Guiden Express V75: Boden 15 juni

Boden hägrar och en jackpot gör denan sena lördag kväll ännu mer spännande. Vi har fått positiva signaler såväl från stallet som från kusken gällande en häst som vi väljer att spika rätt ut. Det ger oss utrymme att gardera självaste Francesco Zet i Norrbottens Stora Pris!

Bra surr med Mats E Djuse kring hans sex uppsittningar samt surr med ett ”kallblodstall”. V75-omgången känns spelvärd med hela 43 miljoner i sjurättspotten!

Lycka till!

Bästa spiken

En jackpotomgång med några stora förhandsfavoriter men vi siktar högt och väljer att spika i kallblodsloppet, V75-4, där vi har fått positiva intervjuer om 13 Pyrotek. Det känns rätt att koppla grepp om omgången i ett lopp där många garderar. Pyrotek är stark och har ett passande spår då han får upp farten direkt från springspår med extra anlopp. Han visade 24/1900 efter galopp näst senast och var fullt godkänd senast då han var ute i fjärdespår i sista kurvan. Han räds inte motståndet denna gång och har bra chans att ta ner dem den tunga vägen.

Låset

7 Francesco Zet (V75-7) levde inte riktigt upp till förväntningarna när han fick segerraden bruten i Elitloppet senast men det är hårt att klaga på en häst som springer 1.08,7. Det låter som att han behövde loppen för att nå riktig toppform och han hade bara ett lopp i kroppen inför Elitloppet. Han är en stark favorit och visst finns en chans/risk att han släpps till spets men han kan vinna på flera sätt. Vi tar ändå chansen att gardera honom med 3 Great Skills som ska vara klart förbättrad med lopp i kroppen och hon har ett bättre läge. 5 Castor the Star har chans att ta spets och sedan kan det bli ett taktiklopp.

Skrällbuden

10 Mellby Interest (V75-2) är på väg mot formen men tappade en sko senast. Besegrade Grit Brodda två gånger i följd under hösten och är felspelad (en procent). Tidigt segerbud om favoriten sviker.
12 Coin Boy L.A. (V75-3) är en lovande treåring där man har siktat på det här loppet. Han har lite pengar på sig ännu och bör kunna gå en 13-tid.
9 Inge B.Svärlig (V75-5) varnade vi för redan i tidningen och till låga fyra procent är han givetvis fortsatt aktuell som skrällbud.
8 Nikylon (V75-6) kan nå ledningen trots åttondespåret och han var mycket fin vid segern senast.

Utgångshästar

8 Relevant Stride (V75-2) tog åtta segrar i följd innan hon fick ge sig från ledningen på Solvalla senast men hon hade förmodligen vunnit om Freako inte varit het på utsidan så hon fick inte dämpa tempot. Hon möter passande motstånd och vi ser det inte som någon nackdel att det blir skor som hon har haft tidigare istället för barfota runt om som senast. Hon är även stabil och har tagit ledningen från andraspår i volten tidigare. Det är inte alls fel att spika henne men hon ska resa långt och hon var inte lika bra när hon vann i Finland näst senast. När hon blir mycket stor favorit nöjer vi oss med att ha henne som en stark utgångshäst.

10 Kingen Mearas (V75-6) är favorit som ny i Klass I men han duger bra även i högre divisioner. Det visade han inte minst senast då han enligt ATG X-labs i omräknad tid med hänsyn av spåren avslutade 07,7/1000. Nu är han klar favorit från bakspår och det har i alla fall tidigare under veckan varit osäkert om det blir barfota runt om igen. Han har bara gjort en start över lång distans tidigare (fritt sent som trea) och han känns som en favorit man varken vill spela på eller emot och han är en typisk utgångshäst.

