V86-tips onsdag 7 april


V86-1

Analys: Ett öppet lopp inleder. Vi markerar fyra streck och ska man strecka vidare är i stort sett alla aktuella. 5 Wingait Henke är en talang som inledde karriären lovande med fyra raka segrar. Senast fastnade han i rygg på ledaren med sparade krafter via 12 sista 800. Har varit struken efter så ett litet frågetecken för formen sätts. Han är medelsnabb från början och får han en vettig löpning är segerchansen god.

10 Gloster Gladiator har verkligen höjt sig i de två senaste starterna när man ryckt skorna. Spurtade till seger efter en bra löpning näst senast. Senast avslutade han bra via 12,4 sista 800 i ett V86-lopp bakom Digital Eye på en bra tid. Med lite körning där framme blir han farlig.

2 Precious Lane är ett av två ston i loppet och intrycket över upploppet senast var tilltalande. Loppet bör ha fört fram henne formmässigt och hon kan öppna rätt hyggligt om man väljer den taktiken. Bör avsett få en fin resa och då duger hon gott.

1 Black Hill gjorde några dugliga prestationer ifjol och gör nu debut för Peter Untersteiner och har fått en vinterträning i kroppen hos honom. Svårbedömt såklart men ”PU” brukar kunna ställa iordning direkt och han streckas på misstanke.

Det ska bli intressant att tävla med honom och han är väl förberedd. Nu kan jag inte hästens egenskaper så bra när det är första gången hos mig. Han går med skor och vanlig vagn, säger Peter Untersteiner.

Rank:
A: 5,10,2,1
B: 6,9,4,7,3
C: 8,11,12 

V86-2

Analys: Ett stolopp där två hästar sticker ut kapacitetsmässigt men vi streckar en tredje vars utvecklingskurva pekar kraftigt uppåt.

7 Blaze Kronos har tagit samtliga sina fyra segrar från spets och skulle man hitta dit är mycket vunnit. Hon är snabb från början och lär sändas framåt. Senast var hon stor favorit på V86 men fick en otacksam löpning som första häst i andraspår och var aldrig med chans. Nu har hon fått en liten paus men Nurmos brukar ha hästarna i ordning direkt och det kan dessutom bli barfota runt om för första gången.

 – Hon var inte som bäst senast och har stått över men nu känns hon fin i jobben och det är en häst som har bra kapacitet för klassen. Hon är anmäld barfota runt om men jag är inte säker på om det blir den balansen, säger Andreas Lövdal.

1 Alien Hill har ett häftigt humör men de gånger hon visar upp sig från sin bästa sida så har hon fin fart. Var mycket bra vid senaste segern då hon avslutade med ett 11-varv. Dags för årsdebut vilket alltid är svårbedömt men Reijo har visat upp fina årsdebutanter senaste veckorna så en bra prestation är nog att vänta. Får svårt att hålla upp ledningen men klaffar det med löpningen har hon kunnande att segerstrida.

 – Hon har tränat bra, jag har kört 1.18 full väg, men det gäller att hon är på rätt humör. Jag vet inte hur snabba de är utvändigt men jag tror inte att spåret i sig är någon nackdel för henne. Hon är bra om hon sköter sig. Hon går med skor, vanlig vagn och öppet huvudlag, säger Reijo Liljendahl.

5 Livenletdiefor’em kommer med två starka insatser i ryggen och utvecklas på fint sätt. Näst senast svepte hon fältet på bortre långsidan och vann lätt via 13 sista 800. Senast satt hon kvar i andra utvändigt när attackerna kom bakifrån och sedan fick hon inte se dagens ljus. Hade haft toppchans med fritt och det var mycket krafter i behåll via 12 sista 800. Hon är bara medelsnabb från början så fokus blir att hitta position och med rätt löpning kommer hon spurta vasst.

Hon har varit bra och pullade bakom vinnaren senast och hade vunnit lätt med fritt. Hon har varit sen men musklat på sig och blir bättre för varje vecka. Hon tävlade barfota redan förra året och det blir barfota runt om igen som i de två senaste loppen. Hon går med jänkarvagn och det blir öppet huvudlag. Hon har gått med norskt men det har varit svajigt och hon har svarat bra på det några gånger, säger Fredrik B Larsson.

Rank:
A: 7,1,5
B: 9,4,6,8,3,10,11
C: 2,12

 

 

V86-3

Analys: Ingen vidare klass på det här ungdomsloppet och vi streckar två hästar med bra lägen och två som har lopp i kroppen och kan spurta bra med rätt löpning. 3 Fromming har två lopp i kroppen sedan han kom till Riordan. Gick klart godkänt i debuten mot några rätt tuffa kullkamrater. Senast pep han direkt till tät och vann utan att behöva förta sig. Intrycket var bra och nu är det läge för spets igen och då är han hästen att slå.

