V86-tips Åby/Solvalla 8 januari

Analys V86-1

Ett lopp över tre varv med bara åtta hästar vilket betyder att det kan bli ett pärlband där ingen vill jobba i andraspår. 1 Digger Lord har normalt en passande uppgift eftersom har trivs över lång distans och har en bra avslutning. Han har tävlat bra i V75 och nu är det enklare emot men han vinner sällan och är missgynnad av skotvång. Han kom inte till från femte invändigt i V75-finalen senast men det slog inga gnistor om honom sista 100.

3 Magic Happens är formstark och vi sätter första strecket för honom. Han fick ett perfekt lopp bakom ledande Cobbys Olifant och avgjorde säkert från rygg ledaren över lång distans på Åby näst senast. Han kunde inte vara med från innerspår bakom bilen senast och fick aldrig chansen.

2 Cantona Mearas har tävlat mot Magic Happens tre starter i följd. Han svarade ut honom från start på Kalmar men hamnade sedan i tredje invändigt och efter sen lucka var han jämngod med Magic Happens (utvändigt ledaren) den gången. Han var klart besegrad av Magic Happens på Åby näst senast men före honom senast efter att ha blivit avlöst utvändigt ledaren. Ett garderingbud på hygglig chans att få spets eller rygg ledaren.

8 Devs Daffodil är ett av två ston och hon har tagit alla sex segrar över medeldistans. Hon gjorde ett strålande slutvarv efter galopp vid segern näst senast men hängde bara med på Axevalla senast.

4 Mitos Gold har tagit sex segrar över kort distans och fyra över medeldistans. Han har en smickrande rad med två segrar mot enklare hästar och fick segern från spets när Demolition Man F. galopperade kort före mål näst senast. Han räckte inte till från femte invändigt på Axevalla senast.

Spetsstriden: 4 Mitos Gold är spetsfavorit i första skedet och sedan kan 2 Cantona Mearas eller 3 Magic Happens köras fram och överta ledningen.

Rank: A: 3-1-2 B: 8-4 C: 7-5-6

 

Analys V86-2

Ett sprinterlopp där 2 Surf’n Turf blir stor favorit. Han är snabb bakom bilen och laddas troligen för spets. Det kan bli svar invändigt men att han tål ”dödens” visade den nyblivne fyraåringen med all önskvärd tydlighet vid seger för tre starter sedan. Det gick i 11,5-tempo första varvet innan Surf’n Turf övertog täten dryga halvvarvet kvar för att sedan gå undan i överlägsen stil. I V75-finalen senast öppnade han efter 09,8 första 500 utvändigt ledaren för att sedan krypa ner i rygg på ledaren. Följde sedan med fullt godkänt som trea efter lucka 100 kvar. Har tjänat snabba pengar men ser ut att kunna bära dem utan problem. Bra chans och vi spikar.

Han är riktigt bra i ordning och gick fint som trea senast. Jag är jättenöjd med honom och även efteråt och läget är perfekt. Han går precis som senast med jänkarvagn och can’t dee back-huvudlag, säger Stefan Melander.

1 Concrete Dee är jämn och säker men vinner inte så ofta. Öppnar snabbt och Kenneth Haugstad kanske kör i spets om han vill göra avtryck direkt som ny egen tränare? Kan leda länge men trivs även med en smygare i rygg på ledaren. Given vid gardering.

4 One Two Beat har ”fel lutning” på resultatraden med med endast två vinster (45 starter 2-9-6) men tog i rätt bra när norsken drogs på upploppet senast. Höll även bra i spets näst senast så formen sitter där. Öppnar snabbt och bör få en fin position.

8 Puketorps Julius ledde hela vägen över medeldistans senast och var duktig även om det tog emot in emot mål. Inte helt golvad och aktuell vid lite större gardering.

3 Dreaming Blues är en finsk gäst som gör sin första start på Solvalla. Han har tre segrar totalt på 14 starter i Sverige, samtliga tagna i Boden. Öppnade kvickt senast och kröp ner i fjärde invändigt. Fastnade sedan i kalla ryggar och gick i mål med sparade krafter på en åttondeplats. Prestationen i sig sa inte mycket men han såg fin ut och går säkert fram med loppet.

