V86-tips till Åby/Solvalla 6 januari

Analys V86-1

Rank: A: 5-4-3  B: 1-2-6-9  C: 8-7

Bra nio hästar i inledningen men loppet är lurigt och vi streckar alla utom två. Tipset till 5 Love Håleryd som har bra form. Han fick det serverat vid segern näst senast och fullföljde bra via 12,2 sista 800 efter en fin resa i V75 senast. Han kan öppna bra och med open stretch är det inte omöjligt att han får överta ledningen. Han vunnit flera lopp med skor så det är inget större minus.

4 Galantis var klart slagen av vår tipsetta senast och blev rejält stum till slut men fick också ett mycket tyngre lopp. Han fullföljde starkt via 10,5 sista 1000 i tufft gäng näst senast men känslan är att skor på gav en negativ effekt senast. Han går ner i klass nu och en normal prestation räcker långt här.

3 Vien Ici underpresterade senast men avslutade bra via 11,3 sista 800 gången före på Solvalla. Lite svårbedömd men dyker upp i striden och han tävlar på topp.

1 Yankee Boy satt sist 300 kvar och spurtade piggt via 11,3 sista 800 i vida spår i comebacken. Lär gå framåt rejält med den genomköraren och kommer från ett stall i form. Kan få en drömresa från innerspår och ska inte nonchaleras.

2 Hurricane River avslutade 10,7 sista 700 senast men har varit struken för hälta efter det. Kan behöva loppet och men är gynnad av skotvång och är en av flera med chans.

6 Sato gjorde bara tre lopp ifjol och återkommer efter paus. Svårbedömd form men kapacitet finns och han gynnas om det blir hårt tempo.

9 Veiled var fin och vann smått överlägset i enklare omgivning näst senast. Med rätt resa är hon inte borta.

Spetsstriden
1 Yankee Boy är snabb men körs knappast i ledningen över full väg. 2 Hurricane River är lite ojämn men kan öppna. 5 Love Håleryd är bra bakom bilen och vår favorit att leda upp till första 500.

V86-2

Rank: A: 6-8-4 B: 3-1-5 C: 2-7-9

Analys:
6 Hawk Cliff fullföljde bra som tvåa i comebacken näst senast bakom Carat du Goutier över tre varv. Med loppet i kroppen hade han gått fram en hel del till senaste starten då han förvisso var rejält tempogynnad men han avgjorde även på ett mersmakande sätt. Hawk Cliff hade en riktigt bra period under vintern ifjol och det är lite hans årstid nu.

8 Hazard Boko gick bra som femma i guldfinalen senast och trots att han har sämsta läget så rankar vi honom tidigt då det är ett litet fält och han borde ändå inte hamna så illa till. Hazard Boko tillhör en av de bättre spurtarna i loppet och kan mycket väl slugga sig förbi till seger här.

4 Flash Håleryd är spetsfavorit och skulle han få sitta ifred under första rundan så kan han mycket väl rinna undan. Glöm senaste loppet då han hamnade utvändigt ledaren för han har gått bra i guldkonkurrens dessförinnan. Han får det tredje och sista strecket och då tycker vi att de flesta scenarion täcks in.

3 Carat du Goutier är en stark fransos som gjort det bra i samtliga tre starter hos Katja Melkko. Att det ”bara” handlar om medeldistans nu är ett litet minus även om årstiden och att det inte går lika snabbt.

1 Jula Downton tappade travet och galopperade senast. Han sedan fått pusta lite men här kan det bli rygg på stallkamraten Flash Håleryd och kommer luckan in på upploppet så kan första segern på svensk mark vara ett faktum.

5 M.T.Joinville drog undan i spets i enklare omgivning senast men blev infångad av Order to Fly den sista biten. Ett fall i rätt riktning hur som helst och formkurvan pekar uppåt.

Spetsstriden
Även om 1 Jula Downton så tror vi inte man vare sig vill eller kan svara stallkamraten 4 Flash Håleryd och det trolga är även att denne körs i tät. Möjligt att 6 Hawk Cliff och 8 Hazard Boko testar i en andravåg.

