V4-tips till Färjestad 7 april

Spiken:

9 Ö.B. (V4-1) har gjort fyra starter i karriären och varit hårt betrodd varje gång. I debuten, som gjordes på Solvalla, var han t.ex. nästan lika hårt spelad som Bobtail. Han har nu gjort ett lopp efter lång vila men inledde då med galopp. Ivarsson styrde sedan fram utanpå ledaren efter 900 meter och höll sedan ett bra tempo. Jag klockade hästen till strax under 15 i 1300 meter från 1600 till 300 kvar. Över upploppet orkade han inte riktigt men höll klart bra efter 16,5 sista 1600. Idag möter han ett ganska överkomligt sällskap och Ivarsson och är också optimistisk.

– Senast överforcerade jag honom från start och det blev galopp. Sedan fick jag lite onödigt svar när vi skulle fram mot dödens och det kostade lite men jag tycker att han höll väldigt bra. Han skulle sedan ha startat på Åby men det var så dåligt väder så jag valde att stanna hemma. Han fick sedan gå ett 21-jobb och kändes fin på det. Han bör ha gått framåt med loppet och det här jobbet i kroppen. Jag upplever honom inte som osäker och niondespår passar bra i autodebuten. Han är stark men kan också speeda och den här gången hoppas jag kunna sitta kvar till 700-800 kvar. Jag har ju även Grain de Cafe i V4-2 som vann på 15,7/2140 auto senast men jag bedömer att Ö.B. kan springa fortare än så om det klaffar så visst måste jag tro på bra chans, säger Morgan Ivarsson.

Vinna-eller-försvinna

7 Grain de Cafe (V4-2) var väldigt rejäl senast då han efter att ha körts till ledningen efter 600 meter höll ett tufft tempo. Han blev sedan hårt pressad av Trainee E. in i sista kurvan men återtog kommandot och vann säkert. Ifjol galopperade hästen i tolv av 16 starter men i år har han faktiskt travat felfritt i fem av sju lopp. Vad har du gjort med honom?

– Inget speciellt utan jag tror mest att det beror på att hästen mognat. Ifjol fick jag honom knappt genom första sväng utan galopp men i år har han varit lite stabilare. Jag litar dock inte på honom ännu. Sköter han sig så är distansen knappast någon nackdel och jag tror att han kan gå lika fort över 2640 som han gjorde över 2140 senast men han måste ju sköta sig också. Felfri kan han vinna men jag ser Ö.B. som en bättre segerchans, säger Morgan Ivarsson.

Draget:

V4-tips till Färjestad 7 april

5 Sublim (V4-2) återkom en kortare vila senast och fick en invändig resa. Han letade sig ut på upploppet och höll farten bra i en ganska snabb avslutning. Han såg inte tom ut i mål utan det var nog mera så att han inte kunde växla tempo riktigt. Med den genomköraren i kroppen och lite bättre fart på tillställningen kan det vara dags för Sublim.

V4-tips till Färjestad 7 april

Låset:

4 Lass Twist (V4-4) är en bra häst som bl.a. satt fast med krafter kvar i ett V75-lopp i Örebro i december. Han återkommer nu efter vila och från ett bra läge och med Björn Goop i vagnen är det förstås toppchans. Men i hopp om högre utdelning dubblar jag med spurtstarke Zanzibar Man. Han kan avsluta riktigt rappt och från spår två bakom bilen är han där han ska vara direkt.

Systemet:

V4-1: 9 Ö.B. (3-5)

V4-2: 2,3,4,5,6,7,8,9,12 (1-10

V4-3: 1,3,4,9 (12-7)

V4:4: 2,4 (3-5)

72 rader = 144 kronor

Av: Stefan Berglund