Guiden Express V75: Färjestad 29 juni

Ruggiga tips förra veckan och efter spik på Maroon Day och utgång på Västerbo Voodoo så satt vi kvar med åtta streck vilket gjorde att vi tacksamt tog emot treprocentaren Larry Wood. Nettot på de satsade 1920 kronorna blev hela 194.548 kronor!

Så formstarkare kan man inte bli och nu tar vi sikte mot Färjestads V75-omgång med såväl STL-, som E3-finaler inom V75-ramen. Vi spelar med två spikar rätt ut och har sedan råd med dubbla utgångshästar i två av loppen. Bra surr med aktuelle Ulf Ohlsson som kör i fyra avdelningar samt med Per Nordström som hans E3-finalist.

Häng med ett gäng i form!

Bästa spiken

5 Dea Sprint Bar (V75-1) hade lekstuga i bronsförsöket senast och har nu precis som då mer än dubbelt som mycket pengar på kontot som de flesta andra i loppet. Hon har också sprungit tider på distansen som är bättre än konkurrenterna. Hon har ett kanonspår bakom bilen och ett högst troligt scenario är att hon tar ledningen in i första kurvan och att det sedan är spel mot ett mål igen.

Näst bästa spiken

Precis som i tidningen står vi fast vid samma spikar vilket innebär att vi fortfarande tror att 2 Oriana Boko ska ha toppchans att ta hem E3-finalen för ston (V75-6). Från spår två bakom bilen bör hon hamna vettigt till i andraspår och sedan bör hennes sista ”åttahundring” bli svår att stå emot. Det saknas inte motstånd och Walmanns obesegrade S.G.Empress lär bjuda på en match men vi tror att Oriana är tuffast sista 100. Det känns också rätt att ta ställning i ett lopp där det är ganska jämnstreckat mellan de två nämnda.

Skrällbuden

12 Keyword (V75-2) har svarat för enbart bra insatser på sistone och gjort det från kön i de två senaste loppen. Han mötte förvisso ett ganska billigt gäng senast men han visade 1.12 sista 1400 med 1,5 sväng i tredjespår och det med till synes en del sparat i mål. Får han bara minsta hjälp med tempot och draghjälp är det här en klart spelvärd femprocentare.

5 Like Magic Sisu (V75-3) är en storvuxen Googoo Gaagaa-valack som verkar under kraftig utveckling. Han tävlade barfota runt om för första gången senast och det blev ett litet lyft. Det blir utan skor igen men det kan även bli några andra utrustningsjusteringar. Vi håller honom som knapp spetsfavorit och det är inte omöjligt att han har en låg 12-tid i kroppen. Det kan räcka långt.

3 Zaxton (V75-5) gör bra lopp hela tiden och höll starkt utanpå stallkamraten Kilgore senast. Att det nu är halvvarvet längre distans är nog bara ett plus för Zaxton och om han dessutom slipper göra grovjobbet blir han extra intressant till låg procent.

Utgångshästar

7 Esperia Font och 8 Dutchess Sun (V75-4) har båda varit grymma på sistone och att de nu har spår långt ut är inte så konstigt (men gynnas av den invändiga strykningen) och gör kanske inte heller så mycket då det handlar om en spårtrappa. Det är nog fördel Esperia Font att kunna köras till ledningen först men det är inte helt omöjligt att Daniel Wäjersten kommer att sända det som går med Dutchess Sun och försöka hinna före. Utan ”tok”, vilket Wäjersten sällan är inblandad i, så ska det vara bra chans att någon av dem vinner.

Det blir dubbla utgångar även i V75-5. 2 Call Me Gleipner blandar och ger och har vunnit vartannat lopp på sistone och galopperat bort sig däremellan. Senast vann han trots inledande galopp och var riktigt bra. Sköter han sig så bör han ha bra chans från ett fint utgångsläge. 11 Emerald Island vann Klass II-finalen på topptid näst senast. Han fick det visserligen serverat men insatsen var toppfin. Han var bra även senast då han hängde i tredjespår i princip hela vägen, låt vara i Tingsryd med ”bara” två svängar men insatsen var fortsatt fin och han hade nog grejat segern utan störningsmoment på upploppet. Då gick han med skor men nu blir det barfota runt om vilket är ett jättelyft för Emerald Island.

