I

Ickevinnare – häst som visar tydlig ovilja mot att vara först i mål. Släpper alltid konkurrent förbi sig på upploppet eller vägrar spinga förbi. Ett dåligt spelobjekt och har ofta många andra- och tredjeplatser i resultatraden.

Inbjudningslopp – löpning vars deltagare har bjudits in av det arrangerade travsällskapet. Elitloppet är landets mest kända i sitt slag.

Indikator – en slags ”oddstavla” som för publiken delger information om tävlingarna. I första hand aktuella odds men även resultat, strykningar och annan info.

I

Inget extra – vanligt uttryck för häst som inte utmärkt sig i lopp.

Inkörning – metod för att vänja unghästen vid bett, tömmar, sulky och andra detaljer som hör ihop med tävling och träning.

Inlämningsavgift – belopp som spelaren tvingas betala för att få spela hos ett totomatombud. Ute på travbanorna och vid inlämning på ATG:s hemsida ATG.se, slipper man dock alla inlämningsavgifter.

Insatslopp – lopp förbehållna hästar vars ägare betalat insatser i olika omgångar. Typiska insatslopp är Derbyt, Kriteriet och Stochampionatet. Däremot är Elitloppet ett inbjudningslopp.

Isbana – ett annat uttryck för vinterbana.

H J