Analys V86-3

Rank: A: 7  B: 13,9,8,11,6,4,15  C: 2,3,1,5,14,10,12

Analys:
Cash Crowes halvbror 7 Maestro Crowe gör intressant debut i ny regi. Sexåringen inledde med fem raka segrar och har bara förlorat ett felfritt lopp. Då fick han alldeles för långt fram på ett knepigt underlag. Är knappast på topp direkt men har vässat formen i banjobb och har bra chans att vinna detta på sin höga grundkapacitet. Han har vunnit tre av fyra starter över lång distans och galopperade bort sig direkt vid förlusten. Johan Untersteiner kör nog tidigt till ledningen och vi singelstreckar Maestro Crowe.

Bakom är det öppet men en duo är lite hetare än övriga. 13 Mr Can Trix visade bra kunnande som treåring men fick det aldrig att lossna ifjol. Han avslutade 12 sista 800 i skymundan senast och har fått en paus efter det. Även han har trimmats i banjobb inför årsdebuten och distansen är bara ett plus. Löper han upp till sitt kunnande är han med och gör upp om segern.

9 Digital Domance såg laddad ut som fastlåst i debuten i ny regi senast och lär knappast vara sämre med det loppet i kroppen. Han är betydligt bättre än raden och värd att passa vid gardering.

8 Mystic Mom hamnade snett på det i V75 senast. Även hon är bättre än raden och med lite klaff så blir hon farlig.

11 Bring Me Bajern spurtade positivt senast. Svårt spår men han kan vinna om det blir tempo på loppet.

6 M.T.Nosler fullföljde godkänt i en Klass II-final via 11,3 sista 800 senast. Aktuell om man streckar flera.

Spetsstriden
2 G.K.Ursus och 3 Quantum Capuccino gör upp initialt. 7 Maestro Crowe avanceras nog tidigt och borde sitta i ledningen efter en bit.

V86-4

Rank: A: 5 B: 11-3-2-9-12-13-1-14-7 C: 10-6-8-4

Analys:
5 Bitchie har inte vunnit på sina tio starter men har sex pallplaceringar. Faktum är att hon i de sex senaste starterna fått trava utvändigt ledaren vid hela fem tillfällen. Hon känns inte oärlig på något sätt utan senast såg det mest ut som att hon inte riktigt förstod att hon skulle svara de två utvändiga hästarna när hon kopplat grepp. Vi tycker att hon känns intressant och väljer att spela med henne som utgång.

11 Carry Cash har tagit samtliga segrar med tätkänning, två från dödens och resterande fyra från spets. Det har blivit många galopper i slutskedet när hon ska springa i andra-, och tredjespår till slut. Kapacitet har hon men hon är inte att lita på med rygglopp.

3 Xanthis Fantasy tog för sig bra efter sen lucka senast. Perfekt spår och i en passande omgivning så kan absolut första segern komma.
– Xanthis Fantasy gick bra till slut senast och var fin. Mats var nöjd med hur hon kändes och allt verkar som det ska i lugna jobb efter det. Voltstart är inga konstigheter och hon är strax över medel från start. Jag kommer inte att ändra något mot senast, säger Fredrik Wallin.

2 Kia Ora har absolut kunnande som räcker men hon har verkligen inte fått till det på sistone.

9 Boiling Point fick gå i fjärdespår sista halvvarvet senast och stumnade aningen. Löser det sig bättre nu så kan han absolut vinna.

12 Janis Joplin Boko får det sjätte och sista strecket på den garderade lappen. Fick en fin resa vid segern för tre starter sedan men fick gå sig trött utvändigt ledaren senast.

Spetsstriden
1 Enjoy’s Corrida borde ha goda möjligheter att hålla upp ledningen men sedan är frågan om man väljer att köra i ledningen. Inte otänkbart att man släpper till den som är först framme av 2 Kia Ora och 3 Xanthis Fantasy.

