V4-tips Bergsåker onsdag 2 april

Kuskintervju:

Ulf Ohlsson berättar om sina uppsittningar under lunchen.

– Blueboy (V4-1) körde jag i debuten och det är inte en så tokig häst. Nu är han lite uppanmäld men han är nog inte helt borta.

– Granfaksen (V4-2) är osäker av sig men senast blev han störd till galopp, så det var inte hans fel. Det är en fördel med bara två hästar på startvolten men han kan fela när som helst. Jag tror och hoppas han ska sköta sig och han är väl en outsider. Eventuellt kommer han att gå barfota bak men det har varit kallt här under natten så vi får se hur banan blir.

– Viking Hornline (V4-3) felade av lite orutin i första sväng i ledningen senast och slappnade av då de andra felade. Han klev sedan upp i vagn och felade på nytt, men han kändes fin. Han är väl medium från start men jag kommer i alla fall att prova för spets. Han går som vanligt med skor och ska inte vara helt borta.

– Katoomba (V4-4) är en rätt så bra häst som varit borta i ett år för en gaffelbandskada. Han hängde väl bara med i comebacken men har nog gått framåt med loppet. Han kan öppna bra men det var några startsnabba innanför. Han tävlar med skor runt om och i ett öppet loppet kan han vara med där framme.

– Jag har väl ingen riktig toppchans och det ser mer ut som jämngoda chansern, avslutar Ulf Ohlsson.

Spiken:

Viking Hornline (V4-3) återkom efter uppehåll senast och felade då i ledningen in i första sväng. Han hittade dock benen snabbt men felade på nytt i en trång situation 700 meter före mål. Vid första galoppen såg det ut som Viking Hornlien slappnade av då spetsstriden var avgjord. Han såg annars fin ut och här kommer Ulf Ohlsson prova för lendingen. Kommer han dit ska det vara toppchans att Viking Hornline leder från start till mål.

Luringen:

Granfaksen (V4-2) är inte alls att lita på men har visat bra fartresurser och har ett högintressant läge den här gången. Med bara två hästar på startvolten ser nog Ulf Ohlsson till att det blir felfri avgång och då ska det också vara vettig chans att Granfaksen håller spets. Felfri springer han en låg 30-tid och då kan det bli jobbigt för de mer betrodda på tillägg att hinna ikapp.

Överstreckade:

V4-tips Bergsåker onsdag 2 april

Riddarsporre (V4-2) skrällvann senast men trots att han fick en perfekt smygresa fram till upploppsdags avgjorde ändå bara knappt. Det känns långsökt att han ska ta andra raka segern här och att han är andrahandsfavorit känns lite märkligt.

Victor Boko (V4-3) felade med platschans 100 meter före mål senast men var trött i det läget. Han har inte startat på 1,5 månad och har också varit struken för feber efter senaste starten. Formen är alltså mycket diffus och han känns som alldeles för hårt betrodd.

Systemet:

V4-1: 3-5-9-10

V4-2: 1-3-9

V4-3: 2 Viking Hornline

V4-4: 1-3-4-8-9-12

72 rader/144 kronor

Av: Tommie Åkergren