V75-tips Bjerke söndag 10 september

Publicerad

Det körs en extra V75-omgång i Norge då det körs Kriterie- och Derby-finaler för både varmblod och kallblod på Bjerke-banan utanför Oslo. Bra klass på omgången och bästa spiken återfinns i Derbyfinalen för varmblod (V75-7) där världsrekordhållaren Ferrari R.B. blir mycket svårslagen.

V75-1: 3100 volt
Rank:
A-hästar:
11 Massive Attack
9 Baritron

B-hästar:
13 Valley Ivan
10 Thai Goodwill
4 Soros Kronos
5 I Am The Tiger
12 Ewald F. Boko
15 Special Envoy
7 Double Spin
2 My Dream Come True
3 Darco

C-hästar:
14 Mymanyyouare
8 Toto
6 Something Fishy
1 Royaldoodle

Spetsstriden
Bara fyra hästar på startvolten och 2 My Dream Come True har visat att hon kan öppna bra. Sköter sig 4 Soros Kronos är han snabb ut och sitter i så fall tidigt i ledningen.

Analys
11 Massive Attack tillhör toppen bland fyraåringarna i Norge men hade inte rätta flytet i uttagningsloppet till derbyt senast. Han attackerade då 800 meter före mål men fick en dålig rygg och trots en stark avslutning räckte det inte till finalplats. Näst senast avgjorde han lätt efter att ha satt in attacken från fjärde utvändigt 800 kvar och för tre starter sedan hakade han på mycket bra bakom Ferrari B.R. Att det nu handlar om tre varv är nog ingen nackdel och han har visat att han tål att göra en hel del jobb själv. Det ska vara bra chans att han visar sig starkast trots att han nu stöter på äldre och mer rutinerade hästar.

9 Baritron håller toppform och höll enkelt undan från ledningen näst senast. Senast fick han attackera 800 kvar men kunde vila i andra utvändigt runt sista sväng. När Tomas Mjöen vred på in på upploppet avgjorde Baritron enkelt. Han har visat att han klarar långt distans och han är given i den främre träffen här.

13 Valley Ivan fick gå större delen av loppet utvändigt om Baritron näst senast och höll bra även om han inte kunde gå i riktigt närkamp. Han står nu 20 meter sämre till men han har visat att han trivs över lång distans och han ska passas trots att han har ett stort fält att runda.

10 Thai Goodwill står bra inne på pengar och hon svarade för en bra insats vid segern senast. Hon vinner inte så ofta men ska ändå passas tidigt.

4 Soros Kronos inledde karriären med två segrar på fyra starter som treåring hos Björn Goop. Han har nu gjort tre starter efter att ha varit borta i drygt 2,5 år och han var fin vid segern från ledningen i comebacken för tre starter sedan. Efter det har han gjort bort sig med galopp i två starter i rad. Han är orutinerad och står lite hårt inne i loppet men han besitter bra kapacitet och sköter han sig och går felfritt ska det bli intressant att se hur långt han räcker.

 

V75-2: 2100 auto
Rank:
A-hästar:
3 Tekno Eld
2 Valle Ask

B-hästar:
1 Troll Sterk Viking
4 Lome Diamant
10 Bokli Rapp
8 Balder Mollyn
7 Moe Tyr
6 Sjö Gull
9 Delsbofaks
5 Järvsö Birger

C-hästar:
11 Philip Ess
12 Ask Major

Spetsstriden
2 Valle Ask
kan öppna bra och vill nog tidigt till ledningen. Det kan dock bli svårt att svara ut 5 Järvsö Birger och 8 Balder Mollyn. Balder Mollyn är nog allra snabbast trots spår längst ut på vingen men kanske Per Oleg Midtfjeld släpper om Valle Ask kommer tidigt och ställer en allvarlig fråga.

Analys
Vi låser det norska kallblodskriteriet på två hästar. 3 Tekno Eld vann det svenska kriteriet och får gälla som favorit. Han fick då en fin resa i andra utvändigt och kom sedan fint fram och gick undan till en enkel seger efter att ha tagit över kommandot i sista sväng. I kvalet senast avgjorde han också mycket säkert men fick också en perfekt resa i andra utvändigt. Han var den snabbaste kvalvinnaren och från ett perfekt läge sitter han i ett fint slagläge direkt. Bra chans att han visar starkast över upploppet igen.