2 Air Space har gjort det godkänt i V75-starterna och näst senast avslutade han 11 sista 800 och var fullt godkänd. Han är snabb ut och räknas från fint läge.

9 Silent Honor var lite seg i debuten i ny regi senast när han avslutade 12,7 sista 800 efter en invändig löpning. Loppet har säkert gjort honom gott och med en bra startrygg bör han hamna bra till och är streckvärd.

11 Hitthebar inledde bra som tvååring och visade lovande takter men har inte fått det att lossna fullt ut. Kunnande finns men det behövs såklart klaff från det här läget.

Han blev trött senast men det positiva var att han höll ihop travet bra till slut och vi är nöjda med honom och tror på en godkänd insats. Han gick med skor senast men nu blir det barfota runt om. Han går med vanlig vagn, säger Peter Untersteiner.

8 Callas är ett litet fint sto som har avslutat bra i loppen i USA men hon sprang ut i första kurvan och galopperade senast. Det var orutin men nu har hon dåligt spår och jag tror inte på någon direkt vinstchans för henne. Hon går barfota fram och med helstängt huvudlag och jänkarvagn, säger Frode Hamre. 

Rank:
A: 3,2,9,11
B: 7,1,5,6,10
C: 12,8,4

 

V86-4

Analys: Få hästar i fjärde avdelningen som är ett fint fyraåringslopp men det är inte enkelt att veta var på formskalan de befinner sig. Det är inte det viktigaste loppet för många av deltagarna då siktet är inställt mot årgångsloppen framöver vilket gör att vi streckar fem av loppets sju hästar. Kriterievinnaren 7 Brambling gör årsdebut och trots sämsta läget får han tipset. Han visade i Kriteriet att han kan öppna vasst om man vill men det känns mindre troligt att man väljer den taktiken. Klaffar det bara någorlunda med löpningen är chansen vettig.

6 Selected News hade mycket oflyt under fjolåret och fick bland annat strykas i långa E3-finalen. Avslutade året med en tredjeplats i Breeders’ Crown-finalen och han är en häst för de större årgångsloppen. Formen är ju givetvis ett frågetecken i årsdebuten men duger normalt sett bra här.

1 Synergy gör en spännande debut på den här sidan av Atlanten. Får en fin löpning från ett bra läge och ska räknas.

Är en bra häst som har tävlat fint i USA och han kommer väl förberedd. Han har gått några banjobb och tränar bra. Jag tror att han gör ett bra lopp men det är en stor häst så det är möjligt att han behöver lopp i kroppen. Han är snabb ut. Han går med skor och vanlig vagn samt öppet huvudlag, säger Frode Hamre.

2 Global Badman har ett lopp i kroppen vilket är en fördel mot de tidigare nämnda. Avslutade då fullt godkänt via 10,4 sista 800 efter ett långsamt förstavarv. Han är inte helt prickfri i aktionen men besitter kunnande för att duga och streckas.

Vi betalar även för maffige 4 Fire n’Fury som med två lopp i kroppen borde närma sig den riktiga formen. Han är snabb ut om man trycker av honom och skulle han hitta till ledningen är han aktuell då han borde få bestämma en bit.

Rank:
A: 7,6,1
B: 2,4
C: 3,5

V86-5

Analys: 9 Suarez är ett av många förvandlingsnummer hos Robert Bergh. Han kom till Berghs träning i slutet av augusti. Efter några månaders träning gjorde han två starter runt årsskiftet men utan att visa något extra. Men efter det blev det fem raka segrar, innan han så sent som lördags, i ett V75-lopp i Halmstad, fick nöja sig med en femteplats. Han fick då stöta från fjärde utvändigt 800 kvar men det blev svar i halvspår en bit innan kusken ledsnade och styrde på i fjärdespår dryga halvvarvet från mål. Han fullföljde bra via 12,1 sista 1000 och 11,6 sista 800.

Näst senast tog han en vattentät seger i V75 där han spårade från start till mål. De fyra senaste segrarna är tagna från spets men när han vann på Charlottenlund i januari så svepte han fältet från kön på sista långsidan så han har inga problem att anfalla bakifrån. Körande Hannah Gustavsson har vunnit sju av sina 26 senaste lopp och duger bra i sammanhanget.

Suarez är bra men det blev tufft på Halmstad. Det var bra hästar emot och han hamnade låmngt bak och var ute i fjärdespår, det går inte. Det är en fin häst och han var frisk och fin när han var ute och joggade under måndagen. Det blir barfota igen och spår nio är nog helt okej för honom, säger Dwight Pieters.