Spetsstriderna
 • V75-1: 1 Make it Schermer kan vara en bilföljare när han är på det humöret men det kan också bli galopp. 3 Behind Lord är också snabb ut och vill ner till plankan. Båda bör släppa ledningen till 5 Dea Sprint Bar vars gula kusk knappast lägger sig nöjd på utsidan.
 • V75-2: 1 Stens Rebell kan öppna snabbt men innerspår på Färjestad är inte så bra och vi tror att 5 Ready West som startar från mer fördelaktiga spår fem mitt i banan kan blåsa förbi efter en bit.
 • V75-3: Ingen helt lättlöst spetsstrid. Gocciadoro valde spår ett med Free Time Jepson. Vet han att hästen är så snabb i väg eller visste han inte att innerspår på Färjestad är lurigt? 2 Magic In kan öppna men frågan är om Adielsson vågar lägga lasset. 3 Phantom Express är nog lite snabbare än de båda invändiga men tillräckligt för att ta en hel längd? Tveksamt. Kanske är det så att storvuxne 5 Like Magic Sisu blåser förbi och sedan körs i front. 4 Dream Mine gör blott sin femte start men är bra och kanske att han kan öppna också. Viss fördel Like Magic Sisu.
 • V75-4: Flera startsnabba i detta lopp. 1 Elin Avant, 2 Honey Dun Girl, 4 Dino Cream och 5 Denali Doc kan alla lägga iväg snabbt. Kanske att det är viss fördel Dino Cream. Vi tror att hon gärna släpper till 7 Esperia Font om hon kommer efter en bit. Det är inte lika säkert att 5 Denali Doc, om hon når täten, släpper till Esperia Font. Men kanske är det trots allt så att Esperia Font sitter i front på första långsidan. Eller kan Wäjersten få snurr på 8 Dutchess Sun och blanda sig i spetsstriden?
 • V75-5: 1 Kilgore spetsade från spår två senast och får nog gälla som spetsfavorit trots ”innern” på Färjestad. De som kan öppna återfinns nämligen direkt på utsidan och det kan nog bli problem för 2 Call Me Gleipner och 3 Zaxton att ta sig förbi Kilgore.
 • V75-6: 1 Kilimanjaro Face öppnade vasst till spets från spår tre senast och Dante Kolgjini lär göra allt han kan för att hålla ledningen. Men innerspår är som nämnt lite lurigt i Karlstad. 4 Unique Princess rasslade till väldigt snabbt näst senast men galopperade då in i svängen. 5 S.G.Empress öppnade också snabbt näst senast men tappade då travet in i svängen. Möjligt att 6 Captiva är den stabilaste och snabbaste och kan skickas till spets. Men hon släpper med garanti och då ligger vägen öppen för Unique Princess eller S.G.Empress att överta.
 • V75-7: Erik Adielsson fick en väldig fart på 1 Triton då han fick chansen bakom honom på Romme i påskhelgen. Men det var från spår sex. Triton öppnade riktigt bra från innern för tränaren för tre starter sedan. Erik Adielsson är riktigt vass att köra från start och kanske är det så att Triton, trots alla om och men angående innern i Karlstad, får gälla som spetsfavorit. Den som utmanar är främst 4 Parveny. 8 Mizai är också snabb ut men har en lång bit ner till sargen från sitt spår längst ut.

