V4-tips Bergsåker 7 maj

Chansspiken:

V4-tips Bergsåker 7 maj

2 Opal Brick (V4-2) är en i ljusa stunder mycket kapabel travare som dock kan uppträda lite ojämnt ibland. Nu återkommer han efter en kortare vila och gör det från ett bra läge. Tränaren säger att hästen känts bra i provlopp men att det kanske inte är någon riktig toppform. Opalen har dock gått bra efter vila förr och kommer att köras barfota runt om idag. Hans fem senaste segrar har varit utan skor på minst två av fötterna så jag tycker att det finns en del som talar för honom här. Han vann i september på 15,2/2140 auto och gick då barfota runt om&

– Opal Brick är åtgärdad efter sin senaste start i mars men är nu tränad en månad och känns normalbra. Han var nyligen med i ett provlopp och jag körde då passivt med honom men han avslutade strax under 20 sista 1000 på bra sätt. Jag är dock lite osäker på formen men han brukar gå bra efter vila. Läget är bra men han har varit lite ojämnt startsnabb på sistone. Han bör dock få en fin resa härifrån. Skulle vi få spets och få bestämma lite kan han räcka långt. Det blir i alla barfota runt och det brukar han trivas med, säger Lars Nordström.

Jag hade väl kanske velat ha lite bättre formbesked men Opal Brick är väldigt intressant streckmässigt och kommer han till spets så måste det vara bra chans att han håller undan på en snabb sommarbana.

Låset:

V4-tips Bergsåker 7 maj

1 Cola Jana Tabac (V4-4) gör jämna och bra lopp och verkar stabil på 31-tider. Senast felade hon bort ett 20-tal meter strax efter start men gick sedan bra efter en fin resa och avslutade med 30 sista 1000 bakom Zinax. Här talar allt för att hon tar ledningen och då är det förstås bra chans. Jag har dock ett bra motbud i 8 Skarpanna som var positiv efter en kortare vila senast. Hon öppnade då snabbt från femtespår och kördes fram i rygg på ledaren 1500 kvar. Där blev hon kvar till 100 kvar men sköt då till vasst och travade 28,5 sista rundan utan att vara tom i mål. Skarpanna är en ganska tuff märr och jag är inte främmande för att han kan plocka ner favoriten sista 200.

Luringen:

Olivia Queen (V4-1) återkommer efter några månaders och gör nu resan från Uppsala till Sundsvall. Hon har skött sig bra i hyggliga omgivningar och i sin senaste start fullföljde hon fint från fjärde utvändigt i ett lopp som V75-hästen Mr Big Step dominerade från ledningen. Niondespår bakom bilen är inte så tokigt och Robert Bergh har vunnit med stoet förut.

Systemet:

V4-1: 1,2,3,4,6,9,10 (5-11)

V4-2: 2 Opal Brick (7-10)

V4-3: 1,2,4,6,8,10 (4-3)

V4-4: 1,8 (14-7)

84 rader = 168 kronor

Av: Stefan Berglund