11 On Track Banditen gör debut i ny regi och är inte så dum men ståpr knepigt till och kan behöva loppet. Trivs nog allra bäst när han är med ”där framme” direkt.

12 Wake Up America fick inte någon kontinuitet i tävlandet under fjolåret. Knepigt läge här och behöver troligen en genomkörare.

Spetsstriden: 1 Concrete Dee är snabb och kan kanske hålla ut de övriga om kusken vill. 2 Surf’n Turf är riktigt snabb och testar troligen för ledningen, kan bli svår att hålla emot vid full laddning. Utifrån kan 4 One Two Beat öppna snabbt men kommer nog inte förbi de invändiga. 8 Puketorps Julius är också riktigt snabb men spåret är väl långt ut på vingen.

Rank: A: 2 B: 1,4,8,3,11,12 C: 5,7,6,10,9

 

Analys V86-3

Sex nyblivna fyraåringar ställs mot äldre hästar men vi tror mest på de yngre. 4 Borin T.N. är bättre än programraden, i alla fall när han kommer till ledningen. Han har tagit sina två segrar från ledningen och om Adrian når spets ska vinstchansen vara god. Han öppnade bra från fjärdespår bakom bilen i V75 senast men Bordeaux Doc spetsade från innerspår. Borin T.N. fullföljde bra från andra utvändigt med 11,5 sista 800 som fyra bakom Imagine Boko. Han har bara startat med bilstart och har haft spår 7,8,11 eller 12 i hälften av sina lopp. Vi väljer att spika.

1 Bastian gör debut för Hanna Lähdekorpi och ägs numera av pappa Kari. Hästen jagar tredje segern i följd och har varit bra vid segrarna men han är inte snabb från start och kan behöva tur från innerspår.

5 Four Guys Dream var det drag på i V75 senast och han avslutade 1.13 sista 1000 från femte utvändigt. Han står bra inne i loppet men är ingen startraket.

8 Allocco Jet har vunnit en av åtta starter i Magnus Dahléns regi och borde ha avgjort som tvåa näst senast. Han hade otur senast och blev hängande i tredjespår första 700 och avslutade sista 600 i tredjespår. Han besegrade i alla fall 9 Elche som fick ett bättre lopp.

Allocco Jet är bra men kan ha lite problem med moralen och visst skulle han ha vunnit näst senast men han var bättre senast. Vi bytte från helstängt huvudlag till open eye och han är bättre när han ser dem. Allt är bra i träningen efter senast då han fick ett tufft lopp, säger William Ekberg.

11 Golden Guard vann från rygg ledaren senast. Ett garderingsbud trots läget.

Spetsstriden: 1 Bastian kan inte vara med från start och vi tror att 4 Borin T.H. tar ledningen. 6 Frascati Boko är snabb men släpper nog om han kommer förbi vår spetsfavorit.

Rank: A: 4 B: 1-5-8-9-11-2 C: 6-3-7-10-12

 

Analys V86-4

Ett lopp över lång distans där ston har lite fördel. Det ser ganska öppet ut men två sticker ut lite. 10 Cactus tappade travet 900 kvar och galopperade 50 meter senare i V75 på Romme senast. Hon är inte att lita på riktigt men har god kapacitet för den här klassen. Bör ha en vettig möjlighet i felfritt lopp.

Jag vet inte varför hon galopperade senast men hon kändes bra inför loppet och har känts bra efteråt också. Hon är bara i början av karriären och går på alla distanser. Det blir inga ändringar i balans eller utrustning, säger Timo Nurmos.

1 Karissa Bo lyser det form om och hon avslutade bra via 13,4 sista 1700 efter en inledning i tredjespår där hon fick backa sig ner i femte utvändigt. Kom aldrig in i matchen riktigt men avslutade rätt bra över upploppet. Hon kan öppna ganska snabbt men är tränarkörd nu och viss risk att bli över från start finns. Chans i spets eller om det löser sig.

8 Sweet on You har ett svårt spår men över lång distans kan hon komma in i matchen ändå. Såg spänstig ut senast men tappade travet varvet kvar och galopperade kort därefter.