Intervjuer

 • Ulf Ohlsson har några intressanta uppsittningar på lördag och kör i båda E3-finalerna. I ”herrklassen” sitter han upp bakom Joakim Elfvings 3 Phantom Express (V75-3) som han kört i alla sex starter vilket inneburit fyra segrar.
 • – Han har gjort allt rätt hittills. Det blev galopp i debuten men annars har det varit fläckfritt. När han blev tvåa spurtade han bra bakom en Gocciadoro-häst men annars har det blivit fyra segrar.
 • Vad säger du om läget och hur snabbt kan han öppna?
 • – Det fanns bara spår ett och tre kvar att välja på. Han kunde inte hålla ledningen från innerspår i Eskilstuna och det är ju inte heller lättare från innern på Färjestad. Kanske att spår fyra eller fem varit bättre men tre är helt okej.
 • Hur snabb är han då från start?
 • – Om han är i fas och i rätt rytm kan han öppna rätt snabbt och visst kommer jag att ladda från start. Vi får väl ta det lite som det känns när bilen släpper.
 • Vad tycker du är Phantom Express främsta egenskap?
 • – Jag tycker att han är väldigt allround. Han går bra i spets men minst lika bra bakifrån. Han har även klarat dödens men det blir väl svårt att vinna det här loppet från dödens. Sedan tycker jag att han är väldigt samarbetsvillig på alla sätt.
 • Hur ser du på chansen?
 • – Det är förstås väldigt bra emot men visst hoppas jag att vi ska vara med i striden.
 • Du körde även och vann med 5 Like Magic Sisu i uttagningen. Var det svårt att välja häst?
 • – Like Magic Sisu var väldigt fin senast men jag hade sagt till Petri Salmela att den dagen han rycker skorna på honom skulle det bli bra effekt och så blev det senast. Visst funderade jag en del och ville ha någon dag att bestämma mig. Sedan kanske spåret avgjorde en del.
 • Tror du Like Magic Sisu kan skrälla?
 • – Han öppnade väldigt bra senast men jag tror att han, om Phantom är i fas, får svårt att ta en längd på min. Men skulle Like Magic Sisu komma till spets och gå framåt lite med några förändringar så är han inte borta.
 • Vad säger du om hans senaste lopp?
 • – Man kanske kan tro att han blev het men det var jag som ville hålla tempot uppe. Han kändes även bra gången före men han hajade då inte riktigt när jag backade loss honom.
 • I stofinalen (V75-6) kör du Reijo Liljendals 3 Screen Time Limit som vann på bra sätt i uttagningsloppet. Vad säger du om henne?
 • – Hon har vunnit två av de tre lopp jag kört henne och slog ihop och galopperade efter start näst senast. Hon avslutade oerhört vasst i Gävle för tre starter sedan. Senast gynnades hon av tempo men hon avgjorde på bra sätt. Nu är det tuffaste loppet för henne hittills och visst blir hon lite synad. Hon har ju bara tre felfria lopp i kroppen och frågan är om det räcker mot bl.a. Boko-hästarna samt Walmanns S.G.Empress som har mer rutin. Men det är en jättefin märr så helt borta är hon nog inte.