2 Valle Ask galopperade direkt i starten i det svenska kriteriet men han svarade för en bra upphämtning till tredjeplatsen. I kvalet senast kunde han köra sig till ledningen på första långsidan och efter drygt 1.29 första varvet gick han undan till en enkel seger. Han är normalt inte osäker och han kan också öppna rätt bra. Vi är inne på att Tom Erik Solberg ser till att han är före Tekno Eld från start och sedan vill nog Solberg gärna komma till ledningen i ett tidigt skede. Helt klart blir Valle Ask inte lätt att slå om han kommer till ledningen. Han är givetvis ett hett bud även bakifrån.

V75-3: 2100 volt
Rank:
A-hästar:
12 Järvsörappen
9 Kleppe Slauren
13 Odd Herakles
11 Tekno Jerken

B-hästar:
4 Steinfaks
14 Smedheim Solan
15 Gylden Balder
7 Kleppe Fanden

C-hästar:
1 Pave Loma
5 Mjölner Komet
3 Vertigo Björn
8 Mino
10 Briskeby Rauen
6 Kolnes Kjell
2 Töffe Toft

Spetsstriden
1 Pave Loma
är nog snabbast första biten men 7 Kleppe Fanden lär nog prova från start och han får nog också ta över in i första sväng.

Analys
12 Järvsörappen
var mycket bra vid segern i Östersund näst senast då han drog hårt i ledningen och var helt överlägsen. Han avgjorde också mycket enkelt senast då han satte in attacken från tredje utvändigt på sista långsidan och hade grepp redan i sista sväng. Formen verkar vara helt på topp och han har givetvis bra chans till tredje raka segern. Det saknas dock inte motstånd och voltstart och ett lite lurigt fjärdespår gör att vi garderar.

9 Kleppe Slauren fick vandra utvändigt ledande Odd Herakles senast och höll starkt till andraplatsen även om han inte kunde stå emot Järvsörappen. Gången före fick han ge sig mot Tekno Jerken. Nu körs han av Magnus Teien Gundersen som vann med hästen för tre starter sedan. Han har nu inte startat på en knapp månad men det ska knappast påverka formen.

13 Odd Herakles satt tidigt i ledningen näst senast men försvarade sig med galopp in i slutkurvan när Järvsörappen attackerade. Han svarade ändå för en bra insats och faktum är att han faktiskt var klar favorit i det loppet. Senast satt han fast med sparade krafter och han är säkert revanschsugen den här gången.

11 Tekno Jerken avslutade starkt näst senast till knapp seger och han avslutade riktigt bra även på V75 i Rättvik senast men var lite för sent ute den gången. Han är vass på speed och med rätt resa är han inte borta.

V75-4: 2100 auto
Rank:
A-hästar:
2 Vainqueur R.P.

B-hästar:
5 Ghazi B.R.
9 Goldstile
3 Hard Times
4 Black Talisman
1 Gretzky B.R.
6 Robin G.T.
10 Silver Wing
8 Outstanding O.

C-hästar:
7 Chef Superb
11 Amazing Dream
12 Handsome Hank

Spetsstriden
4 Black Talisman
är spetsfavorit och vi tror även att han körs i ledningen. 6 Robin G.T. kan utmana om ledningen men kommer knappast förbi av egen kraft.

Analys
Norskt Travkriterium och vi spikar 2 Vainqueur R.P. som har vunnit nio av tolv starter. Han vann två av tre starter i Svante Båths regi som tvååring och har inte förlorat felfri i Frode Hamres regi i år. Han var inte som bäst och galopperade som stor favorit i E3-kvalen på Färjestad för fyra starter sedan. Han galopperade med krafter kvar utvändigt ledaren i Prinsessan Märtha Louises Pokallopp näst senast och är inte helt pålitlig. Han är inte heller snabb från start men avgjorde på bra sätt utvändigt ledaren i kvalet och vi tror att han helt enkelt är tuffast.


5 Ghazi B.R. var blek som tvåa bakom Hard Times i kvalet senast. Han lämnade andra utvändigt och var framme utvändigt ledaren efter 1.17 första varvet. Han visade sin höga klass vid segern i Prinsessan Märtha Louises Pokallopp näst senast. Det är inte omöjligt att han hade besegrat en felfri Vainqueur R.P. den gången och är främsta motbudet till vår spik. Vi tror dock inte att han tar sig förbi Vainqueur R.P. från start och sedan är det tufft att kriga ner honom.

9 Goldstile är färsk och har bara gjort fem starter men är obesegrad felfri och avslutade bra vid segern senast. Nu Pagadi-sonen bör vara under stark utveckling och kan hävda sig trots bakspår.