Här möter han med några undantag ett ganska ljummet gäng. 4 Borups Umami är väldigt snabb från start och det givna spetsbudet. Han har varit ute i ganska tuffa sällskap och den här uppgiften ser spännande ut. Han har släppt ledningen några gånger men frågan är om det finns någon bra rygg att släppa till, som håller farten till open stretch, här eller om han provas i spets.

7 Floydside Am är inte helt att lita på men kan en del då han sköter sig. Hans två segrar på sistone är tagna från ledningen.

De här tre kanske höjer sig lite men det är trots allt ett lopp för inte alltför rutinerade kuskar och det finns viss skrällpotential. Därför streckar vi även 11 Tiger Face och 12 Barbaresco V.W. trots tråkiga läge.

Tiger Face var fin när jag värmde honom senast men vi tog av framskorna och jag tror att han blev öm i hovarna. Jag kan inte säga att han har levt upp till förväntningarna men han kan hävda sig i den här klassen. Han går med skor runt om och vanlig vagn, säger Peter Untersteiner. 

Rank:
A: 9,4,7
B: 12,11,6,2
C: 1,5,10,3,8

 

V86-6

Analys: Så är det då dags för årets tidiga elitloppsfavorit att visa upp sig på tävlingsbanan. Det handlar förstås om Frode Hamres 7 Ecurie D. som glänst så oerhört i nästan alla sina starter. Inte minst då han vann Fyraåringseliten på Solvalla i maj på 1.09,2/1609. Första förlusten kom från bakspår i Hugo Åbergs Memorial då han ändå travade 07,5 sista 800 i tredjespår och med ett störningsmoment i sista kurvan. Det blev ytterligare ett par förluster under hösten. I finalen av Europaderbyt hade han inte sin bästa dag och galopperade till slut men andraplatsen bakom Aetos Kronos i sista loppet 2020 är inget att skämmas över.

Han har inför årsdebuten tränat 1.16/2000 meter med en snabbare avslutning och tränare Hamre låter fullt nöjd med sin femåring. Han visade i Åbergs att han matchar de allra bästa och han ska normalt sett inte behöva vara rädd någon i det här fältet även om det finns några bra emot. Hästen kan öppna snabbt vid laddning och lär hamnade utanpå ledaren någonstans runt första kurvan. Sedan är det troliga att han även får överta kommandot men Ecurie D. med Björn Goop i sulkyn kan nog styra det här loppet även från utvändigt ledaren om så krävs.

Det är ju en häst alla känner till och det är inte så mycket att säga om honom. Han har tränat bra inför årsdebuten och har varit fin i banjobb. Han kommer att göra ett bra lopp och bara allt är som det ska i den här starten så siktar vi mot Paralympiatravet. Han går barfota fram, med vanlig vagn och öppet huvudlag, säger Frode Hamre.

Väljer man att gardera finns några svårbedömda årsdebutanter i 3 Miliondollarrhyme och 10 Makethemark samt 4 Forfantone Am och 8 Milligan’s School som båda har ett lopp i kroppen. Vi lägger Forfantone Am först av dessa. Han avslutade 08,8 sista 600 med bra fart över linjen i årsdebuten och den här toppstammade hästen kommer nog att ta det sista klivet in i eliten i år. Milligan’s School avslutade lika snabb som Forfantome Am och går säkert även han framåt med loppet kroppen men läget grusar.

Milliondollarrhyme har tränat på utan avbrott och har haft en bra vinter. Bättre än förra året då han hade avbrott och en del problem. Jag har förhoppningar att han ska lyckas bättre än förra året. Han är inte vässad och är flegmatisk i jobben men han har gått några banjobb och han brukar göra bra lopp direkt. Han går med skor, vanlig vagn och helstängt huvudlag, säger Fredrik B Larsson.

Rank:
A: 7
B: 4,8,3,10
C: 9,1,6,2,5

 

V86-7

Analys: Ett öppet sprinterlopp där vi väljer att strecka halva fältet. Tipset lite på chans till italienske 5 Zinko Top som gör sin första start på svensk mark. Han vann på bra sätt från spets senast och även om det inte är helt lätt att jämföra startsnabbheten på hästar som startat i olika länder så bör han ha vettig chans att nå ledningen igen. Han vann annars bakifrån för tre starter sedan. Men gardering är given.

3 Moneykeeper avslutade starkt med 10,3 sista 800 från kön senast och har nu ett betydligt trevligare utgångsläge.

Det strulade en del för honom förra året och han fick punktering när jag körde näst senast. Han visade att han är bra på Solvalla senast och nu har han bra spår över kort distans. Han blir bättre och bättre för varje lopp och det ser intressant ut för honom. Han går barfota runt om och vanlig vagn, säger Dwight Pieters.

