Toppsport direkt i TV med ”fetodds”

Var Torvalds senaste flopp en engångsföreteelse? Är Dumle redan tuff nog att krossa allt från dödens? Ska Gentleman i år blomma ut till den topphäst han hela karriären lovat? Duger Glen Kronos mot dessa topphästar redan i debuten som fyraåring? Och har Colombian Necktie mognat i vinter? Roger Walmann låter i alla fall oerhört nöjd med sin femåring. Frågorna är många och dessutom bjuder ATG på s.k. fetodds i Olympialoppet.

En halvmiljon extra kastas in i vinnarspelspotten i minst ett lopp under fem veckor. En satsad hundring på en treoddsare kan, beroende på hur stor spelökningen blir, förvandlas till 400 spänn. Lite kittlande förstås och givetvis ett sätt för ATG att visa de styrande i landet att det spelas mer om spelavdraget blir lägre och att detta i sin tur skulle innebära mer pengar till statskassan.

Förknippar inte lördagar med vinnarspel
Svenska Spel har gjort den här manövern med en halv miljon extra på Bomben och det har tveklöst varit spelstimulerande.

Lite kul är det förstås men för egen del förknippas inte lördagar i första hand med vinnarspel. Då är det betydligt mer kittlande att kunna vinna miljoner på V75. Jag väntar fortfarande och är alltid lika förhoppningsfull.

Solvalla bjöd på vårmarknad i söndags. Det var en rad barn- och familjeaktiviteter som gjorde att publiksiffran passerade 2500 vilket hade varit en omöjlighet en vanlig söndag. Förhoppningsvis dök det upp några nya människor som kanske fastnade för det här. Vad de nya fick lära sig? Jo, att det bara är att strecka Björn Goop så ordnar det sig. Karln vann fem av de sju första loppen.

De fick också lära sig att Lugdunum på ren svenska är en ”jävulusisk” häst. Trots tredjespår i stenhårt tempo i 1100 meter innan an kom till ledningen så var han smått överlägsen på 12,3/1640 auto. Tänk, jag som förr trodde att det här var en stayer. Nu kan det bli V75 på Romme i påskhelgen. Åke Lindblom i direktsänt trav-TV är också den bästa reklam svensk travsport kan. Den här showgubben är guld värd.

Det behöver inte bara vara gulligull

De (och även vi andra) borde väl kanske också fått veta varför kuskar ibland kör som de gör. Jag tycker att Per Skoglund i Solvallas vinnarcirkel har utvecklats.

Toppsport direkt i TV med

Han är påläst och gör för det mesta ett bra jobb som intervjuare men att i segerintervjun med Torbjörn Jansson efter V65-4 missa att fråga varför han pressade vildsint i 14-5-tempo med 34-oddsaren Hotlandcruzer F.T. (30.500 kr på kontot och iskall 800 kvar) i loppet före var ett självmål. Det behöver väl inte bara vara ”gulligull” i vinnarcirkeln. Det gör inte trav bäst på plats.

Till sist: Att lämna in V75 strax före start en lördag kan vara en nervpärs. En polare fick nej sju gånger innan kupongerna till sist gick igenom. Det här måste ni ta i tu med, ATG!

Av: Stefan Berglund