Spetsstriderna
 • V75-1. 1 Roller Coaster Ås är snabb men bör sikta på rygg ledaren. 3 H.C.’s Crazy Horse är normalt inget spetsbud men läget är spännande och Erik Adielsson ska aldrig underskattas när det gäller att få fart från start. 4 Heartbeat Thunder är knapp spetsfavorit utan att vara någon startraket. 6 King of Djazz öppnar bra men tveksamt om han kommer förbi. 8 Maybach W.F. spetsade enkelt (med Adielsson) med spår utvändigt om Heartbeat Thunder på Umåker. Öppen spetsstrid.
 • V75-2. 1 Aya Face bör släppa spets om hon kan hålla den första biten. 2 M.T.Special Girl kommer från två spetssegrar och vi tror att hon tar spets eller körs dit. Hotet kommer från 3 Notice’em som också brukar öppna bra. 6 Point of View bör får en bra start när hon är ensam från springspår. Vi blir dock inte förvånade om 8 Relevant Stride körs fram och sitter i spets varvet kvar.
 • V75-3. 1 Goodwin Zet har inte laddats i Finland men tagit spets i Sverige tidigare. Det är möjligt att han kan hålla ut dem vid laddning. 7 Heineken Bishop har tagit spets i årets tre starter men det har varit mot enklare hästar. Oviss spetsstrid där 3 S.G.Dangerous och 5 Sensitive Tile kan vara snabbare än tidigare när de får gå med helstängt huvudlag.
 • V75-4. Kallblodsloppet är öppet och även startmomentet men vi tror att 7 Järvsömalla sticker till spets och sedan kan 6 Prinsen af Sola vara först framme för att överta. 4 Modig Ripa kan vara ett spetsbud med Magnus A Djuse. 5 M.P.Domino kan också öppna men fördel för hästarna från springspår som bör komma iväg bra när det inte är några hästar från bakspår och de är bara två i volten.
 • V75-5. 1 Imperator F.I. öppnar bra men ovisst om han svarar 2 Behind Lord som troligen utrustas med blinkers och vasse Erik Adielsson kör. 6 Last Dying Breath laddas utifrån och med open eye-huvudlag tror vi att han är snabb nog för att pressa sig till spets.
 • V75-6. 2 Beast kan öppna men svarar knappast om han utmanas och vi tror att 8 Nikylon har bra chans att nå till spets om han laddas från åttondespåret. Tänkbara är 5 Sultan Sea och 6 Xeven Leader men vi håller Nikylon som den som kan öppna bäst.
 • V75-7. 2 Phoenix Photo har läge för ledningen men ska helst ha rygg ledaren enligt tränaren. 3 Great Skills och 5 Castor the Star är två spetsbud men det är möjligt att 7 Francesco Zet ses som en bra rygg och att han släpps till ledningen. Vi tror på Castor the Star eller Francesco Zet i spets.

Intervjuer

 • Jan-Olov Persson har två hästar i kallblodsloppet och det låter bäst om Pyrotek från Marcus Lilius.
 • 6 Prinsen af Sola (V75-4) har varit förbättrad som valack men hade en sämre period och det var formhöjande för honom att få vinna senast. Det var en medhängartid när han sprang 24,8 för tre starter sedan men han visade då att han är bättre bakifrån än i ledningen som han gick på Åby innan. Det går inte att köra på honom första 100 men det är en fördel med springspår för honom. Halvstängt huvudlag och barfota bak.
 • – 13 Pyrotek (V75-4) hade ny balans senast då han gick med öppen tå och jag gav honom ett snällt lopp då det var många som ville köra i andraspår. Han blev friare i gången och han kändes bättre än när jag körde honom i april. Han tål att göra jobb och har mött tuffare hästar så jag räknar med att han körs offensivt och jag tror mest på honom. Vi kommer att korrigera automatkäken lite från senast så kan det bli ännu bättre. Barfota bak och öppet huvudlag som senast, säger Marcus Lilius.
 • Mats E Djuse kör i sex V75-lopp och har flera halvchanser och kanske en riktigt bra!
 • 5 Night Art (V75-1) har haft motivationsproblem och fick gå tufft näst senast så jag tyckte att det var givet att inte gå först i tredjespår senast. Det löste sig och han var fin över mål. Han kändes bra i första jänkarvagn näst senast men han kändes bra även senast. Han har hoppat om man laddat men vi får se hur han känns bakom bilen och han är väl fjärdehäst i loppet ungefär.
 • 6 Point of View (V75-2) har jag aldrig kört och jag kan inte säga något om henne.
 • 11 I.D.Gasolin (V75-3) gjorde ett bra lopp senast men det är dåligt läge. Nu blir det första jänkarvagn och jag tycker inte att han är direkt sämre än de andra, även om det var ett tag sedan jag körde Zigzag Zagazoo. Om det blir tempo skulle jag inte vara helt överraskad om vi är långt framme.
 • 13 Pyrotek (V75-4) gick bra efter galopp näst senast och jag tycker att det är en bra häst som är lite underskattad. Han kan vara rullig och det är bra för honom att gå barfota bak. Om det hade varit kort distans hade Järvsömalla varit farlig men nu har jag bra feeling för honom. Det ser ut som en bra vinstchans och han är min bästa chans i omgången.
 • 8 Beacon Kronos (V75-5) kan springa fort över kort distans och jag kommer inte att dra ihop honom. Han blev het och pullade bort krafter när det gick 15-tempo första varvet senast men han gick bra.
 • Du kör inget i V75-6 men du körde 5 Sultan Sea senast.
 • – Han gjorde ett bra lopp och visst känns det som att det är en bra häst för klassen.
 • Du avslutar med 5 Castor the Star (V75-7).
 • – Han hade inte galopperat för mig någon gång tidigare men har gjort det i de två senaste loppen. Nu var det inte bara han som galopperade på Umåker senast men han var inte heller som bäst för dagen och är behandlad därefter. Jag provar från start men det är svårt att säga någon taktik på förhand och det beror på hur hästen känns, avslutar Mats E Djuse.