3 Hard Times tränas på Bergsåker av amatören Ola Åsebo och överraskade i kvalet efter vass avslutning sista 600 från fjärde utvändigt. Han passerade enkelt Ghazi B.R. och hade grepp på ledaren Amazing Dream in på upploppet.

4 Black Talisman kördes till ledningen via tredjespår första 500 från sjundespår i kvalet. Han såg ut som en vinnare men blev infångad av Goldstile i sista stegen.

1 Gretzky B.R. kunde precis försvara ledningen från innerspår i kvalet och höll undan för drivning till slut. Han var utan chans som trea bakom mot Vainqueur R.P. för tre starter sedan och han var klart slagen av Ghazi B.R. som tvåa näst senast.

V75-5: 2600 auto
Rank:
A-hästar:
4 Järvsö Pegasus
5 Tand Kraft
3 Garli Moe Garlin

B-hästar:
2 Pyrmo
1 Ådne Odin
6 Eikfaksen
7 Moe Tjalve

C-hästar:
9 Will Prinsen
10 Smedpål
12 Vill Solen
11 Alsaker Blest
8 Troll Solen

Spetsstriden
6 Eikfaksen
är snabbast och sticker till ledningen men det är osäkert vem som är först framme för att överta av favoriterna. Vi tror att 5 Tand Kraft sitter i ledningen efter 500 meter.

Analys
En trio sticker ut i Kallblodsderbyt och det är en smaksak vem man tippar etta. 4 Järvsö Pegasus har fem segrar i följd och var överlägsen i derbyt i Sverige för tre starter sedan. Han avgjorde knappt mot en felfri Tand Kraft näst senast och vann kvalet med krafter kvar senast. Örjan Kihlström har storloppsrutin som få andra och det avgör tipset.

5 Tand Kraft vann nio av elva lopp förra året och tog hem norska kriteriet. Han var kullens kung fram till svenska derbyt där han galopperade. Han åkte dit i sista stegen mot Järvsö Pegasus näst senast men öppnade försiktigt den gången och fick sedan ett tuffare lopp. Han förlorade från ledningen i kvalet senast men vi anar att han gör ett bättre lopp denna gång och kan mycket väl ta tillbaka kungakronan.

3 Garli Moe Garlin var inte som bäst som trea näst senast men imponerade senast då han attackerade från andra utvändigt 600 kvar och passerade ledande Tand Kraft 450 kvar. Han vann säkert och är det norska hoppet mot J-O Perssons duo.

2 Pyrmo hade en kort galopp som trea bakom Järvsö Pegasus och Tand Kraft näst senast men står nu 20 meter sämre till. Han vann säkert från utvändigt ledaren i kvalet senast och tjänar fina pengar i felfritt lopp.

V75-6: 2100 auto
Rank:
A-hästar:
1 Bruno Di Quattro
9 Donatomite
2 Rafolo

B-hästar:
3 Viking Va Bene
7 Remee la Marc
5 Deep Sea Dream
6 Denise F. Boko

C-hästar:
8 Pebbe Simoni
4 Strong Forte
10 Pingus Vang

Spetsstriden
1 Bruno di Quattro
får svårt att hålla ut 2 Rafolo som har bra chans att ta ledningen. 3 Viking Va Bene är snabb bakom bilen men utmanar knappast stallkamraten i sin årsdebut?

Analys
Ett lopp för högsta klassen och vi garderar ordentligt. 1 Bruno Di Quattro är Frode Hamres val och vi tror att formen är uppåt med ett lopp i kroppen efter en månads uppehåll. Hästen var bra vid segern i Forus Open för fyra starter sedan men utan chans mot bland annat Dante Boko och Propulsion på Årjäng därefter. Medeldistans passar bra men innerspåret kan bli en fälla.

9 Donatomite missgynnas av bakspår men har rygg på Rafolo och kan hamna bra till. Han galopperade bort sig från start i Jubileumspokalen näst senast men följde med bra från rygg ledaren bakom Fossens Bonus senast.

2 Rafolo var fyra i ett försök i Sweden Cup i Robert Berghs regi näst senast och besegrade Bruno di Quattro i debuten i Sigbjörn Kolnes regi senast. Han var fullt godkänd som trea från ledningen efter en 06-öppning första 500.

3 Viking Va Bene vann i Paris i december men är svårbedömd efter långt uppehåll. 7 Remee la Marc vann ett billigt lopp i måndags men är en rysare med Björn Goop. 5 Deep Sea Dream skrällvann från rygg ledaren mot Rafolo näst senast. 6 Denise F. Boko har tre andrapris i följd och väntar på årets första seger.