7 Copaca Banana kom in i en galopperiod men återkom efter kval och vila förra veckan och vann på ett mycket snyggt och kontrollerat sätt från ”dödens”. Han travade 10,3 sista 800 och det var inte slutsålt i mål. Hittar han ner i slagläge räcker han långt igen.

2 Mr Creation är en bra sprinter med ett spännande läge. Han har ingen lysande formrad men vi vill påminna om att han för bra precis ett år sedan spetsvann ett sprinterlopp på V86 på Solvalla på snygga 10,7/1640 auto. Han är snabb ut och kan skrälla från spets eller rygg ledaren.

4 Grandfather Bill avslutade 12,3/800 i debuten för Peter Untersteiner. PU:s hästar är på gång nu och hästen är värd ett streck.

Grandfather Bill avslutade bra senast och visade att han vill tävla så det var positivt. Han kommer att tävla barfota runt om igen men nu kommer jag att ändra till jänkarvagn och sedan blir det halvstängt eller norskt huvudlag. Jag vet inte hur han är över kort distans men det är kanske ingen fördel, säger Peter Untersteiner.

8 Call Me Brodda gör bra lopp varje gång och från ett spår längre in på vingen hade hon varit snudd på tipsetta men från spår åtta kan det bli tufft att komma till.

Rank:
A: 5,3,7,2
B: 4,8,1
C: 11,10,9,12,6

 

V86-8

Analys: Omgångens andra singelstreck hittar vi i den sista avdelningen. 4 Bitcoind’ Arc har gjort två starter för Timo Nurmos och imponerat i båda. Han har öppnat snabb i båda loppen men ändå inte fått något gratis.

I årsdebuten blev det 10,5 första 500 innan han fick släppa och sedan överta. Han gick sedan undan till lätt seger. Senast öppnade han också väldigt bra men trots 08,2 första 500 kom han inte förbi Zirakzigil och Kontio valde då att krypa ner i rygg en bit. Hästen travade dock sista 1100 utvändigt utan rygg och avgjorde i mycket stark och snygg stil över upploppet. Nu kan man tycka att konkurrenterna borde inse att en bättre rygg än Bitcoind’ Arc knappast finns i den här klassen. Hästen ger intryck av att vara väldigt stark varför 2640 knappast är någon nackdel. Spik!

Han var jättefin senast och är en jättebra häst under utveckling. Det var starkt att gå undan utvändigt ledaren som han gjorde senast och han måste ha bra chans om han gör en liknande prestation. Allt har varit fortsatt bra med honom i träningen och det blir barfota runt om som senast. Han är född i Italien men vi siktar på de större lopp som han får vara med i, säger Andreas Lövdal.

Bakom honom är det öppet. 3 Happy Romeo spurtade vasst senast men är bäst i spets. Han är dock ingen raket från start och även om han skulle ta sig till spets nu är det knappast så klokt att ta emot vår spik.

5 Infinite Knight har visat uppåtform i två starter efter lite uppehåll och är platsaktuell.

11 Bridge Jumper hade ett fint fjolår och gör här årsdebut. Alla sex segrar är tagna från spets men han gick bra som tvåa i en V75-final bakom Uncle Töll näst senast. 

9 Conrads Janne har strulat till det för sig med en del galopper tidigare men han var bra vid segern senast så formen är bra och det är en fördel med lång distans. Det är möjligt att det blir barfota runt om den här gången men det är inte säkert och spår nio känns okej, säger Dwight Pieters.

Rank:
A: 4
B: 3,5,11,1
C: 2,9,7,6,10,8,12

Stora systemet:

V86-1: 1,2,5,10 (6-9)
V86-2: 1,5,7 (9-4)
V86-3: 2,3,9,11 (7-1)
V86-4: 1,2,4,6,7 (3-5)
V86-5: 4,7,9,11,12 (6-2)
V86-6: 7 Ecurie D. (4-8)
V86-7: 2,3,4,5,7,8 (1-11)
V86-8: 4 Bitcoind’ Arc (3-5)

7200 rader = 1800 kronor

 

Lilla systemet:

V86-1: 1,2,5,10 (6-9)
V86-2: 1,5,7 (9-4)
V86-3: 3 Fromming (2-9)
V86-4: 1,2,4,6,7 (3-5)
V86-5: 4,7,9 (12-11)
V86-6: 7 Ecurie D. (4-8)
V86-7: 2,3,4,5,7,8 (1-11)
V86-8: 4 Bitcoind’ Arc (3-5)

1080 rader = 270 kronor

 

Tipsredaktörer: Patrik Edgren och Stefan Berglund