7 Ornstein gör debut i ny regi. Visade att distansen går bra för tre starter sedan med en avslutning på 14,5 sista 1500 över dryga tre varv.

4 Ti Amo Face rullade över i galopp efter 200 meter i V75 på Romme och det var flera som tappade travet och galopperade på den banan den dagen. Har kapacitet för att duga en bra bit.

3 Langen’s Airborne kördes runt på 15,8/2000 meter utan att pressas efter startgalopp senast. Öppnar snabbt och ska inte nonchaleras.

6 Not a Clue vann hela nio lopp 2016, gjorde endast fyra starter 2017 och en start 2018. Kom igång igen under fjolåret men verkar ändå ha en bit kvar till sitt bästa. Rullade över i galopp ute i tredjespår 750 kvar på Solvalla i fredags.

Spetsstriden: 1 Karissa Bo öppnar rätt bra och kan kanske hålla upp innern i felfritt lopp. 2 Mariah’s Baby K.V. kan öppna men smyger troligen. 3 Langen’s Airborn spetsade i en snabb öppning med Mika Forss i sulkyn näst senast men släppte. Tränaren kör nu och Langen’s Airborne har öppnat snabbt bakom bilen för honom också. Får ses som spetsfavorit, i alla fall initialt. 4 Ti Amo Face spetsade efter 450 i en snabb öpppning i ett försök till StoChampionatet i somras.

Rank: A: 10,1 B: 8,7,4,3,6,9,5,2 C: 12,11

 

Analys V86-5

8 Atik D.L. är bra för klassen och har vunnit fyra av de sju senaste loppen. Han har vunnit ganska billiga lopp och står därmed fortsatt bra inne på pengarna. Han är stor och var inte på topp efter uppehåll vid förlusten i V86 för fyra starter sedan. Han var missgynnad av tempot när han avslutade 1.13 sista varvet i tredjespår i V75 vid senaste förlusten. Näst senast vann han mot enklare hästar men senast öppnade han bra till ledningen och visade rätt inställning till slut. Han besegrade då Ivory di Quattro. Vi tror att Carl Johan Jepson kör offensivt men det kan bli en tung inledning.

Han är bra och öppnade bättre än vad vi trodde att han kunde senast. Han trivs bäst när han är med där framme och han kan tugga på i 12-13 tempo. Det är en besvärlig häst som kan ligga på mitt i loppen men han är bra. Han hade norskt huvudlag i V75-starten men han är bättre med helstängt huvudlag som han har haft i de två senaste loppen. Allt är bra i jobben och jag tror på bra chans, säger William Ekberg.

12 Zaira del Ronco var bra som tvåa bakom då Ivory di Quattro för tre starter sedan och mycket bra vid segern före Aura S.L. näst senast. Hon smög med i tufft tempo under uppesittarkvällen senast men galopperade bort en tätplats 450 kvar. Hon har sämre läge än vår tipsetta men gynnas av tufft tempo.

6 Alhambra kan öppna bra och räknas med viss chans om hon fungerar fullt ut. Hon galopperade bort segern in på upploppet för tre starter sedan och galopperade 200 meter kvar även senast.

13 Global Woodstock besegrade Atik D.L. när han var tvåa efter uppehåll näst senast och var fullt godkänd som fyra bakom Quick Vald senast. Nu står han dock jobbigt till i tredje ledet.

4 Barbaresco V.W. har fått två lopp efter uppehåll. Han öppnade bra utan att nå ledningen senast och backades ner i rygg ledaren. Han fick chansen till slut men hade inte rätta spänsten över upploppet. 

Spetsstriden: Det är flera som kan öppna och det kan mycket väl bli tufft tempo innan de har hittat sina positioner. Vi tror att 6 Alhambra eller 8 Atik D.L. når till ledningen.

Rank: A: 8-12 B: 6-13-4-1-10-7 C: 2-3-5-9-11

 

Analys V86-6

Ett lågklassigt sprinterlopp som även är Guldklockan för lärlingar. Tipset till 6 Kiss Me Tooma som är bra på distansen och som har visat fin form. Fastnade med krafter kvar efer invändig resa i onsdags och vann i klen konkurrens gången före. Kvick iväg och kan leda hela vägen om spetsen nås utan att det kostar för mycket.