V75-7: 2600 auto
Rank:
A-hästar:
4 Ferrari B.R.

B-hästar:
1 Cokstile
3 Born in the U.S.A.
2 Shocking Superman
9 N.Y. Coeur de Soleil
8 Evil Enok M.E.
5 Chief Orlando

C-hästar:
6 Looking Superb
7 Derby d'Estino
10 Allaway G.T.
11 C.C. Nosto
12 Jetsun

Spetsstriden
1 Cokstile
är snabb från start men det känns tveksamt att han ska ge sig in en i spetsduell mot 4 Ferrari B.R. som är mycket snabb ut och bör nå till ledningen.

Analys
4 Ferrari B.R.
är ett norskt superlöfte som har haft derbyt som årets stora mål och vi tror att han tar nionde segern i följd. Han var enormt bra när han utrustas med jänkarvagn och sprang 09,9/2100 auto för fem starter sedan. Han vann senast med norskt huvudlag och vanlig vagn men nu blir det helstängt huvudlag och jänkarvagn. Per Oleg Midtfjeld har siktet inställt på att nå ledningen och vi tror inte att någon vill ta emot honom.

1 Cokstile
är ingen enkel motståndare och han var tapper som tvåa från ledningen för tre starter sedan då han fick hård press (09 första 1000). Han hade bakspår näst senast och var utan chans från andra utvändigt bakom Ferrari B.R. som vann från ledningen. Senast vann han med krafter kvar från ledningen.

3 Born in the U.S.A. vann i V75 på Årjäng näst senast och har tre segrar i följd. Han vann enkelt i kvalet senast efter att ha övertagit ledningen efter ett varv. Han kan inte vara med från start men kan duga om de två främsta strider alltför länge om ledningen.

2 Shocking Superman vann det norska kriteriet förra året och tog årets första seger senast. Han släpptes till spets efter 550 och tog en bekväm seger sedan 9 N.Y. Coeur de Soleil galopperat från start.

V75-systemet

V75-1: 2,3,4,5,7,9,10,11,12,13,15 (14-8)
V75-2: 2,3 (1-4)
V75-3: 9,11,12,13 (14-15)
V75-4: 2 Vainqueur R.P. (5-9)
V75-5: 3,4,5 (2-1)
V75-6: 1,2,3,5,6,7,9 (8-4)
V75-7: 4 Ferrari B.R. (1-3)
11x2x4x1x3x7x1 = 1848 rader/924 kronor

 

On
Off

0 kommentarer

 • V64-tips till Lindesberg 15 juni

  Lars D Carlsons fina sto Order By Heaven (V64-1) gillade vi verkligen intrycket på i årsdebuten, hon spikas i V64-inledningen då hon har en mycket passande uppgift framför sig. Loppen håller bra klass denna fredagskväll och Draft One (V64-4) hoppas vi kunna få till spets, väl där ligger årets första seger öppen för Kent Knutssons fine fux!

  Tips Redaktionen, 2018-06-15 13:00

 • V64-tips Östersund 8 juni

  Mariluck har varit svårslagen på sin nya hemmabana sedan hon flyttade till Oscar Berglunds stall. Stoet gör sin tredje start i Östersund och vi tror att det är bra chans till tredje segern och spikar. Rofstad Odin har vunnit sina fyra senaste starter och är given tipsetta i sitt lopp.

  Tips Redaktionen, 2018-06-08 12:30

 • V64-tips Bollnäs 7 juni

  Jackpot och en hel del extra pengar i sexrättspotten. Omgången innehåller hela tre kallblodslopp och två av dessa löser vi med tvåhästarslås. Vi avslutar med en fräck spik.

  Tips Anders Nordqvist, 2018-06-07 12:30

 • V86-tips Kalmar 6 Juni

  Det är spelstopp 19:20 när Kalmar kör V86-tävlingar på nationaldagen. Vi spelar med två spikar. Uappa di Azzurra (V86-5) vann mot liknande motstånd senast och jagar tredje raka montésegern. Celsius Evo (V86-8) möter några lovande fyraåringar men kan vara tuffast från ett passande startspår.

  Tips Håkan Sundberg, 2018-06-05 14:00

 • V64-tips Kalmar 4 maj

  Tyvärr är det tunna fält i Kalmar denna fredags V64-omgång och inget av loppen blev fulla. Spiken, Joie au Coeur H.C., i V64-2 har varit klart förbättrad i sina två senaste starter och har toppchans att leda runt om.

