V75-tips Jägersro 25 augusti


Analys V75-1

8 Aetos Kronos tillhör toppen i kullen och känns som given första häst i det första uttagningsloppet till Derbyt. Han svarade för en stark insats senast då han fick vandra utvändigt om Brother Bill hela vägen och var bara knappt slagen via 1.11 sista varvet. Han har dock dragit sämsta läget här och lång distans är ingen fördel även om han inte har några problem med den. Risken finns att han hamnar en bit ner i fältet men körs nog offensivt om det inte blir något tempo på loppet. Han har givetvis en bra chans men det känns ändå intressant att gardera då han säkert blir stor favorit.

2 Fort Knox inledde karriären med fem raka segrar men har efter det inte fått rätt utdelning men tanke på vilken kapacitet han visat. Han galopperade i segerstriden på V75 näst senast men senast fungerade han bra och vann enkelt i ett enklare sällskap. Han är inte att lita på men fungerar han fullt är han och gör upp om en finalplats.

4 Ultion Face slog Aetos Kronos näst senast och fullföljde bra via 1.10 sista varvet i ett lopp som vanns av Ecurie D. Senast galopperade han i bra slagläge ut på sista långsidan men han är normalt inte osäker. Inte helt omöjligt att Adrian Kolgjini kan köra sig till ledningen och i spets kommer Ultion Face bita ifrån sig länge.

Analys V75-2

12 Brother Bill tillhör en av de som kan ta hem derbysegern och känslan är att Timo Nurmos helt har haft siktet mot derbyt under året. Brother Bill har bara gjort två starter i år och näst senast i comebacken höll han bra bakom Ecurie D. Senast höll han knappt undan för Aetos Kronos och formkurvan pekar nog spikrakt uppåt. Han hade också otur i spårlottningen men utan strul på vägen ska han ha toppchans att runda till seger.

1 Global Adventure svarade för en bra avslutning bakom Aramis Bar och Hail Mary senast men har varit struken efteråt. Läget med innerspår är lite chansartat då det är tveksamt om han är snabb nog att hålla upp ledningen. Erik Adielsson letar sig nog och skulle det bli lite strul för favoriten kommer Global Avdenture bjuda strid.

Analys V75-3

Även här har en av förhandsfavoriterna, 12 Don Fanucci Zet, dragit ett svårt utgångsläge. Han galopperade i försök att hålla upp ledningen senast men tränaren och kusken menade att det inte fungerade helt att köra utan skor runt. Don Fanuccis Zet har imponerat stort vid segrarna innan och det har varit en oerhörd utveckling i Hard Livin-sonen under året. Trots läget blir han mycket svårslagen och är en given spik.

Analys V75-4

9 Ganga Bae höll starkt som tvåa bakom Diana Zet i StoChampionatet näst senast och tillhör topp tre i kullen bland stona. Inför senast låg tränaren Stefan Melander lite lågt men Ganga Bae avgjorde säkert efter att ha följt med anfall 800 meter före mål. Hon går säkert framåt med senaste loppet men helt klart är siktet inställt på att formen ska vara på topp första söndagen i september. Ganga Bae är rätt oöm och tål de flesta upplägg och har givetvis toppchans men det finns några intressanta utmanare bakom.

3 Milady Grace har gjort två starter i Daniel Redéns regi och höll undan säkert från ledningen senast. Går säkert framåt ytterligare för varje start och från ett perfekt läge måste hon räknas på allvar. Hon har inte visat några direkta startsnabba takter bakom bilen men från ett perfekt läge är hon garanterad en fin resa.

2 Mahma Lane vann enkelt i uttagningsloppet till StoChampionatet näst senast men fick aldrig chansen i finalen och gick i mål med sparade krafter. Hon får gälla som spetsfavorit och skulle hon få bestämma en bit kan det hålla hela vägen.

1 Marble Arch är obesegrad felfri i Björn Goops regi. Avslutade riktigt vasst vid segern senast men helt klart är det betydligt tuffare motstånd nu. Från ett perfekt läge är hon dock värd streck.