2 Digital Track tappade travet till slut i onsdags och hade en tappsko då vilket förklarara det hela. Kan en hel del och har mött bra hästar, hon är klart bätte än raden antyder. Passas från bra läge med duktig kusk i sulkyn.

– Hon tappade en sko senast och slog i vagnen och var inte körbar därför. Det var bra att få en förklaring för jag blev lite fundersam. Läget är perfekt och hon är ganska bra i ordning. Det har krånglat en del men det är en rätt bra häst. Det blir skygglappar som senast, säger Stfean Melander.

1 Crystal Cool spetsade och släppte i onsdags och det var rätt. Hängde bara med och hade inget sparat som fyra. Sprang i alla fall fort och har den genomköraren i kroppen nu. Ska nog inte nonchaleras från fint läge.

10 Miss Duffy har gjort två starter i ny regi. Sparat näst senast och vann från dödens senast. Tuffare emot nu men Anders Eriksson upp och Markus Pihlström har visat fin stallform en tid.

Spetsstriden: 1 Crystal Cool spetsade men släppte på Valla i onsdags, kan hålla upp. 6 Kiss Me Tooma är snabb och testar troligen för att överta och får ses som spetsfavorit.

Rank: A: 6 B: 2,1,10,8,11,12,9,3,4 C: 5

 

Analys V86-7

Ett lopp över kort distans med några bra hästar men det är svårt att tro mycket på någon av dem. Vi ger tipset till 6 Tengil Face som är bra för klassen. Han var fyra i ett derbykval men galopperade bort sig i några V75-starter därefter och hade otur att få femtespår i volten två gånger i följd. Han var godkänd som tvåa från rygg ledaren senast (mötte bra hästar) och bör duga långt trots kort distans. Han har bara gjort en start över kort distans och galopperade från start den gången. Han öppnade ganska bra bakom bilen senast.

2 Bossy Alley har bra läge och tre segrar i följd där den senaste togs i V75. Han kan öppna bra men har inte startat sedan i september och tävlade barfota runt om vid segrarna. Han tog dock sina sex första segrar med skor runt om och räknas trots att han knappast är på topp direkt.

Han har haft svullnader i olika ben men nu har de gått ner men han har inte gått några vrålsnabba tider i träning. Han ska få ett lopp i kroppen och Ville får köra på känsla och helst på innerspår. Jag begär inte att han ska vinna och det finns open stretch. Han går lika bra med skor och nu blir det jänkarvagn vilket han inte har i voltstart, säger Mimmi Elfstrand. 

9 Imagine Boko avgjorde kort före mål vid V75-segern för tre starter sedan och var godkänd med skor över kort distans näst senast. Han hade en svår uppgift i V75-finalen senast då han hamnade sist från start men avslutade 12,8 sista 1000 på bra sätt. Fel distans och bakspår gör det svårt men blir det överpace kan han hinna fram.

12 Quick Vald släpptes till ledningen, av 1 Valter L.P.C. som i sin tur hade övertagit spetsen av 8 Anddontsayitsover, och vann enkelt senast. Han är fint igång och har bra form men läget talar givetvis emot honom.

7 Gambit Brodde åkte dit i sista stegen och borde kanske hållit undan från ledningen senast. Spetschans finns dock och han kan vara långt framme från ledningen. 11 Hennesy Boko kan vara snäppet bättre än stallkamraten men läget är sämre.

3 Dallas skrällvann över kort distans i V75 på Jägersro i april. Han tog en spetsseger på Åby i augusti och är en rysare från rygg ledaren.

Spetsstriden: En öppen spetsstrid där alla hästar med framspår kan vara med och köra en bit från början. 2 Bossy Alley har spetschans från passande läge men det är tveksamt om han tar emot 3 Dallas som är snabb om han laddas. 7 Gambit Brodde och 8 Anddontsayitsover kan utmana om de trycks av från sina dåliga utgångslägen

Rank: A: 6 B: 2-9-12-7-3-11-1 C: 10-8-4-5

 

Analys V86-8

Ett lite skiktat lopp där det bör vara starkt garderat med fyra streck. Tipset knappt till 7 Dom Perignon som är van vid hetluften i V75. Galopperade i spets i en snabb öppning på en knepig bana på Romme senast och fullföljde bra som trea från svårt läge gången före. Har visat form och ska ses med chans.