 • 1 Elin Avant är din uppsittning i V75-5. Kommentar om henne?
 • – Hon har varit jättebra i de loppen jag kört henne på sistone. Hon vann på en bra tid senast. Vi var slagna av Björn Goop och Nikki Lane men hon kontrade tillbaka. Nu har det varit voltstart på sistone men har sett att Svante sagt att hon inte är lika snabb bakom bilen. Esperia Font och Dutchess Sun kan nog bli tuffa men jag hoppas Elin kan smyga med till bra pengar i alla fall.
 • Per Nordströms 2 Magic In (V75-3) var kanske den som imponerade mest i uttagningsloppet till långa E3. Via tredjespår till utanpå ledaren efter 700 meter gick han ifrån till mycket enkel seger. Hur har det varit efter loppet och vad har han gjort i veckan?
 • – Allt har sett jättebra ut efter försöket och det finns inget negativt att säga om honom. Han har jobbat på precis som han brukar.
 • – Jag hade ju tagit av honom bakskorna näst senast och satt på honom boots fram men det blev inte rätt då det gick i 08,5-tempo sista 500 i täten och vi skulle försöka göra något från tredje utvändigt. Han blev helt enkelt för snabb i baksteget och han var ursäktad att det blev galopp in i sista kurvan. Senast hade jag tagit bort frambootsen och han gick med tunna skor bak och så blir det även på lördag. Vi ändrar inget alls, inte ens kusken. Jag var avstängd när uttagningarna kördes och då tyckte jag inte det kändes rätt att putta bort Erik till finalen när han gjorde det så bra. Jag kan behöva Erik någon fler gång framöver och står det då och väger kanske han väljer att köra åt mg.
 • Är det nervöst att stå vid sidan?
 • – Lite mer nervöst än att köra själv är det väl men jag brukar ändå vara rätt lugn och trygg.
 • Blir det några körorder till Erik Adielsson?
 • –  Nej, det blir det inte. Nu har Erik fått känna på honom en gång och det är viktigt. Jag vet att han kan öppna bra, bättre än vad folk tror, men samtidigt så är det ju Ready Cash-blod i honom så det är inte bara att lägga på honom pisken och gasa. Men det där känner man när bilen släpper. Men även om han vunnit fyra av fem lopp så är det fortfarande en stor valp och det finns risk att han kan klippa i lite för mycket om man inte passar honom.
 • Hur ser du på öppningen av loppet?
 • – Min kan som sagt öppna men det är flera snabba från framspår. Det är svårt att säga hur snabbt Free Time Jepson kan öppna men kanske vet Gocciadoro att han hans häst är riktigt snabb. Jag håller nog ändå Phantom Express som knapp spetsfavorit. Men det finns flera snabba. Like Magic Sisu och Preacherman kan också kliva i väg snabbt så det är lite ovisst.
 • – Men min häst behöver inte spets för att vinna och som jag ser på loppet så är han absolut en av de som kan vinna, säger Per Nordström.

