Streckanalys V75 Dannero 10 maj

Spikarna:

1 Meadow Zoot (V75-1, 86 %) blir omgångens störste favorit och det är inget konstigt med det. Han är minst sagt härdad inom V75 och har skött sig bra i årets två starter. Senast blev det förvisso ”bara” en sjätteplats men tidig galopp och sedan en helt omöjlig resa, och att han över huvud taget tog sig i mål utan att tröttna helt var riktigt starkt. Innerspåret är givetvis lite lurigt men faktum är att Meadow Zoot kan öppna ganska bra med voltstart och utanför finns inga direkta startraketer med framspår. Med Björn Goops fina hjälp håller jag det inte alls för omöjligt att det blir ledningen. Annars krävs det givetvis lite tur men hittar Björn bara ut har han så pass överlägsen häst att han vinner det här från dödens.

Min andra spik är lite mer av en chansning men min feeling säger mig att 5 Triton Sund (V75-3, 38 %) sänker favoriten 4 Citation (78 %) från dödens. Citation har inte imponerat på mig under hela året och jag är tveksam till hästens dagsform. Visst, han tar troligen ledningen, men 2140 meter anser jag talar till Tritons fördel rejält. Triton har gjort bra lopp mest hela våren och flera gånger har han spurtat vasst från svåra lägen i tuffa gäng. Senast blev han fast med krafter sparade i Olympiafinalen och såg riktigt fin ut. Han är oöm för positioner och dödens på distanssvage Citation med fullt tryck sista varvet känns som ett passande upplägg.

Överstreckad:

Streckanalys V75 Dannero 10 maj

2 Simb Tyrant (72 %) blir klar favorit i V75-2 och även om han har god chans känns det inte riktigt. Hästen är inte att lita på och galopperar ungefär varannan gång. Andraspåret känns därmed inte helt lyckat och även om han klarade spåret näst senast inom V75 känns det inte givet att han gör det igen. Går han felfritt har han, som sagt, god chans men det finns formstarka motbud som inte alls står långt efter kapacitetsmässigt och för mig är Simb Tyrant bara en av flera i ett öppet lopp.

Låset:

Streckanalys V75 Dannero 10 maj

V75-5 låser jag på endast två hästar eftersom jag tror att antingen 3 Max Hönez (28 %) spårar runt om eller att 5 Hunted Man (70 %) får loppet i andra eller tredje utvändigt. Hunted Man är klar favorit och det berornog till stor del på Björn Goop. Björn har dock fin träffprocent på V75 med just Westholms hästar och Hunted Man är härdad i tuffa gäng på slutet. Jag tror att Björn bara laddar ”lite lagom” och slinker ner i fint slagläge och hoppas på högt tempo. Hunted Man är dock ingen häst som bara krossar gäng hur som helst utan han behöver få draghjälp en bit. Max Hönez är väldigt startsnabb och trivs klart bäst i ledningen. Taktiken är enkel att räkna ut och jag tror inte att invändiga 1 Monas Mayday kan svara. Max Hönez är inget lejon till slut men från spets över kort distans borde han ha bra chans att hinna undan.

Dragen:

4 Ymse (V75-4, 17 %) vaskade redaktionens kallblodsexpert Berglund fram efter grundlig genomgång av det här loppet och han känns riktigt intressant. Han gjorde ett bra lopp senast i årsdebuten då han avslutade rejält i spåren under slutvarvet. Här känns det som att han har blivit ganska snällt ”handikappad” i loppet och klarar bara Jansson av att få iväg hästen från start (klart gynnad av strykningen på nr 1) så tål Ymse en del grovjobb på vägen och han känns klart intressant här.

Streckanalys V75 Dannero 10 maj

12 Kobber Dust (V75-7, 10 %) behöver givetvis en hel del tur från det här läget men formen är helt på topp och jag tycker att han är värd att varna för. Senast blev allt fel och efter att ha fastnat i trötta ryggar på vägen galopperade han i instängt läge in på upploppet med rubbet sparat. Gången före, i V75 på Umåker, avslutade han riktigt starkt med 12/800 från femte utvändigt. Det kan bli en tuff öppning i det här loppet med flera startsnabba hästar som jagar spets och hålls tempot uppe första varvet biter Kobber Dusts spurt fint till slut. Torbjörn Jansson istället för Petteri Joki är heller ingen försvagning!

V75-systemet:

V75-1: 1 Meadow Zoot (6-10)

V75-2: 2,5,9,10,11 (8-3)

V75-3: 5 Triton Sund (4-7)

V75-4: 4,5,6,8,9,10 (11-12)

V75-5: 3,5 (4-2)

V75-6: 1,2,10 (6-8)

V75-7: 1,2,4,5,6,12 (3-10)

1 x 5 x 1 x 6 x 2 x 3 x 6 = 1.080 rader/540 kr.

Av: Håkan Danielsson