– Han blev rullig in i första sväng senast och det blev galopp. Det blev lite längre körning och banan var blandad, bitvis lös och bitvis hård. Innan det hade allt varit normalt och han kändes bra i värmningen. Det har även varit bra med honom efteråt, han känns likadan som inför Romme senast och tränas inte så hårt utan vi håller bara igång honom. Han är pigg och glad och har inga problem med lång distans. Bäst är han om han får bra fäste och om banan tillåter tar vi bort broddarna fram och byter till lättare sommarskor bak, säger Per-Erik Pettersson.

5 Araw Hoss inledde karriären med sex raka segrar och var sedan tvåa trots galopp i det finska derbyt. Efter det har det inte fungerat något vidare med bara en vinst men kunnandet finns där. Chans om han presterar uppemot sitt bästa.

– Han kommer tillbaka efter ett uppehåll och jag tror att han behöver lopp i kroppen. Vi siktar förstås på att han ska komma tillbaka till det han kan, men som sagt, jag tror att han behöver loppet nu, säger Timo Nurmos.

6 Lexington Hall höll bra som trea efter tredjespår sista 800 i onsdags och visade 11 sista 700. Öppnar snabbt vid laddning och kan kanske få fuska undan lite om Jorma hittar till ledningen. Räknas med chans.

– Han fick ett tufft lopp med tredjespår nästan hela sista varvet senast och har bara vilat efter det. Han gjorde det väldigt bra och var inte långt efter som trea i mål. Hästen är väldigt fint i ordning och haft en del svåra lägen men har ett bra spår nu. Han är mycket snabb ut och går från alla positioner. Det blev som sagt tufft för honom i onsdags men å andra sidan fick han smyglopp i starterna före det. Han går lika utrustad som senast, säger Timo Nurmos.

10 Urgent Call står lite chansartat till med bakspår men kan få en bra resa i andraspår. Om de mera betrodda sviker kan han duga.

3 Triomphe Ferm är lite svårbedömd i form men har visat visst kunnande. Uppträder osäkert ibland men är kanske inte helt borta från bra läge med ”BG”.

Normalt sett vinner inte 11 Vacqueyras från det här läget men han såg formstark ut som femma med en bra avslutning i onsdags.

2 Rigel Face går väl sådär och är inte alltid att lita på. Han spänner sig lätt och måste visa bättre för sulky. Jag har ingen feeling för honom och ligger lågt, säger Stefan Melander.

 

Spetsstriden: 2 Rigel Face kan öppna och försöker hålla ut kvicke 4 This is Alex som nog bara vill ner till plankan. Utifrån är 6 Lexington Hall snabb och laddar Jorma Kontio för fullt tror vi att det blir spets. 7 Dom Perignon spetsade från tredje efter bilen i V75 på Romme men rullade över i galopp in i första kurvan. Spår väl långt ut här men provar en bit.

Rank: A: 7,5,6 B: 10,3,11,8,2,9,1 C: 4

Stora systemet

V86-1. 1,2,3 (8-4)
V86-2. 2 Surf’n Turf (1-4)
V86-3. 4 Borin T.N. (1-5)
V86-4. 1,3,4,5,6,7,8,9,10 (2-11)
V86-5. 8,12 (6-3)
V86-6. 1,2,6,8,10,11 (12-9)
V86-7. 1,2,3,6,7,9,11,12 (10-8)
V86-8. 5,6,7 (10-3)

7.776 rader/1.944 kr

  

Lilla systemet

V86-1. 1,2,3 (8-4)
V86-2. 2 Surf’n Turf (1-4)
V86-3. 4 Borin T.N. (1-5)
V86-4. 1,10 (8-7)
V86-5. 8,12 (6-3)
V86-6. 1,2,6,8,10,11 (12-9)
V86-7. 2,6,9 (12-7)
V86-8. 5,6,7 (10-3)

648 rader/162 kr