Viktigt vetande

 • Ni som tog rygg på det här Nyhetsbrevet förra helgen fick en härlig avslutning på midsommarhelgen. Med spik på Maroon Day, sparlopp på tre hästar i guld och med utgång på Västerbo Voodoo så fanns det åtta hästar att hoppas på i avslutningen och då gjorde det ju inte ont att treprocentaren Larry Wood vann. Nettovinsten på sju rätt blev 195.548 kronor.
 • Alessandro Gocciadoro brukar ha en grym träffprocent men senaste veckorna har varit något alldeles extra. Av hans 14 senaste starter har nio slutat med seger.
 • Innerspår bakom bilen är olika bra eller dåligt på olika banor. På t.ex. Bergsåker är innern ett toppspår men på bl.a. Färjestad är det inte lika bra och att spår ett valdes bort av många i E3-finalen för ston kan vara ett bevis på svårigheten från innern.
 • 1 Make it Schermer (V75-1) förefaller kanske vara en rusartyp som trivs bäst på kort distans men faktum är att sex av hans åtta segrar i karriären är över 2140.
 • 6 Jo Black (V75-1) och Malte Handfast är ett mycket samspelt ekipage. Malte har kört honom tio gånger och vunnit sju.
 • 7 Pingis (V75-1) var grymt bra vid segern på Lunden för tre starter sedan och bra även senast efter en lite orolig löpning. Han vann två lopp den här tiden i fjol. Nu blir det också barfota bak och så har han inte gått sedan augusti ifjol.
 • 4 Cherokee Face (V75-2) har tävlat barfota fram i sina fem senaste starter men nu rycker man för första gången skorna runt om. Per Linderoth är obesegrad (1/1) med honom.
 • 8 Heavenly Zet (V75-2) är en son till Daniel Redéns absoluta favorit Delicious U.S. Fyraåringen har visat kapacitet och kommer allt mer. Nu blir det barfota runt om för första gången. Inga som helst jämförelser i övrigt men det var utan skor på alla hovarna som mamman travade 1.08,6/1640 auto i Bollnäs…
 • 1 Free Time Jepson (V75-3) värmde inte alls bra men Alessandro Gocciadoro var inte orolig utan menade på att värmningar inte är hästens bästa gren och det visade han också i loppet.
 • 5 Like Magic Sisu (V75-3) öppnade snabbt till ledningen i försöket och höll undan säkert. Det var första gången barfota runt om och med jänkarvagn och det blir samma på lördag. Han gick med öppet huvudlag senast men nu kan det ett norskt halvstängt. Sedan kanske man också tar bort det han haft i öronen.
 • 9 Mi Amore Bros (V75-4) har ännu inte vunnit i år men i fjol vann hon två lopp runt månadsskiftet juni/juli. Hon hamnade illa till i tredjespår senast och hade väl säkert 40-50 meter fram till ledande Esperia Font 1400 kvar. Men Mi Amore Bros spurtade vasst efter sen lucka och klockan visade 11,6/1400, inte så många längder bakom vinnaren.
 • 15 Celiaz (V75-4) kommer med tre raka segrar men senast var hon ”bara” tvåa i mål och klart slagen av Bo Westergaards Gabi Kyvsgård som vann med 1,5 längder men visade sig sedan inte vara startberättigad och fråntogs segern.
 • Spets är alltid en bra position men i V75-5 kanske det är extra betydelsefullt. Hästarna med framspår har följande statistik då de körts i spets: 1. Kilgore 1/3, 2. Call Me Gleipner 3/3, 3. Zaxton 4/5, 4. Erik the Phantom 1/1, 5. Rajon 2/3, 6. Peter Pan 2/3, 7. Ajlexes Hans 5/5, 8. Sparky’s Dream 1/2.
 • 11 Emerald Island (V75-5) har haft ett toppår med sex segrar och tre andraplatser på nio starter. Han har tävlat barfota runt om vid tre tillfällen och vunnit i smått imponerande stil. Det blir barfota runt om igen och tränare Veikko Haapakangas har efter det här Margareta Wallenius-Klebergs Pokal i augusti i sikte.
 • V75-6 är E3-finalen för ston och det är ett lopp där det brukar skrälla. För två år sedan vann Sparven och Mika Forss långa E3 till 124 ggr pengarna. Sedan 2013, alltså de elva senaste åren, har vinnaroddsen i stonas långa E3 varit: 9,124,6,3,3,13,15,24,5,16,26 ggr.
 • 10 Lilium Sisu (V75-6) fullföljde starkt bakom 2 Oriana Boko senast. Nu blir det första gången barfota runt om samt första gången med jänkarvagn.
 • 2 Västerbo ImtheMan (V75-7) är sina nio år till trots kanske i sitt livs form. Han har körts i ledningen åtta gånger och vunnit alla. Han har dock haft svårt i V75/STL-sammanhang och andraplatsen på Åmål, i försöket senast, är hans bästa placering.
 • 10 Dany Capar (V75-7) har gjort fem starter för Alessandro Gocciadoro och varit väldigt bra. Han har dock gått i ledningen i alla dessa och det är lite svårbedömt hur han fungerar bakifrån.
Systemet
Kupong 1

V75-1: 5 Dea Sprint Gar (8-4)

V75-2: 1,3,4,5,6,8,11,12 (7-9)

V75-3: 1,2,3,4,5 (6-9)

V75-4: 7,8 (15-9)

V75-5: 1,2,3,4,6,10,11 (9-7)

V75-6: 2 Oriana Boko (5-9)

V75-7: 1,7,9,10,12 (4-5)

2800 rader/1400 kronor

Kupong 2 

V75-1: 5 Dea Sprint Gar (8-4)

V75-2: 1,3,4,5,6,8,11,12 (7-9)

V75-3: 1,2,3,4,5 (6-9)

V75-4: 9,15 (5-1)

V75-5: 2,11 (4-1)

V75-6: 2 Oriana Boko (5-9)

V75-7: 1,7,9,10,12 (4-5)

800 rader/400 kronor

Totalt: 1800 kronor