V86-5

Rank: A:B: 12-11-8-2-10-7-6-3-5  C: 1-9

Analys:
4 B.G.Pastor Jonte svarade för en mäktig svepning vid sin första seger i maj, då man plockade av honom skorna för första gången. Gjorde flera bra insatser efter det och testade på V75 men hamnade sedan i en svacka. Han fick det serverat vid segern senast men axade riktigt bra då luckan kom och var inte tom i mål. Det var ett riktigt formintryck och Robert Bergh borde passa perfekt som kusk bakom honom. Bra läge och lämpligt motstånd, vi spelar med honom som utgångshästar och streckar nio hästar bakom.

12 Happy Few kan vara bästa hästen men är inte alltid klockren i travet och har galopperat en hel del. Han vann sin hittills enda start över kort distans men det var på Tingsryd och spår tolv på Åby med dubbla open stretch är ju inte enkelt. Blir det tufft tempo kommer han in i matchen och han ska räknas tidigt.

11 Mirakel Håleryd avslutade 10,7 sista 800 då man ryckte skorna för första gången vid skrällsegern i augusti och visade bra kapacitet. Har gjort två starter utan att få till det hos Björn Goop i vinter och galopperade till slut i ett tufft stayerlopp inom V75 senast. Är åter tillbaka hos Karlstedt och är svår att räkna på, en typisk outsider.

8 Sobel Nils tävlar jämnt och bra utan att visa det lilla extra. Från ett svårt spår känns han inte jättehet som ganska mycket spelad.

Spetsstriden
3 Fajm Composite är kvick iväg. 4 B.G.Pastor Jonte är bara medium från start men Bergh lär vara offensiv. 7 Japiro Star och 8 Sobel Nils är snabba med tveksamt om de laddas från sina svåra spår.

V86-6

Rank: A: 6-7 B: 9-4-10-2-8 C: 11-1-5-3-12

Analys:
6 Solkattens Ferrari avgjorde på ett mycket säkert sätt från positionen utvändigt ledaren senast via 13 sista 800. Klev då iväg vettigt från start och skulle Kihlström lyckas lotsa honom till ledningen så ska det vara en bra chans att man spårar hela vägen.

Värst emot är nog springspårskollegan 7 Jerka Sting som inledde året/karriären bra med tre raka segrar. Har härdats mot tuffa hästar den senaste tiden men underpresterade senast från ledarryggen i ett Breeders’-kval. Har nu fått ladda batterierna och får Adielsson iväg honom bättre än värsta hotet så kan Jerka bli svår att fånga in för han går verkligen ner i klass sett till motstånd. Vi väljer att låsa loppet på springspårsduon då de hamnar bra till per omgående.

4 Duke Ratzeputz och 9 Sedin U.S. känns rätt jämna och det är nog positionerna som avgör vem som är först i mål. Det är viss galopprisk på Duke Ratzeputz vilket gör att han hamnar ett snäpp ner i ranken.

Spetsstriden
Vi tror helt och hållet att det står mellan springspåren, fördel 6 Solkattens Ferrari gentemot 7 Jerka Sting.

V86-7

Rank: A: 4,11 B: 8,3,6,9,2,5 C: 7,1

Analys:
Ett lopp över tre varv och här finns ett starkt tvåhästarslås. 4 Speedy Tilly tävlade, liksom många av Berghs hästar den dagen, under normal standard i bronsfinalen senast. Han avslutade 11,5 sista varvet men det var ändå inte det rätta klippet i steget och den starten är det bara att glömma. Han höll starkt efter ett offensivt upplägg näst senast och avslutade starkt (10,5 sista 1000) i en Klass I-final före det. Han klarade ett snävt spår i voltstart nyligen med det såg inte helt stabilt ut. Felfri siktar nog Bergh på tidig ledning och från den positionen blir man svårslagna.