Viktigt vetande

 • Det är 17 miljoner extra i potten för sju rätt och V75-1 startar 20.30.
 • Daniel Wäjersten har tre hästar från bra spår i V75-1 och det är chans att han ”äger” loppet efter 500 då man normalt inte bråkar i onödan mot en stallkamrat.
 • 5 Night Art (V75-1) har haft ledningen fem gånger och aldrig förlorat från spets.
 • 8 Maybach W.F. (V75-1) har haft ledningen tio gånger och är fortfarande obesegrad i den positionen.
 • 3 Notice’em (V75-2) tävla barfota runt om för första gången i nuvarande regi.
 • 4 Tactical Lady U.S. (V75-2) har tagit fyra av fem segrar från ledningen.
 • 7 Icegirl L.A. (V75-2) skrällvann i V75 i Boden förra året och har siktat mot detta lopp. Gynnad av barfota runt om.
 • 7 Heineken Bishop (V75-3) var segerlös som treåring men obesegrad i år efter tre spetssegrar.
 • 11 I.D.Gasolin (V75-3) tävlar med jänkarvagn för första gången.
 • 12 Coin Boy L.A. (V75-3) är en lovande treåring som är obesegrad felfri. Förlusterna i Margareta-lopp på Solvalla.
 • 3 Teknolina (V75-4) har startat i Boden två gånger och vunnit bägge loppen.
 • 7 Järvsömalla (V75-4) tävlar barfota bak för första gången.
 • 12 Fyrkrafs (V75-4) har tagit sju av nio segrar från ledningen.
 • 6 Last Dying Breath (V75-5) går med urryckare för första gången.
 • 9 Inge B.Svärlig (V75-5) tävlar barfota för första gången.
 • 10 Henessi Walk (V75-5) var femma i Kriteriet bakom Francesco Zet. Besegrade tre hästar som är med i Silverdivisionen senast och nu med Magnus A Djuse för första gången.
 • 5 Sultan Sea (V75-6) har gjort tre starter över lång distans. Två segrar och ett andrapris från bakspår på Åmål.
 • 9 Black Paint (V75-6) gör sin första start i Sverige. Obesegrad i år.
 • 11 Jamie Sisu (V75-6) står perfekt inne på pengarna och har siktat hit sedan senaste loppet.
 • 2 Phoenix Photo (V75-7) är tillbaka efter kortare uppehåll och Svante Eriksson ser helst att hästen får rygg ledaren.
 • 9 Always Ek (V75-7) imponerade i försöket men var missgynnad av två lopp barfota samma dag när han förlorade finalen i Sweden Cup senast.
Systemet
Kupong 1

V75-1: 3,4,5,9 (8-6)
V75-2: 8 Relevant Stride (2-15)
V75-3: 1,8,9,11,12 (7-3)
V75-4: 13 Pyrotek (3-6)
V75-5: 1,4,6,8,9,10 (3-5)
V75-6: 5,6,8,10,11 (7-12)
V75-7: 3,5,7 (9-2)
1800 rader/900 kronor

Kupong 2 

V75-1: 3,4,5,9 (8-6)
V75-2: 2,3,7,10,14,15 (4-9)
V75-3: 1,8,9,11,12 (7-3)
V75-4: 13 Pyrotek (3-6)
V75-5: 1,4,6,8,9,10 (3-5)
V75-6: 10 Kingen Mearas (8-6)
V75-7: 3,5,7 (9-2)
2160 rader/1080 kronor
Sammanlagd kostnad 1980 kronor