I

I

Publicerad

Ickevinnare - häst som visar tydlig ovilja mot att vara först i mål. Släpper alltid konkurrent förbi sig på upploppet eller vägrar spinga förbi. Ett dåligt spelobjekt och har ofta många andra- och tredjeplatser i resultatraden.

Inbjudningslopp - löpning vars deltagare har bjudits in av det arrangerade travsällskapet. Elitloppet är landets mest kända i sitt slag.

Indikator - en slags "oddstavla" som för publiken delger information om tävlingarna. I första hand aktuella odds men även resultat, strykningar och annan info.

Bild 337557

Inget extra - vanligt uttryck för häst som inte utmärkt sig i lopp.

Inkörning - metod för att vänja unghästen vid bett, tömmar, sulky och andra detaljer som hör ihop med tävling och träning.

Inlämningsavgift - belopp som spelaren tvingas betala för att få spela hos ett totomatombud. Ute på travbanorna och vid inlämning på ATG:s hemsida ATG.se, slipper man dock alla inlämningsavgifter.

Insatslopp - lopp förbehållna hästar vars ägare betalat insatser i olika omgångar. Typiska insatslopp är Derbyt, Kriteriet och Stochampionatet. Däremot är Elitloppet ett inbjudningslopp.

Isbana - ett annat uttryck för vinterbana.

H J

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Guidens besökare

Kupongen - strecka utvalda hästar

10 kommentarer

anders.nilsson2500: hej undrar vad svaret blev till tovalisa 2016-09-28

Artikelkommentarer