  Tips Redaktionen, 2018-05-04 13:30

 • V64-tips Åby 3 maj

  Omgången ser intressant ut där Explosive Merlot ska ha bra chans att krossa allt i V64-inledningen. Andra spiken återfinns i V64-5 där Sun Esterel med två lopp i kroppen ska ha en bra chans.

  Tips Tommie Åkergren, 2018-05-03 13:00

 • V86-tips Jägersro/Solvalla 2 maj

  Ingen utdelning på sexorna i onsdags och omgången kryddas med en jackpot. Bra sportslig klass på omgången men tyvärr är det för lite hästar flera lopp. Swish Lane har toppchans i V86-2 och är en motiverad storfavorit och given spik. Mitt andra singelstreck är lite fräckare och i ett lopp där det ser ut att bli rundspel.

  Tips Ola Thimren, 2018-04-30 13:43

 • V75-tips till Bergsåker 1 maj

  En extraomgång till Bergsåker den 1:a maj. Loppen håller lite oväntat bra klass rätt igenom. Vi väljer att ta ställning i ett annars streckkrävande lopp och istället få med de streck som känns hyfsat starkt i övriga avdelningar.

  Tips Stefan Berglund, 2018-04-30 10:00

 • V64-tips Åby 27 april

  Sex spännande uttagningslopp där de fyra främsta i varje avdelning går vidare till Kungapokalen och Drottning Silvias Pokal. Jag inleder med att spika kapabla Vamp Kronos i V64-1 och avslutar med Hambletonianvinnaren Perfect Spirit ensam på kupongen. Det är jackpot och fyra miljoner i sexrättspotten. Eftersom det nog är ganska uppenbar risk för favoritparad rekommenderas att enbart spela för sex rätt.

  Tips Håkan Sundberg, 2018-04-27 11:30

 • V64-tips Gävle 26 april

  Gävletravet får storfrämmande och Daniel Redéns Propulsions comeback och första steg mot Elitloppet är givetvis högintressant. Att han ska förlora finns inte på kartan och det är bara fem lopp kvar att lösa. Cuarto Käbb singelstreckas också trots svårt läge. Intrycket senast var mycket tilltalande.

  Tips Ola Thimren, 2018-04-26 10:25

 • V64-tips Axevalla 19 april

  Omgången kryddas av en jackpot. Bo Falsigs obesegrade Vinci Power gör intressant årsdebut och han ska ha toppchans till fjärde raka i V64-3. Bästa spiken i omgången är hemmahästen Handsome Brad i den femte avdelningen.

  Tips Lars Bostedt, 2018-04-19 09:30

 • V86-tips Åby/Solvalla 4 april

  Eftersom V75Guiden finns till handa först på torsdag den här veckan, på grund av att måndagen (annandag påsk) var en röd dag, så bjuder vi på V86-tipsen på vår hemsida.

  Tips Anders Nordqvist, 2018-04-04 08:30

 • V64-tips Romme 23 mars

  Robert Bergh överlåter tömmarna till Nicklas Westerholm bakom Digital Ink som återkommer efter kortare uppehåll. Hästen besegrade Zenit Brick senast och bör runda ett litet fält över tre varv. Nicklas tar ut nyförvärvet Lukas Zaz och jag tror på seger direkt i V64-5.

  Tips Håkan Sundberg, 2018-03-23 13:00

 • V64-tips Åby 22 mars

  Lite tunt med hästar i fälten men några intressanta årsdebutanter och att det är en ackumulerad jättejackpot höjer förstås temperaturen på tävlingarna. Bästa superjackpotspiken är Firewire i det inledande stoloppet trots tillägg över kort distans.

  Tips Redaktionen, 2018-03-22 10:15

 • V64-tips Bollnäs 16 mars

  Omgången ser relativt lättlöst ut. Vi väljer att spika Knifetown Winner (V64-4) som har en mycket bra uppgift framför sig. Månprinsen A.M. (V64-5) är redo för årsdebut och trots spåret tror vi han avgör i god tid. Med två sådana spikar som blir hårt betrodda krävs det att det går i kant i något av de övriga loppen för att det ska bli skaplig utdelning.

  Tips Redaktionen, 2018-03-16 13:00

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Guidens besökare

Övriga svenska travsidor

15 kommentarer

rickard@allmo.net: https://travranken.wordpress.com

Artikelkommentarer


Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842