Kriterietrean från 2017 10 Husse Boko har kommit tillbaka starkt efter ett långt uppehåll. Spurten i comebacken näst senast via 11,3 sista 800 var tilltalande. Senast fick han lägga en 10-speed i 500 meter för att nå ledningen men sträckte på sig på ett bra sätt och höll undan säkert även om det tog emot lite sista biten. Ett givet streck men man vill nog fortsatt bygga för framtiden och det han det bli svårt att hinna ifatt vår tipsetta om tempot blir lågt.

8 Imagine Boko spurtade positivt med skor senast och borde få vinna lopp snart. Passande distans och aktuell om man streckar flera.

3 Zizou hängde mest med över opassande distans senast men travade 10,7 sista 800 så det är nog ingen fara med formen. Tre varv är bättre för sexåringen och även om skor är ett litet minus så är han bra nog att tätstrida om han vaknat på rätt sida.

6 Vikings Preacher satt fast näst senast och var duktig i monté senast. Han är på gång igen men över tre varv behöver han nog ett smyglopp. Kan vinna om de bästa sviker.

Spetsstriden
Från springspår är 6 Vikings Preacher snabbast. En felfri 4 Speedy Tilly borde få överta täten tidigt.

V86-8

Rank: A: 3-5-9 B: 10-11-6-8-1-4-2 C: 7

Analys:
Normalt ska en häst som 3 Hankypanky Peyton ha en lämplig uppgift men hon återkommer efter 4,5 månaders tävlingsfrånvaro och i ny regi, så kan det fattas lite snabbhet i benen när man ska ut över ”korta häcken”. Därmed blir hon bara en av flera som streckas.

Har vi läst loppet rätt så är det goda möjligheter för 5 Pastorns Lady att köra sig till ledningen. Hon fick lägga en speed inledningsvis i torsdags och hakade sedan på fullt godkänt från ledarryggen. Bättre distans nu i våra ögon och i spets har hon vunnit 5/7 och aldrig varit sämre än trea.

10 Digital Pro och 11 Xanthis Delicious möttes i senaste starten. Då var det Digital Pro som var före i mål men hon fick även ett klart snällare lopp och det är nog positionerna som avgör mellan dessa som båda har en formkurva som pekar uppåt.
– Xanthis Delicious höll verkligen bra senast och var klart positiv. Läget nu blev dock lite tråkigt och jag hade anmält henne med jänkarvagn med hopp om spår ett till fem men nu kör vi nog med en vanlig vagn. Hon har gått bra bakifrån tidigare så det är inga konstigheter för henne, säger Fredrik Wallin.

6 Moon Zappa är snabb och lättplacerad. När hon får ”sitt lopp” kan hon alltid avsluta bra och hon är värd att passa.

Efter strykningen på 9 Miss Silver så tar vi istället med 8 Luna Nera Doc då hon är startsnabb så kan det lösa sig trots spår längst ut på vingen så hon får det sjätte och sista strecket.

Spetsstriden
Även om 3 Hankypanky Peyton kan kliva iväg bra vid laddning så kan det bli tufft att ta emot såväl 4 Fantaghiro Brick som 5 Pastorns Lady och vi tror att det är Pastorns Lady som sitter i spets efter första sväng.

Systemet

Kupong ett
V86-1: 1,2,3,4,5,6,9 (8-7)
V86-2: 4,6,8 (3-1)
V86-3: 7 Maestro Crowe (13-9)
V86-4: 5 Bitchie (11-3)
V86-5: 2,3,4,5,6,7,8,10,11,12 (1-9)
V86-6: 6,7 (9-4)
V86-7: 4,10 (8-3)
V86-8: 3,5,6,8,10,11 (1-4)
5040 rader/1260 kronor

Kupong två
V86-1: 1,2,3,4,5,6,9 (8-7)
V86-2: 4,6,8 (3-1)
V86-3: 7 Maestro Crowe (13-9)
V86-4: 2,3,9,11,12 (13-1)
V86-5: 4 B.G.Pastor Jonte (12-11)
V86-6: 6,7 (9-4)
V86-7: 4,10 (8-3)
V86-8: 3,5,6,8,10,11 (1-4)
2520 rader/630 kronor

Sammanlagd kostnad 1890 kronor