V64-tips Gävle 7 september


Singelstrecken

11 Gretzky Boko (V64-1) kördes fram utvändigt ledaren och höll starkt mot tuffare hästar näst senast. Han såg ut att vara borta ur loppet senast men kom ikapp fältet och var utvändigt ledaren dryga varvet kvar. Han övertog ledningen 550 kvar och stod emot när han blev utmanad över upploppet. En häst för V75 som bör vinna felfri. Spik!
– Han tappade massor på en tidig galopp senast men kunde ändå gå runt dem och vinna. Det var en riktigt bra insats. Det är en bra häst som inte hade startat på ett tag innan det loppet och jag tror nog han att går framåt med loppet. Han bör ses med bra chans igen, säger Preben Sövik.

1 Muscle Hustle (V64-5) har en perfekt uppgift i Fyraåringsstjärnan. Han har imponerat stort under året och redan sprungit in 1,8 miljoner kronor. Senast lät Robert Bergh honom möta äldre hästar i Åby Stora Pris. Efter galopp i första heatet så vann han knappt men säkert från spets i det andra. I skiljeheatet tog Robert upp direkt varför det blev en ren speeduppgörlese sedan ledaren fått anföra i 21,5-tempo! Han lämnade ryggen på Midnight Hour in i slutsvängen men trots 05,4 sista 400 så räckte det inte fram. Här är förutsättningarna helt perfekta och vi tror ingen kan lura honom på ledningen och sedan ska det normalt vara spel mot ett mål. Given spik.
– Han var mycket bra i Åby Stora Pris. Det blev ju ett taktiklopp med en väldigt snabb avslutning i skiljeheatet och han gjorde det bra. Allt verkar fint efter de tre loppen samma dag och han har ju visat förr att han är en hård häst som tål tuffa lopp. Nu ser förutsättningar perfekta ut eftersom han är snabb ut och man kan väl också säga att han går ner en del i klass. Man måste väl tro att han ska kunna leda från start till mål, säger Preben Sövik.

V64-tips Gävle 7 september

Sparloppet

7 TasteofChocolatier kördes fram utvändigt ledaren i ett tidigt skede näst senast och höll farten strålande. I fredags fick han också göra grovjobbet utvändigt ledaren i tufft tempo och föll med flaggan i topp. Han står verkligen på tur för seger och bör ha bra chans bara han tagit det senaste loppet på rätt sätt.
– Han gjorde ett bra lopp mot ganska tuffa hästar senast efter att ha fått gå i tredjespår fram utanpå ledaren. Nu ser det väl ut att vara lite lättare emot och formen är vettig. När polletten trillar ner för honom tror jag att han kan bli riktigt bra och jag tycker nog att han ska räknas ganska tidigt här, säger Preben Sövik.
6 Lass Revenue drog i hårt tempo i korta E3-finalen senast och var slagen i sista sväng. Lättare motstånd nu givetvis och normalt bommar han inte ledningen. Skulle han få bestämma en bit, vilket nog krävs, kan det hålla hela vägen.
4 Electrical har visat viss fart och kan tända till av miljöombytet. Hon är kvick ut och kan få en perfekt resa.
– Hon var sjuk när hon kom till mig. Känns hygglig i träningen men jag får inget riktigt grepp om henne för hon känns inte som någon träningshäst. Därför är det svårbedömt men hon har ju gått bra i loppen tidigare så vi får ta det här som ett test. Tanken är att hon ska få fortsätta att tävla barfota som hon gjort i de senaste starterna, säger Hans-Owe Sundberg.

Systemet


V64-1: 11 Gretzky Boko
(8-13)
V64-2: 4,6,7 (3-2)
V64-3: 1,5,9 (4-10)
V64-4: 1,4,5,6,10,11 (7-9)
V64-5: 1 Mustle Hustle (6-2)
V64-6: 1,2,4,5,6,7,8,9,10,12 (11-3)

540 rader/kr

För fullständig ranking, flera intervjuer och analyser, se veckans nummer av V75 Guiden.