumskor, och han har gått bra över lång distans, men har tävlat sämre när han har varit på Solvalla. Det blir svårt att vinna mot äldre hästar från svårt läge, säger Sofia Aronsson.
7 Milord såg slagen ut i sista kurvan men höll farten starkt i snabb avslutning vid segern näst senast och fick gå i tredjespår utan rygg sista varvet senast. Två av tio segrar med skor runt om och riskerar att hamna illa till från start.
11 Rocky Bear avgjorde knappt mot ledande Bankrobber senast men kan hamna långt bak med stängt läge på innerspår på tillägg.
8 Vikens Energy har gjort flera bra lopp under året och avslutat bra men senast fick Magnus för sig att köra i ledningen och det gick ju bra. Nu blir det väl att gå en rökare sista 700 och klaffar det kan han nog vara med dem även om det kan bli svårt att vinna. Formen är på topp i alla fall och vi vässade honom lite går, han fick gå två heat över 1600 meter och han kändes bra på det. Distansen är han inte jättegynnad av men inte missgynnad heller och han vann ju över den senast. Femtespåret är normalt inget problem och han går åter med contendervagn, norskt huvudlag och ryckhuva, säger Mikael Fellbrandt.

Spetsstriden: 1 Goetmals Joe och 3 Gooner gör upp om ledningen från start men sedan är det möjligt att 5 HögstenaStalldräng kommer tidigt för att överta.

Rank: A: 12,5 B: 14,13,15,7,11,8,3,1,9,10 C: 2,4,6

Analys V75-7

Omgången avslutas med ett lopp där tre hästar sticker ut när det gäller vinstchans och det är nog en smaksak vem man förordar. Alla tre tävlar bra med skor och vi ger tipset till 2 Reverend Wine på visad form och läge. Han gick bra efter galoppen i V75-starten på Åby näst senast och vann på bra sätt på Mantorp senast. Om han tar ledningen och inte får offra alltför mycket är han hästen att besegra. Vi är dock tveksamma till om han har lika hög kapacitet som sina tuffaste motbud.
3 Southwind Feji staplade segrar tidigare under karriären och har vunnit 21 av 32 starter men ”bara” fyra av de 13 senaste. Nu har hon bra läge och Åke Svanstedt i sulkyn och vi vet att Pär Hedberg hade det här loppet i sikte redan innan förra loppet. Det är ovisst hur mycket hon har gått framåt i form och även hur Åke Svanstedt lägger upp taktiken.
Hon är väl den av våra hästar på V75 som har bästa chansen. Hon hade haft ett långt uppehåll inför senast men jag var nöjd med hennes insats. Hon känns också fin efteråt och ska gå framåt med loppet. Värsta konkurrenten fick ju spår innanför så det kan ju bli tufft, men vi ska i alla fall försöka ge honom en match. Hon går med samma balans och utrustning som senast, säger Pär Hedberg.
11 Linus Boy har sämre läge än de två förstnämnda men gynnas kraftigt om de kör mot varandra från start. Han fick ett snällt upplägg men klippte hela fältet över upploppet i sin comeback näst senast men var bara godkänd på Eskilstuna senast. Svår att räkna på efter några veckors tävlingsuppehåll men han var anmäld utan att komma med i silverfinalen på annandagen.
Han var mycket bra i comebacken näst senast och var helt okej senast också. Han har inte startat på ett tag men har tränat på som vanligt och allt verkar normalt. Läget är tråkigt men jag tror han kommer göra ett bra lopp och sedan får vi se hur långt det kan räcka. Det är inte bestämt om det blir jänkarvagn men i övrigt går han som senast, säger Clas-Göran Björkroth.
Den som vill spela med en skräll kan strecka 8 Aron Palema som inte har vunnit på länge och har dåligt spår, men han avslutade bra på Åby senast. Han har dock tävlat barfota runt om vid sina sex senaste segrar.
Han avslutade bra på open stretch senast och han håller otrolig form för dagen. Han känns också jättefin i träningen efteråt. Det var synd att han fick ett så dåligt läge och det måste ju stämma en hel del härifrån. Med klaff kan han vara med på en bra placering. Som senast helstängt huvudlag och vanlig vagn, säger Pär Hedberg.

Spetsstriden: 2 Reverend Wine har spår invändigt om 3 Southwind Feji och vi tror att Carl Johan Jepson gärna svarar ut sin tidigare arbetsgivare från start.

Rank: A: 2-3-11 B: 8-6-5-12 C: 10-4-7-1-9

Stora systemet

V75-1: 3,7,8,9,15 (13-14)
V75-2: 5 Hobby de L’iton (1-10)
V75-3: 3,4,5 (10-1)
V75-4: 4,5,10,12 (11-6)
V75-5: 1,2,3,4,5,7,8,9,10,11 (6-12)
V75-6: 5,12 (14-13)
V75-7: 2,3,11 (8-6)

3600 rader/1800 kronor

Lilla systemet

V75-1: 3,7,8,9,15 (13-14)
V75-2: 5 Hobby de L’iton (1-10)
V75-3: 3,4,5 (10-1)
V75-4: 4,5,10,12 (11-6)
V75-5: 10 Knifetown Hall (8-3)
V75-6: 5,12 (14-13)
V75-7: 2,3,11 (8-6)

360 rader/180 kronor