Analys V75-5

1 Power var kullens kung som treåring men har ingen seger på fem starter i år. Han svarade för en stark insats senast men kunde inte stå emot Aramis Bar mitt på upploppet. Det känns som Robert Bergh börjat hitta storformen hos Power och han ska ha bra chans om nu inte innerspåret ställer till det då han inte är snabb nog att hålla upp ledningen.

2 Green Manalishi kom med gott rykte om sig från USA och han var också bra i första starten på svensk mark då han slutade tvåa i uttagningslopp till Kungapokalen bakom Aetos Kronos. Efter det har det varit lite från och till med insatserna och senast fick han inte aktionen att stämma och tilldelades startförbud. Han är givetvis lite svårbedömd men löper han till sitt rätta kunnande är han absolut med i striden.

10 Galantis har visat fin form och sköt till riktigt vasst via open stretch senast. Skulle det stämma fullt ut kan han mycket väl överraska.

7 Dwayne Zet har inte riktigt fått till det i starterna på slutet och nöp i galopp direkt i starten senast. Han har dock kunnande att duga om han visar samma takter som vid segrarna i maj-juni.

Analys V75-6

9 Hail Mary är ytterligare en het derbyfinalist från Robert Berghs stall. Han har hela tolv segrar på 15 starter men har ännu inte varit med i någon årgångsfinal. Han såg fin ut vid enkel spetsseger senast och han har visat att han tål göra en hel del jobb själv och lång distans är bara en fördel. Bakspår är alltid lurigt och det känns rätt att gardera.

1 Guzz Mearas har inte startat sedan han vara tvåa i Sprintermästaren men känslan är att Johan Untersteiner har siktat mot derbyt efter Sprintermästaren. Innerspår är inte helt optimalt då Guzz Mearas bara har öppnat medium bakom bilen tidigare. Lång distans har han vunnit över tidigare och är ett givet segerbud här.

6 Tabasco C.D. är snäppet under de bästa i kullen och han fullföljde bra via 1.10 sista 800 i loppet som Aramis Bar vann före Power. Han är startsnabb och skulle han komma till spets kan det hålla länge.

3 Karat Band galopperade direkt i starten senast men har varit bra vid segrarna innan. Från ett bra läge är han inte helt borta.

Analys V75-7

Det sista uttagningsloppet till derbyt är också det öppnaste. 3 Champ Lane galopperade in i första sväng i V75-final senast men har dessförinnan mycket bra i tre raka segrar. Han har minsta rutinen och gör debut över lång distans men Timo Nurmos skulle knappast prova att kvala till derbyt om han trodde Champ Lane skulle kunna greja en finalplats. Timo brukar också kunna ställa ordning då det verkligen gäller. Champ Lane har dock visat styrka och från ett bra läge är han intressant.

2 Upset Face var en av förhandsfavoriterna i Kriteriet förra året och svarade för en bra insats efter att ha varit med i den tuffa körningen mot Power inledningsvis. Han höll bra till femteplatsen i Kungapokalen men galopperade dubbelt senast. I normal författning är han ett givet segerbud här.

5 Belker har inte startat sedan mars och gör nu intressant debut i Robert Berghs regi. Belker var som två- och treåring bland de bättre i kullen och måste trots att han är svårbedömd räknas.

11 Bythebook fick en snäll resa i Sommartravets final senast men avslutade fullt godkänt. En bra genomkörare inför den här uppgiften och skulle det stämma fullt ut från ett chansartat är han inte helt borta.

5 Strong Heartbeat inledde året med två raka segrar men har efter krånglat till det lite för sig och galopperat vid upploppsdags vid ett par tillfällen med chans. Han kan öppna bra och skulle han komma till front och få bestämma en bit kan det hålla länge.

Systemet

V75-1: 2,4,8 (5-3)
V75-2: 1,12 (4-6)
V75-3: 12 Don Fanucci Zet (4-1)
V75-4: 1,2,3,9 (6-10)
V75-5: 1,2,7,10 (11-6)
V75-6: 1,3,6,9 (2-5)
V75-7: 2,3,4,5,11 (10-9)

1920 rader/960 kronor