V65-tips till Axevalla 6 maj

Spiken:

8 Hook Broline (V65-5) har inget önskeläge med åttonde bakom bilen men han är mycket snabb ut och kommer troligen till spets om kusken trycker till. Han vann efter att ha fått bestämma tempot efter larviga 18/1000 senast men visade i alla fall form. Två lopp i kroppen efter bortvaro nu och han blir troligen bättre vartefter. Det är ingen drömspik med hänsyn till läget, men jag tror på Hook och hittar inte heller något bättre i omgången.

Låset:

V65-tips till Axevalla 6 maj

I V65-2 höjer sig två hästar lite över mängden och det är 7 Giddes Dream och 6 Time Will Tell BR. Den förstnämnde är kanske den mest kapable men här är dagsformen mycket svårbedömd. Det blev startgalopp i årsdebuten för en dryg månad sedan och efter det har han varit ifrån en tid. Det är annars en riktigt fin häst som bör ha mycket pengar att tjäna. Han står billigt till i klassen och var ifjol med i hetluften i t.ex. E3 och höll bra i spets som trea på fina 14,3am bakom Amiral Sund och Special Ås. Han är snabb ut bakom bilen och efter strykning av Linita Super Kalle ligger vägen öppen till fronten. Blir normalt svårslagen i rätt form men är lite svårbedömd nu. Stall Goop har å andra sidan varit på topp den senaste tiden. Time Will Tell BR gick med full spänst in i mål efter stor markförlust och en mycket bra upphämtning senast. Han är inte snabb ut men har i gengäld visat bra inställning och bitit i riktigt bra till slut. Det ska vara ganska bra chans att någon av de här två vinner.

Dragen:

V65-tips till Axevalla 6 maj

4 Reslövs Bam (V65-4) är bra igång och visade fin distansförmåga som tvåa bakom Helene Tilly senast. Mikael J Andersson smög invändigt i det tuffa tempot (en hetsig Night Queen Indika i front) och Reslövs Bam spurtade positivt när luckan kom och det norska huvudlaget drogs 150 kvar. Hon tog två sina hittills två segrar den här tiden i fjol och i en av dem avgjorde hon enkelt från dödens. Hon tål alltså att göra jobbet själv när formen är den rätta och om storfavoriten Night Queen Indika åter uppträder hetsigt ökar möjligheterna. Streckvärd till 27%.

10 Maderrific (V65-6) uppträdde som en helt ny häst senast och bollade med konkurrenterna från dödens på vassa 13,8/1640auto. Hon tävlade med helstängt då och kanske var det förklaringen? -Hon var bra senast och tävlade med helstängt då och det blir lika igen. Det ser ut som att hon har fortsatt bra form och hon är pigg och fin inför detta. Jag vågar dock inte lita helt på mina hästar, de uppträder ojämnt men de prover vi tar visar ingenting, säger Kari Lähdekorpi. Går hon som senast ska det vara en bra chans och 18% i nuläget är för lite.

Systemet

V65-1: 1,3,6,10 (5-4)

V65-2: 6,7 (5-1)

V65-3: 3,10,13,15 (5-4)

V65-4: 3,4,6 (5-2)

V65-5: 8 (3-6)

V65-6: 1,1013,14,15 (6-11)

480 rader/480 kronor

Mera info från Kari:

-G.Q.Man (V65-1) fattar jag inte varför han är dålig. Han har högre puls nu än när han var som bäst utan att jag vet varför. Han har också haft halsproblem men det är ändå inte hela förklaringen. Jag blir inte klok på honom och det verkar inte lossna heller, säger Kari.

-Corrado Abb (V65-3) var bra senast och känns okej i jobben inför det här. Lång distans spelar nog ingen roll för hans del och han fungerar bra i ledningen. Han går åter med öppet huvudlag, säger Kari.

-Love Lane (V65-5) jobbar riktigt bra inför det här. Jag vet inte riktigt vad na möter men det känns som att han är uppåt igen, säger Kari.

Av: Lars Bostedt